• dronkZero
    "Mért jobb azt hinni, h a semmiből, a feketeseggedl*ukából csak úgy lett a környezet és a hatások, és lettünk mi...Azt meg nem értem, mi a fenéért hozod összefüggésbe a halálfélelemmel, egy, csak vélt feltételezést"

A legtöbb vallásnak van teremtésmítosza. Ezzel magyarázzák a világ létrejöttét, és igazolják isten létét. És mindegyik magyarázatot ad a halál utáni létezésre. Ezek a vallás alapjai. Emellett erkölcsi-etikai normákat fektetnek le.

Szerintem meg nem valós magyarázat, nemmellesleg nekem ne mondja meg senki, hogy hogyan éljek. A vallásokkal konkrétan ez a bajom.

A Teremtő fogalmával meg konkrétan az a bajom, hogy végtelen ciklusba kerül a dolog a Teremtő Teremtőjének a Teremtőjének a.... problémájával. Nem értem, hogy miért kell egy megfoghatatlan, észlelhetetlen, bebizonyíthatatlan rejtelmes dolgot beleképzelni a világba(ami anélkül is köszöni szépen, megvan).
    Van két választás:
    a. a világnak volt eleje, valami csinálta, a valami észlelhetetlen és örökkévaló, és hogy az honnan lett, azt nem tudjuk, nem tudhatjuk, és nem is érdekel
    b. a világ maga alapból örökkévaló, közelebbről nézve meg az anyagból itt ez lett, amit mi életnek hívunk.
    Miért az első a hihetőbb rengeteg embernek?
    Én tényleg szeretném tudni.

Jobbnak nem mondanám. Viszont a valósághoz, minden eddigi összegyűjtött és kipróbált tudásunk szerint, ez áll közelebb sajnos.