• Mynet
    #130
    Na akkor most én is beszélnék. Ha már így összejöttünk.

    Mikor megjelent az adsl, onnéttól egészn 2 évvel ezelőttig itt nálunk (Bp. 21.ker Kis-Duna partja) be sem voltak hajlandók kötni, olyannyira, hogy elküldtük a megrendelőt, kaptunk postán felhasználóinevet meg jelszót és ennyi, 1 hónap múlva csörögnek hogy túl távol lakunk és nem megoldható. 2 éve újra próbálkoztunk és azóta egy 2mbites netem volt Tvnetworks-nél aminél a mérőoldalak atomstabilan 2100kbps-t (gyakorlatba stabilan jött minden 265KBps-el) mondtak letöltésre. Február vége, emeltek sávszélességet ugye 8mbit-et kellett volna kapnom ami átjött belőle az 2500-3500 között ingadozótt (gyakorlatilag 430 KBps-el jött max, a fölé egy pillanatra sem ment, alá viszont az esetek 60%-ban.). A feltöltésem az 512 kbps helyett mérések szerint max 430 kbps. Ez gyakorlatban 54 KBps max.

    Minap eljátszotta azt is, hogy sebesség 1700 kbps fölé az Istenért sem akart menni. (Ez szerencsére modem restart orvosolta.)

    Én egyedül az upload miatt tartom meg a csomagomat és nem váltok vissza a 4mbites csomagra (így is az uploadom 2,5x-e a réginek, míg 4mbitesnél 5KBps-el lenne csak több). Letöltés annyira nem izgat már, tényleg bőven elég 2mbit normál használatra de még letöltésre is. Azt nem értem meg miért nem kínálnak a szolgáltatók szimmetrikus internetet, vagy föltöltés javára asszimetrikusat. Egyes szolgáltatóknál van szimmetrikus internet, de horror áron és nevetséges 384-512 kbps sebességgel. :(