22709
nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#10897 Igaz.
"Arről van szó a topicban, hogy megosszuk saját véleményünket, és megismerjük mások véleményét a témáról..."
Ez rendben van, mindaddig amíg valaki nem egy probléma kapcsán kér hozzászólást, úgy, hogy azon amit a fejébe vette (és a problémát okozza) nem hajlandó változtatni...
A gyümölcs természetes érését nem lehet siettetni. Megvan a saját menetrendje, nem érik meg előbb mint mielőtt megérik. És mikor megérik, akkor csak leesik a fáról.
A siettetésnek, türelmetlenségnek egy a vége: éretlen tönkretett gyümölcs. -
EdDyBoy #10896 Igazat szólsz, egyet is értek vele... egyetlen apróságot kivéve:
Nem kizárt, hogy megértsük egymást, mert én értem, mit akarsz ebből kihozni, sőt feketén-fhéren le is írtad, mit akarsz ebből kihozni.
Itt az megértésen felül az egyetértéssel van gond. Ami persze nem baj, hisz részemről nem arra megy ki a játék, hogy eltérítselek. Remélem részedről is ez a helyzet.
Arről van szó a topicban, hogy megosszuk saját véleményünket, és megismerjük mások véleményét a témáról, így okulva tán mások hibájából, és ha tán valamiben hibázunk, akkor mások tanácsait mérlegelve javítsunk magunkon. Nem szükséges elfogadni a tanácsokat, de jobb ha le vannak irva, és nem fogadjuk meg, mert mások attól még okulhatnak belőle, mint hogy le se legyenek írva, és mindenre magunknak kelljen rájönni.
Én sem támadom már nézeted, megismerve annak gyökerét.
Teljesen pozitívan és objektíven hozzáállva a dologhoz, kiváncsi leszek arra, hogy a nálad lévő hajtás mikor hoz majd érett gyümölcsöt. Vele párhuzamosan én is locsolom, és gondozom a saját hajtásom, mert nagyon jó lenne már az egy érett friss gyümölcs. -
#10895 EdDyBoy | #10894
Nem a közvetítő közeggel van a gond, hanem annak az alapnak a különbözéségével, amire alapozva gondolunk valamit. Vegyünk egy példát, egy nagyon jó és szemléletes példát: mondjuk mondok valamit amiben szerepel Isten (Allah) és a Korán, és máris teljességgel kizárt, hogy megértsük egymást... Beszélhetünk róla, de az egy meddő beszélgetés lenne. Főleg ha már eleve eldöntötted, hogy az faszág, babona, szekta, terrorizmus, és így is állsz hozzá, minden szavadat ez hatja át.
Mennyire érthető eddig?
Azzal, hogy pl sokat olvasol óhatatlanul sokkal több dimenzióban fogsz gondolkodni, és sokkal több dimenzióban fogsz valamit megérteni, mint az aki csak a hétköznapokon nevelkedik, azon ami önkénytelenül így-úgy eljut hozzá a hétköznapi dolgokból, és önként több tudást nem vesz magához.
Mennyire érthető eddig?
Így én mögöttem áll valami amikor mondok valamit, és te mögötted áll valami amikor meghallasz valamit és fordítva. És ez a dolog ami mögöttünk áll nem ugyan az, miközben ez határozza meg, hogy mit és hogyan értünk meg.
Mennyire érthető eddig?
MrSpock ismét rávilágított a lényegre, idézem:
„ahogy tellik az idő,nem fiatalodunk és az ember vágyik rá,ha igazán párt szeretne,és hajlandó kompromisszumra.”
És neki ebben van tapasztalata, hogy hogyan korrumpálja saját magát, való vágyait, álmait.
Nekem meg abban van tapasztalatom, hogy ez az engedés, kompromisszum nem vezet a kívánt megoldásra, legalábbis az én életemben nem vezetett arra.
Intéződik a kérdés MrSpock-hoz: neked oda vezet/vezetett ahova eredetileg el akartál jutni? Vagy valami egészen máshova tévedtél?
Minden ember számára létezik egy tökéletes megvalósulási és kiegyenlítődési modell, amiről sejtelme van - nekem van - és amelyet még el szeretne érni fiatal korában, vagy élete első felében, de a legtöbb ember az idő teltével, lemond erről.
Én erről beszélek. Hogy ezt valaki elszántan végig viszi-e, vagy inkább lemond.
Nos, közeledünk? -
EdDyBoy #10894 #10887: Nem, valóban nem az.
#10889: Szerintem itt senki nem próbál meg szalmabábérvelni, pusztán problémás lehet a jelenlévő közvetítő közeg. A gondolatokat megpróbáljuk mondatokká formálni, a mondatokat pedig gondolatokká. Közben az előítéletek torzítanak még ezeken. A végén már nem azt kapjuk, ami elindult, mint amikor egymás fülébe súgúnk valamit, és a végén megváltozik a mondat. Sokkal egyszerűbb lenne személyesen beszélgetni, mikor látjuk, hogy milyen mimikával beszél a másik, és haljuk, hogy milyen hanglejtést használ.
Ezért is kértem a hsz végén megerősítést: "Remélem az első bekezdéssel már közeledek ahhoz, amivel te is nagyjából egyet értesz Sal.". Amennyiben nem így lenne, úgy továbbformálom a kialakult képet. Elkerülve az eddigi félreértéseket. Eddig viszont nem érkezett sem megerősítés, sem cáfolat Saltól. -
#10893 Igen, akkor. Biztos lehet valahogy közelíteni a szofisztikálás helyett.
