nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
EdDyBoy | #10894
Nem a közvetítő közeggel van a gond, hanem annak az alapnak a különbözéségével, amire alapozva gondolunk valamit. Vegyünk egy példát, egy nagyon jó és szemléletes példát: mondjuk mondok valamit amiben szerepel Isten (Allah) és a Korán, és máris teljességgel kizárt, hogy megértsük egymást... Beszélhetünk róla, de az egy meddő beszélgetés lenne. Főleg ha már eleve eldöntötted, hogy az faszág, babona, szekta, terrorizmus, és így is állsz hozzá, minden szavadat ez hatja át.
Mennyire érthető eddig?
Azzal, hogy pl sokat olvasol óhatatlanul sokkal több dimenzióban fogsz gondolkodni, és sokkal több dimenzióban fogsz valamit megérteni, mint az aki csak a hétköznapokon nevelkedik, azon ami önkénytelenül így-úgy eljut hozzá a hétköznapi dolgokból, és önként több tudást nem vesz magához.
Mennyire érthető eddig?
Így én mögöttem áll valami amikor mondok valamit, és te mögötted áll valami amikor meghallasz valamit és fordítva. És ez a dolog ami mögöttünk áll nem ugyan az, miközben ez határozza meg, hogy mit és hogyan értünk meg.
Mennyire érthető eddig?
MrSpock ismét rávilágított a lényegre, idézem:
„ahogy tellik az idő,nem fiatalodunk és az ember vágyik rá,ha igazán párt szeretne,és hajlandó kompromisszumra.”
És neki ebben van tapasztalata, hogy hogyan korrumpálja saját magát, való vágyait, álmait.
Nekem meg abban van tapasztalatom, hogy ez az engedés, kompromisszum nem vezet a kívánt megoldásra, legalábbis az én életemben nem vezetett arra.
Intéződik a kérdés MrSpock-hoz: neked oda vezet/vezetett ahova eredetileg el akartál jutni? Vagy valami egészen máshova tévedtél?
Minden ember számára létezik egy tökéletes megvalósulási és kiegyenlítődési modell, amiről sejtelme van - nekem van - és amelyet még el szeretne érni fiatal korában, vagy élete első felében, de a legtöbb ember az idő teltével, lemond erről.
Én erről beszélek. Hogy ezt valaki elszántan végig viszi-e, vagy inkább lemond.
Nos, közeledünk?