• assdf
    Annak hogy leesett nincs (de van) de hogy túlélte annak már van. Ha bizonyitott tény hogy nem élheti túl, és mégis túléli az bizony igen erős cáfolat nem gondolod?

Amúgy el kéne már fogadni, hogy mind a tudomány mind a vallás valaminek a megmagyarázásra születt. De nem mindennek a megmagyarázásra. A történelem folyamán láttuk hogy mi történik, ha megprobálnak mindent a vallással magyarázni, és azt hiszem azt is látjuk/láttuk már hogy mi történik ha mindenhol
    a tudomány érveit használjuk. A tudomány segit atombombát épiteni, de arra már nem ad magyarázatot hogy mikor használd és mikor ne.
    A tudomány nem rossz dolog. De veszélyes mikor azzal kecsegtet hogy egyszer majd mindent tudni fog. Valóban sokkal többet tud most mint ezer éve. De sokkal több dolgot nem tud mint ezer éve. Lehet hogy a dolgok 99%ra van magyarázata, de az 1%ra nincs ezt elintézi egy véletlennel... És mára már tudjuk hogy a világegyetem szinte végtelen, benne szinte végtelen sok dologgal, és bizony ez az 1% (ez lehet egy tetszőlegesen kis szám) szorozva egy majdnem végtelennel bizony igencsak nagy értéket ad ki. A tudomány megprobálja kideriteni miből is állunk. Sejtekből... nem atomokból... nem protonokból és neutronokból... nem tévedtünk... manapság már szinte elképzelhetetlenül apró részecskéket hoznak létre és még mindig nem értek az aljára. A végén ott tartunk hogy kiderül, a semmiből állunk. ÉS ez a sok semmi ad ki egy nagyot. Nos ez a tudomány. Részleteket néz.
    A vallás pedig nézi az egészet. És magyarázatot ad az egészre (vagy megprobál).

Más: persze 75 év... ebből nem az jönne ám le, hogy milyen értékes az a 75 év, hanem egyszer úgyis meghalsz akár szenvedtél életedben, hát inkább élj úgy hogy élvezz ki minden percét. Ez gyakorlatilag globális anarchiához vezetne, hisz én pl. sz@rnák rá hogy te miben hiszel, igy is ugy is meghalok, elveszem ami nekem kell és élek úgy hogy élvezzem minden percét. Te meg szivsz... VAg yte is ezt csinálod és kész az anarchia.
    Most azonban tudatt alatt mindenki hiszi hogy nem céltalan az értelme (hisz ez a csupán 75 év ezt jelenti. Az életednek nincs értelme, céltalan, egy büdös nagy véletlen). Még az itt jelenlévő legkeményebb legracionálisabb tudámyhivő ember is, ha oda kerül a sor, bizony nem Newtonhoz fog imádkozni vagy Einsteinhez... Ezt elhiheti nekem bárki, tudom én hogy 20 évesen könnyü keménykedni, de ahogy édesapám is mondta, amikor odakerül a sor bizony mindenki betojik...