• assdf
    Én nem vagyok vallásos csak irtam pár példát amire a tudomány ma nem tud választ adni. Hogy ezekre mi a magyarázat lehet filozofálni, de a tudománynak nincs válasza. Az élet pedig sajnos olyan, hogy pont a legfontosabb dolgokra nem tud a tudomány választ adni, igy pedig elég necces élni. Mondok egy példát: Mi az élet értelme? A tudomány válasza pedig az hogy nincs értelme. Egy óriási véletlen.
    Mi értelme az életednek? A tudomány válasza az, hogy semmi, mivel nincs túlvilág (szitén a tudomány szerint) akármit megtehetsz ebben az életben. Gyak. lődd szét a fejed, idd le magad vagy ahogy tetszik.
    Szóval óvatosan azokkal akik azt mondják hogy le a hittel vagy a vallással. Mert bizony a vallásoknak ezekre a kérdésekre vannak válaszai, mig a tudosoknak nincs.

Másrészt viszont a dolog másik cáfolata az hogy nincs olyan dolog amire egy vallásos nem tudna olyan választ adni amiben nincs szükség a tudományra, ezt ugye tudod?

Egyébiránt, utólagosan még annyit jegyeznék meg, hogy miért olyan rohadt nehéz felfogni a tudománynak és a vallásnak azt, hogy talán egyiknek sincs igaza? Hogy talán mindkettő kell az élethez, és talán mindkettőnek van igaza és talán mindkettő téved valahol?
    Merz az a nagy helyzet hogy a dolog nagyon igy áll...