507
-
lmisi #107 Szerintem az emberi génállományt sem kódolták ki, még a közelébe se járnak.
Miért is?
- Nem emlékszem pontosan de kb a génállomány 90% kiszórták anno mivel azok nem kódoló génállományok. Valami szemét (junk) jelzőt aggattak rá.
Mostanában jöttek rá, ja lehet hogy nem kódoló, viszont szabályozó szerepet töltenek be. Ez ugyanolyan fontos mint a 'kodolás', sőt ők több genetikai eredetű rendellenességért felelősek mint a 'kódolok'.
Szerény véleményem: Nincs értelme kódoló-szemét részre vágni a génállományt. Sokkal közelebb állna a következő kódoló = sejtelmeink vannak róla, szemét = halvány lila fingunk sincs mire való. Bár ezt egy kutató a világért be nem vallaná.
ÚJ GONDOLAT
Mi van ha a fejlődés elmélet fordítva igaz. Azaz van közös ős, de azok magasan fejlettebbek voltak genetikailag mint mi (Valószinűleg szellemileg is). Az emberi génállomány és a majmoké is ebből degradálódott le. A majmok pechesebbek voltak. Így teljesen jó már az elmélet. Sajnos nem mi vagyunk a fejlődés csúcsai. Bár hogy ki fejlettebb ez eleve egy hülye felvetés, mivel ez nézőpont kérdése. Az emberi forma még égy is alkalmas végső szellemi és fizikai célok elérésére. Talán nem is kell jobb;-), hiszen szellem-elme-tudat a fontos és nem pusztán a fizikai test. -
Nielx #106 Ennyi erővel bármelyik állat lehet átmenet. De nem lehet tudni, hogy pl a Kacsacsőrű emlős nem ilyen volt-e eleve és, hogy évmilliók múlva is nem-e olyan lenne mint most. Tehát nem lehet bizonyítani hogy átmenet lenne. Kövületek meg eleve nincsenek átmenetekről. Az evolúció ezért elmélet, és nem több.
Ráadásul az emberi öntudatot, a lelkiismeretet sem lehet megmagyarázni evolúcióval. -
Ludverc #105 Hát de itt az x irracionális. -
Tecnamo #104 Örömmel látom, vannak itt értelmes emberek is :)
De egy dolgot szögezzünk le. Énis tisztában vvagyok azzal, h az embernek mennyire korlátolt a képzelőereje (vegyük pl. azt a 2D-ben élő manókat, akiknek a földjén egyszercsak megjelent egy lyuk. Az a lyuk 3D-ben egy hullahopp karika. ők mit látnak? egy kört, mi mit látunk egy karikát. A manók a büdös életbe nemfogják megérteni h az egy karika, mert nem léptek ki a 3D-be...), ezért addig ne feltételezzünk olyanokat Istenről, amiket ha belepusztulunkse fogunk megérteni. Hinni kell, h Ő képes volt ezeket megcsinálni. És ennek az ellenpontja, aki nem hiszi h képes megcsinálni. És nincs "c" válzotat.
És egyetértek babajaga-val, mert aki termtést és az evolúciót akarja összehozni, egy szakadékba zuhan. Az evolúció elméletét direkt azért találták ki, h Isten igéje ellen fordítsa az emberekt (erre utalt is Darwin halála előtt). És sikerült neki.
Az evolúciót azért nem fogja tudni soha senki 100% bizonyítani mert sosem létezett, a teremtést azért nem, mert az egy másik dimenzióban van. Ilyen egyszerű, és ezt kéne belássák az emberek. -
bandypappa #103 Namost egyetlen vallás sem felsöbbrendü az igazsághoz képest. A vallásokat emberek alkották, hogy de jó lenne, ha mindenki abba hinne mint én és csináljunk vallást. Általában azért a jószándék vezeti a vallásalapitókat, de alapjábavéve emberek alkották azokat és ezért sokszor gyarlóak. Az élet alapja a szabadság, az élet értelme az öröm az élet eredménye a fejlödés, ez igy van mert télleg szopás az hogy most élünk aztán joccakát, ennyit a demoról, létezik az anyagtalan dimenzio is ahol felsöbbrendü énünk lakozik a többi értelmes szellemi lénnyel, akik tárolják az informácioinkat eddigi életeinkröl, és ha akarod kapcsolatba is léphetsz vele tudatalatti szinten és megtudhatod mi életed célja, hogy ide jöttél. Gondolatokkal kell alkotni és csak utána a cselekedeteiddel. -
kukacos #102 Na látod. -
AranyKéz #101 Hogy jön ide hogy az aranymetszés irracionális???