Nyelvtanulás, sok olvasás, harmadik szem kifejlesztése, ilyesmi. :D -
#10892 Mikor nem hogy mndatokon, még kifejezéseken sem, s nem hogy kifejezéseken még szavakon sem értjük ugyan azt? -
#10891 Szerintem lehet úgy olvasni a sorok között, hogy közelebb kerüljünk egymás véleményének mesértéséhez, és ne magyarázzunk bele a másik mondandójába olyan dolgot, amit esze ágában sem volt közölni.
Ezért nem tartom a sorok közti olvasást szalmabábérvelésnek.
Ha interpretálom valakinek a mondandóját, és ő azt mondja, hogy nem arra gondolt, akkor beismerem, hogy félreértettem. -
#10890 Kiváncsi vagyok, hogy vajon a szigorú mérce kettős lesz-e avagy egyenlő. -
#10889 EdDyBoy: Szalmabábérveltem? -
#10888 Csak nem szalmabábérvelsz? -
#10887 Azért a sorok közti olvasás nem egészen a szalmabábérvelés szinonímája. -
#10886 "Számunkra viszont az a része, ahogy kísérletezik eléggé új, és formabontó. Az, hogy megfigyel azért ellenséges számunkra, mert mi sem szeretjük, ha megfigyelnek minket."
Semmi bajom,hogy kisérletezget,tegye,hisz úgyis rajta csattan az ostor,pozitív-negatív értelemben.Meg engem az sem érdekel hogy megfigyelnek e vagy sem,hisz az én döntéseim,az én párkapcsolatom,az én felelősségem,hogyan miként működik.Megpróbálom a legjobbat kihozni belőle,és "élvezni"minden pillanatát.
Egészben csak az zavar hogy ha bárki ide bejön és ír,vagy kérdez vaalmit,Sal-tudományos módszerével próbálja úgymond "felvilágosítani"hogy ő bizony tévúton jár,és eleve halott a kapcsolat,még mielőtt belemenne. Mert az nemjó módszer ahogy mások próbálnak valahogy előre jutni,csak az amit ő kisérleti stádiumban hordoz. Olyan mint egy misszionárius,aki próbálja megtériteni a szegény vadembereket mint mi:-) Még csak mostjöttünk le a fáról,és már itt beleokoskodunk,igaz némi valós tapasztalattal a hátunk mögött.
Amúgy semmi bajom agondolataival,vagy ahogyan próbálja magának is bizonygatni,hogy jó lesz ez,és kitartó,ami dícséretes.Egyébként én is az voltam,vagyok,szóval sosem kapkodtam el semmit,sokat tanultam a környezetemből is. CSak ahogy tellik az idő,nem fiatalodunk és az ember vágyik rá,ha igazán párt szeretne,és hajlandó kompromisszumra.
Vannak emberek,pl egyik haverom(38),akinek sosem volt bnője,és kiegyensúlyozott,anyagilag is rendben van,és nem is hiányzik neki egy lány,nő. De ez miért van?Nem azért mert meleg,csak még nemvolt semmi tapasztalat hogy milyen ha érzelmi kapcsolatban van. Ellentétben pl legjobb barátommal aki szintén 1 évvel ezelőtt volt bnője,csak úgy jött neki derült égből,de vége lett,csaj kidobta,az ő hibája volt..hosszú..szóval azóta meg egyzserűen a fejét veri a falba mert hogy mit hagyott ki eddig életében.Mert előtte ugye neki sem volt senki,pedig 37éves most.Nem foglalkozott vele,persze megnézte a csajokat meg úgy vágyott is rá,csak ismerkedési,és persze önbizalmi problémák voltak,elég alacsonyan volt az önértékelése,és nem mert ismerkedni. És mindig mondja hogy hmm mert nem tudta mi is ez,meg hogy milyen jó.
Szóval ahány ember annyi féle meglátás,módszer,kisérletezgetés,próbálkozás,sé persze a lécet is sokhelyre rakja az ember.Mindig tanul valamit egy kapcsolatból ha esetleg vége is,de ha megvan akkor közösen viszik tovább a lehető legjobb felé jóesetben!:-)
Kisérletezéshez még,hogy uyge van egy alapkoncepció,bepróbálod,nemjön össze,akkor kicsit továbbfejleszted és így tovább amig nem műxik.Nem úgy hogy már mindent felállítottál és nah akkor most..és elment az élet,és lehet befuccsol.Szépen sorjában fejlesztgetve gyűjtögetve,hogy a végére tényleg összerakd a mozaikdarabkákat.:-) -
EdDyBoy #10885 MrSpock!
Nem játsza meg, ő tényleg ilyen.
Megelégelte a világot, és a benne élő embereket, azok viselkedését és minden erejével azok főlé akar kerekedni. Ő is jobb akar lenni, mint amúgy bárki más. Ide tényleg a legjobb szó a kísérletezés. Salsoul sem tudja, mi sül ki belőle, pusztán a kezdeti lépések eredményesnek látszanak. Nem ért még a végére, de - ahogy nekem írta a matektanárom az érettségimre - "bízik sajátos logikájának diadalában". Én is bíztam sajátos logikámban, és két évvel később, amikor megismételtem a matek érettségit, mégtöbb tudással, és a logikámmal 3asról, 5ösre (90%) javítottam. Salsoul is hisz benne, emiatt nem ítélhetjük el. Bízik benne és kitartó, ami dícséretes. Az hogy lesz-e eredménye az egésznek, majd az utókor, és ő maga fogja észrevenni.
