nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    #10825 | orsi1987
    Az önbecsülés nem véletlenül önbecsülés és nem "világbecsülés".
    Magunkkal kell tisztában lenni, magunkkal kell elszámolni és nem a világgal, vagy bármi/bárki mással, hogy az mit mond vagy mit nem mond.

Aki értéke alatt eladja magát azt már nem fogják az értékén megvenni.
    Az sem aki az értékén meg tudná fizetni.

Az egy este erejéig kapcsán: nem lesz boldog, egy este erejéig sem, s ezt ő is végig tudja, legfeljebb elhallgatja maga előtt.

Aki rendes az rendes előtte, közben, és utána mindentől függetlenül.

#10826 | orsi1987
    Attól, hogy az ember szeretet, szerelem, kapcsolat éhes még következetesnek kell lennie magával is és a társával is, és hajlandónak kell lennie meglátnia és felfognia a valóságot az önálltatás helyett.
    Mint már írtam: nem másokhoz, másvalamihez képest kell az embernek becsülnie, tartania akármire saját magát, hanem önmagához képest.

Az önbecsülés lényege, hogy önmagán nyugszik, és nem máson, nem másokon.

Régen (nem az eltorzított formában) Isten, bölcsesség, filozófia, Szófia, Nous, hősköltemények néven futott az ami felfelé emelt és segített szabadulni a spirál lehúzásából. Mára már ezeket mind megölték, és már semmi sem az aminek hívják. Ugyanakkor bárki felélesztheti őket, bárki rekonstruálhatja a dolgokat.

Persze mondom ezt férfi ésszel.
    Nőknél valamennyire biztosan másképp áll, más a lelki felépítés.

#10827 | MrSpock
    A rézvérű vulkániak nem tudnak olvasni?
    Tudod nem azt írtam, hogy ráérek még a kérdéssel foglalkozni, és így nem foglalkozok vele.
    Pillanatok alatt el tudom dönteni, hogy valakire fel tudok-e nézni mint Nőre vagy sem.
    A megismerés gyakorlásához nem kell sem nő, sem kapcsolat.
    Önismeret kell hozzá. Mindenki annyira ismerhet meg mást, amennyire ismeri saját magát.
    Tudod, azért azokat középszerűen boldogokat akiket leírtál négyszemközt megkéredzném, hogy mégis mi a véleményük a boldogságukról. Mert egy dolog az, amit a felszínen mutatnak, amit te a felszínesen látsz, a felszínes látásoddal, és más dolog az amit valójában legbelül élnek meg, amiről senkinek és semminek nem beszélnek, ezáltal érzékeny füleknek ordítva róla...

Az én magas lécem olyan magas léc, amit én át tudok ugrani, és hozzám ennek átugrása a belépő. Nyilván nem ugorhatja át minden jött-ment. És edzés helyett ők inkább a könnyebb utat választanák, és levesznek a magasságból. Sikerélményük, és boldogságuk is ezen a sikkasztott szinten marad.

#10829 | MrSpock
    Ez is egy verzió.
    Mindenki maga választ.
    A szívében mindenki maga tudja, hogy mire vágyik, mi elégíti ki, és hogy tényleg boldog e, a kompromisszumával és a rengeteg tapasztalatával...
    Én nem lettem tőlük az, és attól sem, hogy "lyuk van a seggemen és szelel".
    Az emberiségnek pedig inkább minőséginek kéne lennie, s nem pedig mennyiséginek.