Egyébként kurva egyszerűen le lehet írni, x^2-x-1=0, x>0
-
AranyKéz #100 "Ami meg tény, hogy jelenleg senkinek sem sikerült még élettelenből élőt alkotnia."
Eddig nem túl sok tudósnak volt több millió bolygója és több millió éve hogy tesztelje az elméletet.
Ellenben az isten meg allah meg egyéb istenek létezését könnyen meg lehet cáfolni, csupán figyelni kell az adott vallás "szent" könyvében található ellentmondásokat, valamint az isten(ek) leírását. -
#99 A válasz egyértelmü : Isten én vagyok -
BaltásRém #98 Fizika, és matematika !! :)
Esetleg idevág az "aranymetszet" ,mint matematikai fogalom !
A lényeg hogy egy olyan aránypár létezik, ami nem írható le sehogy sem ! Még két egész szám hányadosaként sem !!! Ahogy közelítenél a pontos értékhez (egyre nagyobb számokkal osztasz), nem azt veszed észre mint végtelen tizedestörteknél, hogy egy irányba nő (tehát hogy minden tizedesjeggyel egy irányba növeled a pontosságot),hanem hogy hol kisebb lesz, hol kevesebb ! Ingázik, hullámzik. Ez a matematikai arány sokmindenhol megtalálható az élőlények felépítésében ! Érdekes...
-
assdf #97 Ismét csak feltenném ugyanazt a kérdést, éspedig azt, hogy miért gondoljátok azt hogyha valaki nem hisz az evolucióban akkor az istenben hisz vagy vallásos (ez két különbőzö dolog) és miért gondoljátok azt hogy aki nem hisz istenben az mindjárt az evolucióban hisz?
A tudomány már rengetegszer bebizonyitotta, hogyha volt "a" meg "b" elmélet, akkor sokszor "c" győzött...
Ami meg tény, hogy jelenleg senkinek sem sikerült még élettelenből élőt alkotnia.
És mivel senkisem látta hogy akkor ez hogy jött létre a földön, előidézni meg nem tudjuk (legyen az bármilyen ok miatt) igy addig ez csak elmélet akármennyire is népszerü vagy tudományos.
És nincs ez másként istennel is, amig senkisem látta addig ez megint csak egy elmélet akkor is ha pl vallásnak nevezzük. -
AranyKéz #96 "Nem biztos hogy tudatos, célirányos teremtésről van szó ! Egész egyszerűen egy egyszerű örökérvényű kölcsönhatásról,é s ennek komolyabb összeláncolata ami irányít mindent, nagyságrendjétől függően."
Buh... Fizika? -
BaltásRém #95 Sokan olyan hitetlenek vagytok ! Amit nem értetek, az nincs ! És még ki is álltok mellette !!!! Nem azért van ez a fórum hogy megbeszéljük ? :) Akinek meg nincs véleménye, de hurrogja le, hanem inkább csak figyeljen erősen !Az emberi hülyeség...
Gömbvillám ? Na ! Amíg pl erre nem találunk választ, sztem ne vessük el semminek a lehetőségét ! Pl azt sem, hogy 5 percen belül megjelenik előttetek egy tűzokádó sárkány. Annyi minden lehetséges...:) -
szivar #94 Azért mert azt írták az emberek hogy valaki egypár szóval teremtett mindent (persze 7 nap alatt), az nem feltétlenül tükrözi a valóságot. Viszont mivel még nem élt senki sem közülünk akkoriban, sem cáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudja ezt senki sem, így marad a hit.