Számunkra viszont az a része, ahogy kísérletezik eléggé új, és formabontó. Az, hogy megfigyel azért ellenséges számunkra, mert mi sem szeretjük, ha megfigyelnek minket.
Sal!
A baj viszont a gondolataid kifejezésével vannak. Azzal, hogy megpróbálod kitalálni a gondolatainkat, amik elég gyakran hibásnak bizonyúlnak, bármennyire nem ismered be, így van. Gyakran nem arra reagálsz, amit írunk, hanem arra, amit a sorok közt olvasol, és annak kijavításainak sorai közt. Emiatt távolodnak a gondolatok annyira. Na meg azért, mert a mondatokat helyesírási, és nyelvtani tagozódási hibái (vesszők) miatt könnyű félreértelmezni. Persze ebbe mi is belelépünk, így a gondolatok csak még messzebbre sodródnak egymástól.
Be kell viszont ismerned, hogy mi sem vagyunk rosszak, elvégre felismerjük a problémát, mégha nem is kísérletekkel próbáljuk őket megoldani, de attól még jól csináljhatjuk.
Ezek a mondatok viszont kétséget kizáróan lenézőek, minősítőek:
-"megjegyzem ismét süllyedsz"
-"Azokhoz szóltam akik már lejöttek a fáról, és felegyenesedtek." (VÁLASZ az üzenetre)
-"Azt hiszem itt neked kellene a leginkább hallgatnod."
-"a vulkáni"
A csúfolódás gyerekes dolog, nem illik hozzád, ha valóban nem vagy gyerek. Mi sem hívunk "lelkes sál"nak, vagy lelketlennek.
Én azért szeretek vitatkozni, persze értelmesen, mert a beszélgető partnerek közt előbb-utóbb kiderül az a - mindig is - apró dolog, amire máshogy kezdtek építkezni. Az az elágazódás, amikor elváltak gondolataink útjai. A probléma eredete.
Remélem az első bekezdéssel már közeledek ahhoz, amivel te is nagyjából egyet értesz Sal. -
#10884 Én fecsegek ezt azt és megfelelő emberek megfelelő dolgokkal azonosulnak belőle. Ennyi.
Én nem tehetek arról, hogy ha pl azt mondom csőcselék, akkor te ezzel valamiért azonosítod magadat és kikéred magadnak.
Arról sem tehetek, hogy ha PL kísérletezésről írok, akkor te azzal azonosítod magad aki nem mer saját szakállára kísérletezni, és közben jobban becsülöd azt aki kísérletezni mer.
Nem hiszem, hogy bármivel is meg tudnám ingatni, izgatni tudnám azt, aki stabil alapokon áll. -
#10883 Én nem érzem magam senkinél sem felsőbbrendűnek.
Ezt a tartalmat mindig minden hozzászólásomhoz ti teszitek hozzá, mert valamiért így érzitek[?], hogy én hozzátok képest...
És én csak azt mondtam, hogy egy szinten legyenek. Ennyi. Nem több.
Már ha együtt fejlődést akarnak. -
#10882 És természetesen te vagy aki magasabb szinten vagy mindig,így hozzád nem is érhet fel egy nő sem,mert csak visszahúzna.:-)
Te tényleg enynire felsőbbrendűnek érzed magad bárkinél is?Vagy csak megjátszod,de akkor viszont elég jól csinálod!:-) -
#10881 Az az egész dolog amiről írtam, amiről te írsz, arról szól, hogy kiderítsem, röviden tömören, hogy valakivel egy húron pendülök-e, és amit akarok azt tényleg akarom-e, és amit ő akar azt ő tényleg akarja-e.
S aztán ha a válasz igen, akkor nyilván van közös fejlődés...
És úgy gondolom, hogy közös fejlődés, csak közös szinten lévő embereknél lehetséges.
Mert különben az egyik mindig visszahúzza a másikat.
És itt jön ismét képbe az egy húron pendülős vizsgálódós rész...
de mindegyhagyjuk -
#10880 Nézd ismét ugyan ott vagyunk ahol mindig is voltunk.
Kölcsönösen elbeszélünk egymás mellet.
Teljesen más dimenziókban gondolkodunk, élünk és ezek között a dimenziók között nincs sem kompromisszum, sem átjárás. Az ember vagy ezen a lovon lovagol, vagy azon a lovon lovagol. Vagy egyiken sem.
Sajnos nem tudok egy élet dologról teljes egészében nyilatkozni, amihez egy teljes egész életre van szükség. Majd hálalom előtt pár nappal fogok tudni erről beszélni, és akkor majd talán írok egy könyvet, amiből az én módszereimről, eredményeimről az utókor levonhatja a következtetéseket.
Más ember életével nem számolhatok, vele kísérletezni még ha akarnék se tudnék, így maradok én, és kísérletezek magamon.
Nem azért mert ez jó szórakozás, hanem azért mert keresek valamit amit - a számomra - standard süket dumával, amit mindenütt hallani, és amivel az érzelmi manipulatív romantikus irományok vannak tele nem sikerült megtalálnom. Arra jó, hogy az ember időnkét lerészegedjen, és ebben a lerészegedett zsibbadt állapotba ne érzékelje a problémákat, kérdéseket de ez sem nem problémamegoldás, sem nem kérdések megválaszolása.
