• BaltásRém
    Sziasztok !

Szeretném én is kifejteni a véleményem, olyan érdekes ez hogy sok fórumban valami ilyenre terelődik a szó.

SZERINTEM:
    Isten is, és evolúció is létezik.A két dolog látszólag ellentmond egymásnak, ez zavarhat meg sokmindenkit, mert:
    Isten ha van : akkor tökéletes , változásban szegény (hiszen akkor nincs rossz, nincs ami kibillenti az egyensúlyt)-ra gondolunk. Ez az élettel összeegyeztethetetlen jelenség lenne.

Evolucionisták : örökös változás, a környezet is változik, a benne élő lények is változnak, minden változik. Emberi aggyal ez könnyebben elfogadhatóbb.

Éppen ezért sztem mindkét dolog létezik, és Isten nem egy szakállas öregúr a felhőkben, hanem valami mechanizmus, ami mindenhol ott van, mindent átfog, az anyag minden szintén !

De a lényeg, a kulcsszó !!!! : Isten nem a tökéletességre törekszik (akkor megállna az élet), hanem a változatosságra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (lásd : evolució)
    És ez vitathatatlan, hisz élünk, és minket is csomó "élő" dolog vesz körül (időjárás, bolgyók mozgása), és minden, mindenkor változik, semmi nem állandó.

...és sztem semmi vitathatót nem mondtam...

Ja, és ebből kifolyólag Isten nem csak a jó szerepét tölti be, hanem a rosszét is. Egyensúlyra törekszik (igazság jó=rossz, de úgy hogy az egyensúly sose következzen be (akkor megállna az élet)

Ennyi ..sztem...