De mint leírtam lentebb, ha a hit vonalán maradunk, akkor a teremtő számára az idő mint olyan nem létezik, egyszóval ráérhetett az evolúcióval vacakolni. Pláne ha azt is tudja hogy mi is fog történni a kezdetektől a végig, mindenhol ebben az aprócska univerzumban. -
BaltásRém #93 Még egy gondolat, hamár így belelendültem :)
Azt a szót hogy IGAZSÁG, a szó szoros értelmében egy mérleghez tudnám hasonlítani. Mint írtam ,a változatosság a lényeg ! A jó, és rossz ! Hogy sose boruljon fel, de sose legyen egyenlő ! Hullámozzon, mindig változzon ,sose álljon meg, mert akkor nincs élet ! Ez anyagi dolgokban észrevehető, mindennapi életünkben, mindenhol, anyagban, tudatban.
És azért gondolom hogy van reinkarnáció, mert ugyebár nem igazságos ha valaki boldogan él 90 éveg, valaki meg meghal 5 hónaposan, vagy éppen tolószékes, vagy vak, vagy akármi...sok lehetőség van ki milyen életet él !
A lényeg hogy sztem ezeket a javakat/hiányokat, szenvedést/örömöt, jót/rosszat újjászületéssel lehet kompenzálni. Bűneinkért vagy most törlesztünk, vagy m ajd fogunk, vagy fordítva ! Sztem...persze ez már túlmagyarázás, vagy létezik ez, vagy nem, de én mégis ezt szűröm le a dolgokból...
-
BaltásRém #92 Azért kellett a hosszú idő, mert...szal sztem semmi olyan mesébe illő dologra ne gondolj, mint amit nem tudsz elképzelni. Egyszerűen csak kialakult. Mert az aynagok is megvoltak hozzá, és a mechanismus (az isten) is ott volt akarva, akaratlanul ! Sőt mondok neked olyat, hogy sztem az lenne az érdekes, a megdöbbentő, ha nem alakult volna ki semmi, és az ha máshol nem lenne semmi élet. Kell hogy legyen ! Nem biztos hogy tudatos, célirányos teremtésről van szó ! Egész egyszerűen egy egyszerű örökérvényű kölcsönhatásról,é s ennek komolyabb összeláncolata ami irányít mindent, nagyságrendjétől függően. Ennyi. Vagy van neki identitása, vagy nincs. Tök mind1.Ez olyan mint a hangyaboy-eset.
Gondold el hogy állsz egy hangyaboj melett, é nézed őket. Ha sokáig vizsgálgatod, látsz benne rendszert, pedig mégegyszer nem fog megismétlődni ugyan az. Ők ebből nem tapasztalnak semmit. Élik világukat, amit diktál nekik a dns. De te átlátod őket. Elképzelhető olyan perspektíva, ahol a mi életünk is leírható egyszerű képletekkel, aki "úgy" látja. Mi ehez kevesek vagyunk, bonyolultnak tűnik minden. Ha a naprendszerünket nézzük innen a földről, csillagvizsgálóval, nem látjuk át az ok-okozatot, csak hogy meghatározott pályán mozognak, kiszámíthatóak, ilyenek...De ezt is ha egységében látnád, egy szinttel feljebb, lehet hogy megértenénk a jelentését, az okát, a rendszert benne, az "akaratát"... Isten talán a legfelsőbb szint...de ugyanennyi erővel a legalsó is, mert a legkisebb dolgokban is felfedezhető az élet. Mivel mi nagyságrendileg nagyobbak vagyunk a hangyánál, könnyebben átlátjuk életüket, viszont a csillagokban csak a pályájukat leíró képletet tudjuk ,többet nem. Nem értjük...:(
Érted ,mit próbálok mondani ? :) -
bandypappa #91 babajaga nemcsak a te álláspontod létezik a világon, mert akkor elég ha csak te léteznél, jó hogy különbözöek vagyunk, különben az összes marketinges utcára kerül, amit mondasz az nem zárja ki egymást, a fejlödés jó, az élet a végtelen fejlödésröl szól. A fejlödés sokkal jobb, mint a stagnálás, mert ha nem lenne fejlödés akkor mindenki tökéletes lenne és elég megint 1 tökéletes lény az univerzumba. A fejlödés végtelen. -
Wittgen #90 Azért írtam, hogy szerintem, mert lehet, ha biztos lenne bizonyítékkal alátámaszthatóan, akkor azt írtam volna, hogy vannak értelmes élőlények más bolygókon.