Persze a kísérletezéssel az ember mindenféle ismeretlen és bizonytalan terepen járkál, és bizony keményen ráfázhat, de csak ha ezt a kockázatot vállalja juthat eredményre. És persze vannak akik nem kísérleteznek, nem próbálkoznak, és beérik azzal ami van, ahogy az van mert az nem ismeretlen, és valamiféle biztonságot ad vagy mi a szösz.
Sajnos én itt új komoly ötletekkel, véleményekkel, gondolatokkal nem találkoztam.
Amit itt hallottam azt már mind többször A-Z-ig Z-A-ig számba vettem, átvizsgáltam.
Az egész sg-n egyedül Nessie volt az aki tudott újat mondani.
Mindegy, hogy az baromság vagy okosság volt, mert új volt aminek a fényében lehetett mindent újra átgondolni.
Ami pedig Freud-ot illeti, az mai Istent:
"Freud módszere a pszichopatát nem gyógyítja meg, hanem a belső nehézségek iránt érzéketlen idiótát konstruál, amely sokkal kevésbé normális, mint amilyen a beteg volt." -
EdDyBoy #10879 A felfele tekintéseddel pedig nincs semmi gond, csak ne ess bele abba a hibába, hogy amikor már megtaláltad a nőt, aki átment minden teszteden, és kibirta a 3 hónapot is, és még a kapcsolat is létrejött. Ne adja isten, találsz benne valami apró hibát, ami b*ssza a csőrödet. Tudod, mert miért ne tudnád, hogy ez a szint nem felel meg, mert te jobbat akarsz. Dobod a nőt, aki kibírt mindent, mert még van esély arra, hogy van jobb nála, és veszni hagyod a boldogságot, a törekvésed miatt.
Itt jegyzem meg újfent, mindama tudatosítás céljából, hogy nem kell megelégedni, lehet közösen is fejlődni. És ez meg is történik. -
EdDyBoy #10878 Mást olvasol ki soraim közül, mint amit én bele akarok írni. Nem baj, majd foltozzuk a lyukakat.
Egyetlen szóval sem céloztam arra, hogy lefele tekintenék, csak tudom, hogy ha sokat akar a szarka, nem bírja a farka.
"az ember többre hivatott, többre képes, sokkal többet hozhatna ki magából, ha összeszedné magát mint amennyit egyébként kihoz"
Ezzel egyetértek, én is folyamatosan jobb akarok lenni, mint amilyen vagyok. Ez nem azt jelenti, még mielőtt kiforgatnád a szavaimat, hogy nincs önbizalmam, vagy rossznak tartom magam, csak annyit, hogy tudom, van még hova fejlődnöm.
" nagy és dicső dolgokra nem hivatott, és a középszerű dolgokkal kell, hogy megelégedjen"
Semmi megelégedés, semmi leragadás. Míg az ember egyedül van, egyedül fejlődik. Ha párt talál magának, akkor közösen fejlődnek. Ha gyerekek vannak, közösen kell minél jobb világot teremteni nekik. Ha elégedett vagy, még nem jelenti azt, hogy meg kell állni. Erre én soha nem gondoltam, nemhogy ki is mondjam.
"lerészegedik piától, nőktől, drogtól"
Erről pusztán annyit, én azt írtam:
-"Nem vagyunk agyatlanok, akik nem tudják, hogy mi fog történni."
-"tudjuk, hogy ez érzés, és befolyásol. Nem ugrunk a kútba..."
Semmi lerészegedés, vagy mértéktelenség, sőt nem drogok. Azért ne feltételezzünk egymásról ilyeneket, főleg ha nincs rá utalás sem.
Elfelejtettem volna leírni, hogy emberek vagyunk, akik néha elválnak. Mindannyian láttunk már elvált embert, és tudjuk, hogy utána is van élet. És pont te mondod, hogy lerészegedés, mikor elhivatott 'értelemmel érezni' párti vagy? Megint csak azt gondolod, hogy mások nem képesek ilyesmire.
#10876: Senki nem prédikál agy nélküli ösztönlényekről, pusztán Lirion is tisztában van azzal, hogy (Ha Freudot olvasol, és tisztában vagy a pszichoanalízissel) a pszichoanalízis struktúrális személyiségmodellje a következő:
"A személyiség 3 nagy rendszerből áll: id (ösztön-én), ego (én), szuperego (felettes én).
ID - Az id a személyiség legprimitívebb része, amelyből az ego és a szuperego kifejlődik. Az újszülött is rendelkezik vele. Tartalma az éhség, a szomjúság, az élet védelme és a szexuális örömszerzés. Az id is az örömelv alapján működik.
EGO - Az ego a valóságelvnek engedelmeskedik: az ösztönimpulzusok kielégítésével addig kell várni, amíg a megfelelő környezeti feltételek létre nem jönnek. Az ego a személyiség végrehajtó szerve. Az ego közvetíti az id, a valóság és a szuperego követelményei között.
