nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
#10862 | MrSpock
Érdeeekeees, hogy hogy megdorgáltok mikor csak halandzsázok, képzelődök ugyanakkor magatoknak minden mértékű halandzsázást és képzelődést megengedtek.
Ami a futásos példát illeti: nem fizikai hanem a tudatban lévő korlátokról beszéltem. Arról, hogy például az illető példádban eleve meg sem próbálja a futást, még csak genetikai vizsgálatokra sem megy, mert már előre mindent elkönyvelt a fejében.
Mint pl sokan a minimálbért egy életre... és a tudatban lévő korlátok miatt meg sem próbálják megvalósítani pl az anyagi függetlenséget.
Az anyagi függetlenség, csak úgy mint a boldogság, harmónia nem ismer fokozatokat. Vagy van, vagy nincs.
És az már mellékes, hogy egy családi házzal vagy négy kastéllyal.
A párkapcsolatos kijelentést illetően én előbb inkább vizsgálódnék, és aztán nyilatkoznék arról a szeretik egymásról... meg harmóniáról... ami közel sem harmónia ha csak próbálnak harmonikusan élni...
#10863 | Mr Spock
A törvény előtti egyenjogúság nem egyenlőség jel tétele a férfi és a nő közé. És pont arról szól, hogy a nő aki nő és a férfi aki férfi jogilag egyenlő. És nem arról, hogy úgy teremtünk egyenjogúságot, hogy a férfit és nőt mint lényt összemossuk, és valami jellegtelen izét hozunk létre, és ezzel e jellegtelen izék lesznek egyenlőek.
Én a hátam középére sem kívánnék egy olyan nőt aki velem egyenlő. Az egyenlőség mindkettőnkre nézve nagyon gáz lenne. Én az egységet tudom elképzelni, de azt kizárja az egyenlőség.
Számomra, hogy a világban mi van nem mérvadó, és csak azért mert ilyen világ nem fogok olyanná lenni. Aki pedig olyanná lesz, azért mert a világ olyan ezért olyannak kell lenni az meg is érdemli. A világ azért olyan amilyen, mert az emberek asszisztálnak ahhoz, hogy olyan legyen amilyen.
És tényleg ezek után - amik után gyakorlatilag már köpni nyelni nem tudok - megérdemli mindenki a maga nyomorát, hogy mint férfit semmibe veszik, hogy mint nőt semmibe veszik, hogy mint embert semmibe veszik, mikor ő saját maga nem veszi magát ember és férfi/nő számba sem.
Hogy vegye így bárki ember és férfi/nő számba?
Párkapcsolat is férfi és nő között lehet és nem izék között.