Egyébként meg amit mondasz, az strucc-felfogás. Ha a strucc homokba dugja a fejét és így nem látja az oroszlánt, az attól még ott lehet. Attól, hogy mi olyan fejlettek vagyunk technikailag, amilyenek, az nem zárja ki a létezését egy olyan idegen kultúrának, amelyik tud a mi létezésünkről.
Ez olyan, min amikor mindig létezik egy erősebb -> mindig lesz egy fejlettebb technikájú kultúra. -
babajaga #89 Egymást kizáró dolgokat próbálsz összehozni. Ha volt akinek egy intésére létrejött bármi, akkor mi a fenének a hosszú fokozatos kialakulás, fejlődés? -
Wittgen #88 Egyébként meg részben organikusak-részben cylonok vagyunk
Csak halálunkkor a memória törlése nme sikerül teljes mértékben, ezért hisszük azt néha, hogy volt előző életünk is...
Isten létezett, de az ember már őt is kinyírta. -
babajaga #87 Te tudsz konkrétumot a létezésükről? Akkor ők miért tudnának rólad bármit? -
bandypappa #86 Árrivá mucsácsosz:
-
bandypappa #85 na végre megvagy. -
bandypappa #84 Hát ez nem igaz. A baltás rém üzenetére akarok válaszolni és mindig a wittgen-ét irja ki. Egyetértek a baltás rémmel. -
bandypappa #83 na már megint mellényultam, nemkellett volna tegnap annyit inni. -
bandypappa #82 na a baltás rémét akartam nyomni, vele hasonló a véleményem, de te is mondasz valamit. -
bandypappa #81 hasonló az én véleményem is. -
Wittgen #80 Szerintem vannak értelmes lények más bolygókon, nagyon is sokan, de van annyi eszük, hogy nem merészkednek az ember közelébe, még a naprendszert is messzire elkerülik. Az emberi faj maga a fertő. Mindent, mindenki mást elpusztít maga körül, majd ha végez a saját fajtársai ellen fordul. Ez mindig is így lesz. -
BaltásRém #79 Sziasztok !
Szeretném én is kifejteni a véleményem, olyan érdekes ez hogy sok fórumban valami ilyenre terelődik a szó.
SZERINTEM:
Isten is, és evolúció is létezik.A két dolog látszólag ellentmond egymásnak, ez zavarhat meg sokmindenkit, mert:
Isten ha van : akkor tökéletes , változásban szegény (hiszen akkor nincs rossz, nincs ami kibillenti az egyensúlyt)-ra gondolunk. Ez az élettel összeegyeztethetetlen jelenség lenne.
Evolucionisták : örökös változás, a környezet is változik, a benne élő lények is változnak, minden változik. Emberi aggyal ez könnyebben elfogadhatóbb.
Éppen ezért sztem mindkét dolog létezik, és Isten nem egy szakállas öregúr a felhőkben, hanem valami mechanizmus, ami mindenhol ott van, mindent átfog, az anyag minden szintén !
De a lényeg, a kulcsszó !!!! : Isten nem a tökéletességre törekszik (akkor megállna az élet), hanem a változatosságra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (lásd : evolució)
És ez vitathatatlan, hisz élünk, és minket is csomó "élő" dolog vesz körül (időjárás, bolgyók mozgása), és minden, mindenkor változik, semmi nem állandó.
...és sztem semmi vitathatót nem mondtam...
Ja, és ebből kifolyólag Isten nem csak a jó szerepét tölti be, hanem a rosszét is. Egyensúlyra törekszik (igazság jó=rossz, de úgy hogy az egyensúly sose következzen be (akkor megállna az élet)
Ennyi ..sztem...