SZUPEREGO - A szuperego, amely eldönti, hogy egy cselekedet jó e vagy sem. A szuperego a társadalom értékeinek és erkölcsi normáinak belső képviselője. A szuperego a szülői jutalmazások és büntetések révén alakul ki. A szuperego normáinak a megsértése, a szülői szeretet elvesztését és az azzal járó szorongást idézi fel. Ez a szorongás tudattalan, de bűntudatként élhetjük át. Az id egésze, valamint az ego és a szuperego nagyobb része a tudattalanba merül, az ego és a szuperego kis része pedig tudatos vagy tudatelőttes." -
#10877 megjegyzem ismét süllyedsz -
#10876 Nem én prédikálok arról, hogy agy nélkül ösztönlényként kell élni ;) -
#10875 Mondtam én, hogy nem kell tenni semmit sem? -
Lirion #10874 A fa tetejéről valóban jól tudsz prédikálni nekik, hogy kövessék példádat és másszanak vissza hozzád. -
Lirion #10873 Közben az összes többi roskadozó épületből rengeteget lehet tanulni. <-> Már megtanultam azt, hogy, hogyha PL anyagi függetlenséget szeretnék elérni, akkor ne a minimálbéresek élettapasztalataira hallgassak, és ne tőlük kérdezzem meg, hogy mire számíthatok, hanem azoktól, akik már elérték az anyagi függetlenséget.
Ügyes..
Btw ha el akarsz érni vmit, ahhoz tenni is kell, nem csak ülni otthon a nagy seggeden és olvasni. Elolvashatod az összes könyved, nem fogsz elsőre jól menő vállalkozást indítani, mert nincs tapasztalatod. Hiába találsz majd rá a tökéletes nőre, nem fogsz tudni vele kapcsolatban élni, mert gőzöd sincs, hogy kell, mert csak olvastál róla, de soha nem tapasztaltad.. -
#10872 Egyébként bocs minden szóért!
Azokhoz szóltam akik már lejöttek a fáról, és felegyenesedtek. -
#10871 Kiderül hogy a csőcselék cigányok az über nép!
Ők aztán űzik a fajfenntartást... -
#10870 A kínai occsó áru is van akiket kielégít, és van akiket nem.
A fő különbség köztünk abban áll, hogy én inkább felfelé tekintek míg te inkább lefelé tekintesz.
Míg én azt mondom, hogy az ember többre hivatott, többre képes, sokkal többet hozhatna ki magából, ha összeszedné magát mint amennyit egyébként kihoz, te azt mondod, hogy nagy és dicső dolgokra nem hivatott, és a középszerű dolgokkal kell, hogy megelégedjen, meg azzal ami éppen kijut neki, és örüljön, hogy lyuk van a seggén és szelel.
A problémák nyomasztják, amiket meg nem old, hanem látszat megold: lerészegedik piától, nőktől, drogtól, aztán tart ameddig tart a boldogság, utána kicsit rossz aztán kezdi elölről...
Az pedig amit leírsz a tartós és dicső boldogság szempontjából nem működik.
Elég csak körbe nézni, csak egy példát hozz. Még neked sem működik.
Ismét mondom a tartós és dicső boldogság szempontjából.
Nem a szalmaláng szerelem, boldogság szempontjából...
Amit én csinálok az olyan építkezés amire még nem láttam precedenst.
Az alapok le vannak rakva, az épület tégláról téglára épül, de még nincs kész, és nem tud előbb elkészülni, mint ahogy elkészül.
Közben az összes többi roskadozó épületből rengeteget lehet tanulni. -
Lirion #10869 "Nos mutassa meg, prezentálj az igazát, elvégre erre épül majdnem minden kapcsolat, és mégsem repdes senki sem a boldogságtól, örömtől.
Én akiket megkérdeztem eddig, hogy boldogok-e mind zavarba jöttek, és össze-vissza magyarázkodni kezdtek, hogy boldogságuk hát ő mégis csak boldogság, mert azért ritkán, ööö szép pillanatok, és az ööö kárpótol, ööö... és boldogunk vagyunk... ööö... és... izé..."
És miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy Te kiket kérdeztél meg? A te véleményed irreleváns, nem lényeges, nem mérvadó. Te is csak egy apró porszem vagy a világban és ahogy téged nem érdekel a világ, te sem érdekled azt. Amúgy sem reprezentatív a kutatásod, az pedig téged minősít, hogy a te ismerőseid nem boldogok a kapcsolataikban. Ezek szerint a boldog emberek eltaszítanak téged maguktól a negativitásod miatt. Szomorú életed lehet..
"Azt mondtam, van időm, és van elfoglaltságom, és párkapcsolat nélkül is van célja és értelme az életemnek."
Az élet értelme és célja a fajfenntartás, amit te nem tudsz művelni az ostoba elveid miatt. Csak egy púp vagy az emberiség hátán, egy fölösleges melléktermék. -
EdDyBoy #10868 Működő párkapcsolat nélkül hozakodsz elő a hatalmas tapasztalatoddal. Akkor gyere a tapasztalattal, amikor felmutatsz valamit. A keresés nem jelent tapasztalatot.
Mégis lenézel másokat, akik - még ha szerinted nem is - boldog párkapcsolatban élnek, és olyanokat, akik már akkor elérték azt, amit te most csak szeretnél.
-Elítélsz kapcsolatokat, úgy hogy nem ismered őket... (Magas ló)
-Elitélsz már nem létező kapcsolatokat... (A résztvevők is rájöttek, hogy nem ment, úgyhogy ettől sem vagy jobb.)
