nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • salsoul
    Itt se bátor úttörő, sem pedig felfedező nincs, nem is téved olyan ember ezekre a vizekre
    Valóban. Korlátolt körökben.

„nem tudom miért kellene a "mindennapos emberek" "mindennapos gondjaira" nem "mindennapos megoldást" mutatni.”
    Azért mert a mindennaposak láthatóan nem működnek, nem oldanak meg semmit.

Az ország azon részén is dilettánsnak tartanak ahol én élek.
    A különbség annyi, hogy míg ők szenvednek és siránkoznak, én derűsen teszem a dolgomat.

Amennyiben a te gondolataidban is lehetnek hibák, úgy te is ugyanúgy pofára eshetsz, még akkor is, ha nem mész a jégre.
    Valóban. Én azonban:
    - tanulmányozom mások pofára eső technikáit és tanulok belőlük
    - veszem a lapot az első pofára esésemnél és revideálom magam.

A hasonlatod helyesbítve:
    kimentek a pályára pofára estek de nem tanultok, ismét kimentek, ismét pofára estek, ismét nem tanultok, ismét kimentek a pályára ismét pofára estek és ismét nem tanultok... és ez tart életetek végéig, mert ragaszkodtok ahhoz a komponenshez ami a pofára esést okozza
    én vidáman korcsolyázok, tanulva a saját és mások hibáiból azokat a saját hasznomra fordítva
    és igen, olyan jégre meg nem járok amiről tudom, hogy beszakad alattam

A mindennapos hibákra igenis működnek a mindennapos megoldások.
    Pedig nem működnek. Nem csak párkapcsolatokban. Nem hiszed: nézz az ország helyzetére, hogy mire jutunk évről évre. A következő választással ismét elköveti a magyar nép ugyan azt a szarvashibát mint amit eddig korábban mindig.

Viszont vannak oyan emberek, akik újítani akarnak, mert ők úgy gondolják, hogy nekik igenis menni fog és mégsem vállik be.[i/]
    Beválik. A tapasztalás mondatja velem ezt. Bevallom: hazárd a dolog.
    Nem való mindenkinek. Mint ahogy a tőzsde sem.
    Mindenkinek ott a banki kamat - amivel soha sem jutnak használható eredményre.

[i]Meg vannak azok az emberek, akik a mindennapi megoldásokkal is bajlódnak a tapasztalatlanságuk miatt.

A mindennapival csak a mindennapira lehet jutni. Nekem az nem tetszik, nem elégít ki, nem boldogít. Ezért kezdtem más után nézni.

Persze vannak olyanok is, akik újítással rájönnak valamire, ami működik, és azok, akik tapasztalatlanul is elég talraesettek, hogy megoldák a problémákat.
    Tudom, hogy nem tudod elfogadni, hogy más út is van, és hogy lehet rajta járni.

Nem vagyunk ugyanolyanok, a problémák is elég sokfélék, és emiatt nem lehet általánosítani.
    Valóban sokfélék. Külsőségben. Jellegben: ugyanazok.

Nem szabad megoldásokat nevezni jónak, vagy rossznak, hibákat megoldhatatlannak.
    Mert mi lesz ha bármelyiknek nevezzük?
    A hibák valóban nem megoldhatatlanok. Kivéve ha olyan módszerrel próbálják őket megoldani, megerőszakolni ami nem vezet jó eredményre.

Ha van olyan ember aki inkább erős mint okos, az nekieshet egy sima fejű csavarnak, egy csillagcsavarhúzóval. Lehet, hogy kiszedi, de rengeteg időt, energiát elbasz vele, és megeshet, hogy a csavart sem tudja mégegyszer felhasználni. De ő veri a mellét, mert megtette, neki sikerült. Van egy mondás: Szép lehetsz, de okos nem.
    Őt hívják barbárnak. Barbárnak lenni mindenki tud. Nem kell hozzá nagy erőfeszítés.
    Egyébként is csak addig veri a mellét, amíg el nem árulják neki, hogy akkor most össze kéne rakni...