-
Wittgen #78 Bazz, te még nem hallottál a kiásott csontvázakról, amik alapján megállapították, hogy régen az ember milyen volt? Az ember is változott, magasabb lett, agya nagyobb, okosabb, egyenesen jár, normálisan kommunikál. Szerinted ez nem evolúció? -
Wittgen #77 Azért halnak ki fajok, mert olyan gyors változások mennek végbe, amihez nem tudnak alkalmazkodni. Ilyen pl az ember ténykedése a bolygón. Ha 1-2 generáció alatt minden faj alkalmazkodni tudna a megváltozott élettérhez, nem biztos, hogy mi lennénk az uralkodó faj. Lehet, hogy az ember lenne a desszert az oroszlánok étlapján. -
AranyKéz #76 "Milyen kísérlet adja 99.9%-os arányban mindíg vissza azt hogy létezik isten?"
Csak kérdezd meg azokat a tudósokat akiket a Discovery Institute állítólag szokott kérdezgetni hogy bizonyítsa a hülyeségét
-
T0nk #75 "Milyen kísérlet adja 99.9%-os arányban mindíg vissza azt hogy létezik isten?"
Például az a kísérlet, amikor megpróbálod megmagyarázni a hívőknek az ellenkezőjét. Minden szavad bizonyítja nekik, hogy Isten van, és te vagy a sátán. -
sathinel #74 Ha az evolúció hit kérdése lenne, akkor a tudomány számára nem létezne. Isten létét, hogy bizonyítod? Milyen kísérlet adja 99.9%-os arányban mindíg vissza azt hogy létezik isten? -
sathinel #73 ennyi erővel meg lehet kérdezni hogy miért épp egy kaporszakállú az égben aki megmondja a frankót és minden úgy van ahogy jó. De akkor miért van új felfedezés? Miért repülünk ma? És miért gömb alakú a föld? Az evolúciós elmélet ha valaki szerint nem állja meg a helyét, akkor tényleg 80 alatt az IQ. A mindentudás egyetemén nézzétek már meg a kis filmet erről. Ha valaki utánna is azt mondja hogy nincs, vagy nem bizonyított, akkor kb az 1x1 is túl bonyolult lehet neki.
Én hiszem hogy van valami, amit istennek neveznek, de kicsit durva hogy emberek nem képpesek felfogni valamit, és utánna leugatnak mindent. Mint a középkorban. A keresztények megáldották a sebesülteket, míg az arab hódítás területein ereket varrtak, stb. Lehet utánnaolvasni. A marhák már akkor is a tudomány ellen voltak. Persze nem a vallás a gond hanem az egyház.... -
who am I 7 #72 Egyébként ha már ekkora sztár vagy és jártas vagy a teremtésben is meg az evolúcióban is, elmesélhetnéd, h miért is pont az aminosav, miért is vannak szupernovák és miért is pont ide került a Földre ez...és miért nem is találtunk még intelligens civilizációt.Ja és gondolom azt is tudod, h mi volt térben és időben az ősrobbanás előtt ;)
Légyszives világosíts fel minket földi halandókat -
who am I 7 #71 nem csak probálom megfejteni, h miért kötöttél bele :) unatkozol netán? -
AranyKéz #70 Mit szívtál? Én is akarok olyat!
-
who am I 7 #69 megszólalt a nagyokos.Mint akinek bármilyen uralma is lenne a két dolog felett.
teljesen mind1, h most ki hogy értelmezte Legendary hszét.Talán még beleköthetnél a hit kérdésébe,a legalapvetőbb kérdésekbe, stb.Nem mondot hülyeséget, és ha valaki nem egy kákán is csomót keresek szarember az nem fogja egy kalap alá venni a két dolgot.Egyébként nem teljesen mind1 neked, h Legendary 2007.04.18-án, a Föld bolygón, az sg.hu-portálon ezen belül a fórumon véletlen egymás után írta ezt a két dolgot, de most komolyan.....vicc. -
babajaga #68 "a teremtés és az evolúció "
Azt nem tudod hogy a kettő között óriási különbség van?