-Elitélsz embereket, akik boldogságra áhitoznak, és próbálkoznak... (Persze szerinted nem fogják megtalálni, mert ők nem a jó úton járnak a boldogság felé. Csak szenvedés, és kompromisszumok mindenütt.)
-Míg mások próbálkoznak, te keresel, kémkedsz, megkérdezel másokat, ahelyett, hogy egy szót szólnál ahhoz, akit kiszemeltél magadnak.
Elfogadom, ha neked ez működik, hát működik, de attól még működik más is, mert nem csak a te tökéletesnek mondott elméleted van, és ezt el KELL fogadnod.
Én addig jó társaságban ölelem a csajt, nevetgélünk, táncolunk, jól érezzük magunkat, reggel pedig mosollyal az arcomon ébredek fel mellette. Még ha nem is tart örökké, mert tudom, hogy nem tart örökké. Tart ameddig tart, és addig a legtöbbet hozom ki belőle. Sétákkal, gyertyákkal, csillagokkal, meglepetésekkel. És nem azért mert önző vagyok, hanem mert ez neki is, meg nekem is jó. Ha meg örökké tart, akkor megtaláltam és megint csak jó nekünk.
Ha meg nem sikerül, akkor a boldogság után jön egy kis bú, aztán továbblépünk mind a ketten. Mert nem vagyunk agyatlanok, akik nem tudják, hogy mi fog történni. Nem értelmesen érzünk, de tudjuk, hogy ez érzés, és befolyásol. Nem ugrunk a kútba, de attól még jó az az endorfinadag.
Hidd el azt is, hogy nem csak te élsz értelmes életet párkapcsolat nélkül. Másoknak is van elfoglaltsága, munkája, és célja. Ebben sem vagy egyedi.
Közelről ismerek olyan embert, aki 3 éves szakon kétszer kapott köztársasági ösztöndíjat (=szín 5ös minkét félévben), a sulinak végzett munkákat, külső megrendelőknek végzett munkákat, a városi tvben az ő munkái vannak műsorok, reklámok elején, végén, és közben. Volt hogy éjszaka nem aludt, mert dolgozott, és ezek mellett fenntartotta a párkapcsolatát. Érzelmi oldalról is megkapott mindent, amire szüksége volt, és nem azért, mert megelégedett az alacsony szinttel, hanem mert tényleg normális kapcsolat volt. Nem volt tökéletes, de kétlem, hogy bárki tudna mondani tökéletes kapcsolatot (gyakorlatilag is). -
#10867 #10864 | EdDyBoy
Pont olyan korlátokról beszélek mint amilyenek eme irományodban most megnyilvánultak.
Faszán előre elkönyveltél magadnak mindenféle rettenetes dolgokat.
Ilyen életed is lesz.
Te jólét VS boldogságban gondolkodsz, én viszont jólét + boldogságban gondolkodok - hogy a példádat kövessem, és ezen dolgozok.
#10865 | EdDyBoy
Azért nem élek boldog kapcsolatban mert ehhez kell még egy megfelelő Nő, akire még nem sikerült rátalálnom.
Nem mondtam, hogy ráérek, ezzel a vulkáni hozakodott elő.
Azt mondtam, van időm, és van elfoglaltságom, és párkapcsolat nélkül is van célja és értelme az életemnek. A párkapcsolat akkor indul, ha megfelelő emberek összetalálkoznak hozzá. Ha nem, akkor nincs párkapcsolat. Ez ilyen egyszerű.
És a boldogságom nem függ a párkapcsolattól ;) Miért kéne attól függenie?
Hülyeségeket kérdezel egyébként...
Saját gondolatok, nos.
Azt hiszem itt neked kellene a leginkább hallgatnod.
De ha már mások kimondták, akkor biztosan tudod, hogy kik mondták már ki, és igazán megjelölhetnél pár szerzőt, forrást (amit úgy sem fogsz ha jól sejtem). -
#10866 #10862 | MrSpock
Érdeeekeees, hogy hogy megdorgáltok mikor csak halandzsázok, képzelődök ugyanakkor magatoknak minden mértékű halandzsázást és képzelődést megengedtek.
Ami a futásos példát illeti: nem fizikai hanem a tudatban lévő korlátokról beszéltem. Arról, hogy például az illető példádban eleve meg sem próbálja a futást, még csak genetikai vizsgálatokra sem megy, mert már előre mindent elkönyvelt a fejében.
Mint pl sokan a minimálbért egy életre... és a tudatban lévő korlátok miatt meg sem próbálják megvalósítani pl az anyagi függetlenséget.
Az anyagi függetlenség, csak úgy mint a boldogság, harmónia nem ismer fokozatokat. Vagy van, vagy nincs.
És az már mellékes, hogy egy családi házzal vagy négy kastéllyal.
A párkapcsolatos kijelentést illetően én előbb inkább vizsgálódnék, és aztán nyilatkoznék arról a szeretik egymásról... meg harmóniáról... ami közel sem harmónia ha csak próbálnak harmonikusan élni...
#10863 | Mr Spock
A törvény előtti egyenjogúság nem egyenlőség jel tétele a férfi és a nő közé. És pont arról szól, hogy a nő aki nő és a férfi aki férfi jogilag egyenlő. És nem arról, hogy úgy teremtünk egyenjogúságot, hogy a férfit és nőt mint lényt összemossuk, és valami jellegtelen izét hozunk létre, és ezzel e jellegtelen izék lesznek egyenlőek.
Én a hátam középére sem kívánnék egy olyan nőt aki velem egyenlő. Az egyenlőség mindkettőnkre nézve nagyon gáz lenne. Én az egységet tudom elképzelni, de azt kizárja az egyenlőség.
Számomra, hogy a világban mi van nem mérvadó, és csak azért mert ilyen világ nem fogok olyanná lenni. Aki pedig olyanná lesz, azért mert a világ olyan ezért olyannak kell lenni az meg is érdemli. A világ azért olyan amilyen, mert az emberek asszisztálnak ahhoz, hogy olyan legyen amilyen.
És tényleg ezek után - amik után gyakorlatilag már köpni nyelni nem tudok - megérdemli mindenki a maga nyomorát, hogy mint férfit semmibe veszik, hogy mint nőt semmibe veszik, hogy mint embert semmibe veszik, mikor ő saját maga nem veszi magát ember és férfi/nő számba sem.
Hogy vegye így bárki ember és férfi/nő számba?
Párkapcsolat is férfi és nő között lehet és nem izék között. -
EdDyBoy #10865 Ha meg olyan okos vagy Sal, meg tapasztalt, hogy mindenkit leugatsz, kioktatsz. Azon emberek munkáját szólod le, akiket tanítanak, akkor miért nem élsz boldog kapcsolatban?
Ráérsz még? M A S Z L A G ! M E L L É B E S Z É L É S !
Ha most boldog lehetnél, miért várnál? Miért szúrnál ki magaddal? Miért szúrnál ki szegény lánnyal, aki valahol csak rád vár? Arra aki ennyire okos, ennyire bölcs!
Nem jár oda a busz, vagy nincs az országnak reptere? M E L L É B E S Z É L É S ! M A S Z L A G !
Ha valóban kezedben lenne a boldogság kulcsa, nem itt lennél, és vitáznál velünk, hanem ott lennél vele! Miért nem vagy ott? Mert egy looser vagy, aki nagyot álmodott, és nem akar felébredni! Helyette kioktat mindenkit, aki erre téved.
Amiket kimondasz, azokat mások már kimondták! Azok a szavak mások okos gondolatai! Saját gondolatod sincs! -
EdDyBoy #10864 "ne a deficites vállalkozók tapasztalataira hallgassak, és ne tőlük kérdezzem meg, hogy mire számíthatok, hanem azoktól akiknek jól megy a vállalkozásuk."
Melyik vállalkozás? Az amelyik tiszta, vagy amelyik ipari kémkedéssel, és mások tönketételével lett sikeres?
Mi a biztosíték arra, hogy amit mond, azt azért mondja, mert nem félti a saját vállalkozását tőled? Vajon igazat mond?
Mi a biztosíték arra, még ha mindent el is mond, ami neked kell, hogy te ugyanolyan jó leszel néhány tanácstól, mint ő? A vállalkozó nem egyenlő a kereskedővel. Ha nincs saját ötleted, nem érsz semmit pár tanáccsal.
Ha mindenki a nagyoktól kérdezne (ja hogy mindenki róluk vesz példát?), akkor mindenkinek jól menő vállalkozása lenne (ja hogy nincs így?).
Ismered a kereslet, és a kínálat kifejezéseket? Ez benne van a párkapcsolatokban is. Csak akkor lesz jó a vállalkozásod, ha azt kínálod, amire van kereslet. Vagyis akkor lesz jó a kapcsolat, ha olyan vagy, amilyet a csaj szeretne, és ő is azt kínálja, amit te szeretnél.
Ismered a versenyhelyzet fogalmát? Sok van ilyen, elvégre mindenki válogat. Kinek az ár (anyagiak), kinek a minőség (belső), kinek a tervezés (külső), kinek a tartósság (sex) tetszik meg.
Persze mindenkinek kellene egyszerre mindegyik, úgyhogy jöhet az ipari kémkedés, meg a 3 hónapos tesztelések.
Multik elnyomása? Ismerős?
"Neki Ferrarija van? De...de én okos vagyok! Bébi! Ne menj el!"
Jólét VS boldogság?
"Nem baj, tőle megkapom a jólétet, mivel sokat van külföldön, közben tarthatok szeretőt."
Megvan a külső, belső, pénz, sex, még szereti is a szeretőjét! Megkap mindent, amit szeretne... ki cserélné le ezt egy kis észre? Filozófiára? B***szhatod! -
#10863 A férfi leygen férfi,a nő nő ugyebár!Csak a mai világban már nagyon megváltoztak a szerepek,kicsit elmosódottabb lett minden.Egyenjogúság van ,és ez mindenre vonatkozik.Maga az életstílusok,viselkedési normák mind változtak.Ami persze részben jó,de rossz is.Más értékek kerültek felszínre,akár egy családon is belül.Szóval ha az ember a hagyományos rendet követi nagyon nehezen talál magának párt.Bár azért még akadnak kivételek,és ez jó.Én sem helyeslem ami nagy általánosságban zajlik a párválasztásban,pár..mondjuk úgy ideiglenes partner,mert nemigazán tartós a legtöbb esetben.
És itt jön képben amit mondtál te is,hogy sokan nincsenek tisztában önmagukkal,meg a vágyaikkal,és lehetőségek megvalósításának módjával.
Lesz ahogy lesz nem is érdeklik igazán,és mindkét nemre vonatkozik egyaránt.Jönnek a csalódások,meg egyebek..és ebből bár sérülés lelkileg,hogy már nem is volt elég jó..önértékelési gondok,hogy miért vele történt.Igen azért ésszel is kell gondolkodni,felmérni,hogy mit,smerre ha ez megvan jöhet a szív is,vagyis összhangban kell lenni,és akkor már lehet szeretni.:-) -
#10862 Csak ugye ha megnézed a megvalósításoknak,és a vágyaknak is vannak szintjei.(pl hiába akarsz úgy futni mint Bolt,ha genetikailag nem vagy alkalmas rá!Fehér ember nem futotta még le 10mp belül a 100 métert!Miért?Nem akarják?Dehogynem de hiába,egyszerűen eddig még senkinek nem sikerült)
Ez nem mindnekinél ugyanaz,és ez nem azt jelenti,hogy esetleg már alacsonyabbrendő,vagy közönségesebb lenne.(és itt nem a tényleg nem Mónikasó szintre gondoltam)Pl.anyagiak?Szükséged van mondjuk kastélyra+3 nyaralóra +15 sportautóra,repülőre,100m-s yahtra?
Vagy csak 1 szép kis családias meleg otthonra kis kerttel,1-max 2 autó,hogy tényleg rendesen lehessen közlekedni a családnak,gyerekek,normális nyugodt élet.
Nah most aki utóbbira vágyik az már smafu?És ugyanez lebontható egy érzelmi kapcsolatra is.Aki tényleg csak egy társra vágyik aki mellett szívesen fekszik-kel,él,szeret,viszont szeretik,és harmónikusan próbálnak meg élni.Jó az ember szétnéz a környzetében,és eltűnődik,hogy hmm pl havernak bnője abszolúte nemtestzik,de ő mégis odáig van érte,és látod hogy szeretik egymást,miért is van ez?
Nem azért mert mondjuk nagyon alacsonyan lenne a léc nála,hanem mert benne találta meg amit keresett.Mert lehetne úgy is,hogy hmm jó lenen,csak,és hibát keresni mindenben.Akár külsőleg akár belsőleg,mert hibát találni mindenkiben lehet az biztos!
Mindenkinek tisztában kell lenni önmagával és lehetőségeivel,de korlátaival is!Ez ami nem mindegy,mert ha nincs utóbbi bármilyen téren,sosem éri el a csúcsot,és tudni kell megállni,amikor igen ennyi volt bennem.Mt.Everestet sem tudja mindenki megmászni,van aki belehal,mert elhiszi hogy képes rá,de rákell döbbennie hogy mégsem. -
#10861 Alapkérdésre pedig emlékezzünk vissza:
"a férfi legyen férfi, és a nő legyen nő"
És gondolkodjunk el azon, hogy azon vitázunk, hogy férfi férfi legyen e, és a nő nő, és idealista álmodozásnak tekintitek azt az állapotot amiben a férfi férfi, és a nő nő. Vagy egyáltalán ember az ember.
-
#10860 Mire számíthatnak?
Saját magukra. Arra amit megvalósítanak, és arra amit létrehoznak.
Ez pedig attól függ, hogy mit tűznek ki maguk elé, és hogy hajlandóak-e a kitűzöttek megvalósítására törni, még akkor is ha mindenki más csak rázza fejét.
A nagy tapasztalat ami ellepi a világot szarra sem jó, max intő példának, mert semmi dicső és értékes nem állítható belőle elő. A megalkuvás, a kudarc, a középszerűség, a tespedés tapasztalatai.... hogy hogyan lehet mindezt praktikusan űzni.
Már megtanultam azt, hogy, hogyha PL anyagi függetlenséget szeretnék elérni, akkor ne a minimálbéresek élettapasztalataira hallgassak, és ne tőlük kérdezzem meg, hogy mire számíthatok, hanem azoktól, akik már elérték az anyagi függetlenséget.
Vagy ha PL vállalkozást akarok indítani akkor, ne a deficites vállalkozók tapasztalataira hallgassak, és ne tőlük kérdezzem meg, hogy mire számíthatok, hanem azoktól akiknek jól megy a vállalkozásuk.
Hiába van több a minimálbéresekből, és deficites vállalkozásokból, és hiba mondják ők, hogy a mai világban lehetetlen... Akinek meg mégsem, az lop csal hazudik. -
#10859 És te mivel érzed már különbnek,felsőbbrendűnek magad akár tőlem vagy bárkitől? Tudod a halandó emberek csak szimplán szeretnék tudni mire számíthatnak,és nem a sok maszlagot amit te itt leírsz,nulla tapasztalattal,meg teóriákra alapozva. Te megítéled látatlanban mások boldogságát,de ha téged ítélnek akkor meg már ugye savanyú a szőlő!
Az hogy jaj te kérdezgettél embereket nagy dolog,kérdezősködj csak nyugodtan és élj úgy ahogy akarsz!Ha te így vagy boldog akkor élj úgy ahogy látod,csak ne alacsonyits le más embereket,mert nemcsak te létezel,és nem te szartad a spanyol viaszt!
Tudom most erre is majd reagálsz fennhájázva a magas lórol,csak nemtudom mire vagy úgy oda? -
#10858 Ó, kimegyek az utcára, véletlenszerűen leszólítok valakit és A-Z-ig elmondja ugyan azt amit te. Vagy kinyitom a nőklapját.