Átverés az ADSL sávszélesség emelés!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hali Kerepesen lakom és Invitel netem van.Azt írják hogy már elkezdték a sávszélesség növelést de nálam még semmi!
Ha valaki a közelben lakik az PLZ küldjön vmi információt hogy nála volt-e már növelés vagy tuggya -e hogy mikor lesz!Elõre is kössz
tsá
Egyszerûen arról van szó, hogy ha egy kenyérnél nem elég azt definiálni, hogy színe barna, és onnan kezdve akár tehénszar, akár préselt avar, akár tökmind1mit barnára festve el lehet adni kenyérként, akkor a net szolgáltatásnál se legyen már elég definiálni azt, hogy az elméleti maximális sebesség ennyi és ennyi, merthogy ez a net kapcsolat minõsége szempontjából ugyanúgy elégtelen, sõt másodrendû ismérv a minõség meghatározásához, mint a kenyérnél a szín.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az új usereknél viszont genyóság, hogy elõfizet 8-ra és örül ha 3-on megy...
Már megbocsáss, de mi a különbség? Ugyanúgy havi 10 rongyot fizet, ugyanazt a szolgáltatást várja el, teljesen jogosan.
De hát a magyar ilyen... mindig nyámorog valamin. Ha a szomszédnak 8 megabit akkó' nekem mér' 7 ?
Te nagyon nem érted mi a probléma. Itt az van, hogy reklámoznak egy szolgáltatást, majd az apróbetûbe leírják hogy nem is ennyi az annyi, amit pofátlanságnak tartok. Mert így bárki reklámozhat mindenféle szirszart, aminek semmi köze a valósághoz, például hogy ingyen adja a boltban a kenyeret, az apróbetûbe pedig leírja hogy 200 Ft kezelési költség megfizetése után.
Nem kell itt a 33.6-os modemekkel meg az ISDN-el jönni, nekem is volt jópár évvel ezelõtt, de azóta nagyon sok minden változott. Ez most olyan mintha azt mondanád: "miért nyavajog a nép hogy nincs körgyûrû meg több autópálya, hiszen húsz évvel ezelõtt is csak kétsávos utak voltak, mégis tudtunk közlekedni"
Nem tud valaki egy olyan oldalt, ahol arról lehet informálódni, hogy mekkora sebességet tud a modemem???
Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a nõk mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?
Írtam nekik levelet az volt a reakció hogy csak a 2Mbit-et garantálják a 8Mbit-et nem.Mondom fasza akkor minek kellett megpiszkálni eddig a 3Mbit-esre fizettem és mindíg jól mûködött megemelik 8-ra és nem mindíg mûködik jól és aki fizet 4Mbit-re az meg röhög a markában hogy tölt annyival amit fizet én meg a duplájáért csak néha tölthetek gyorsabban.
Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a nõk mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?
Az új usereknél viszont genyóság, hogy elõfizet 8-ra és örül ha 3-on megy... de hát ott az AKÁR szó. Ez van... alig 1 éve kicsiny falumban ISDN net vót' 10k-ért és forgalomkorlátos volt, meg csúcsidõ meg amit akarsz.
Én csak köszit tudok mondani, mert drasztikusan kevesebbet fizetek, sokkal nagyobb speedért.
De hát a magyar ilyen... mindig nyámorog valamin. Ha a szomszédnak 8 megabit akkó' nekem mér' 7 ? Ez van, ki lehet menni Szomáliába oszt' lehet nyavajogni, mert még kenyér se lesz a bótba ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Mikor megjelent az adsl, onnéttól egészn 2 évvel ezelõttig itt nálunk (Bp. 21.ker Kis-Duna partja) be sem voltak hajlandók kötni, olyannyira, hogy elküldtük a megrendelõt, kaptunk postán felhasználóinevet meg jelszót és ennyi, 1 hónap múlva csörögnek hogy túl távol lakunk és nem megoldható. 2 éve újra próbálkoztunk és azóta egy 2mbites netem volt Tvnetworks-nél aminél a mérõoldalak atomstabilan 2100kbps-t (gyakorlatba stabilan jött minden 265KBps-el) mondtak letöltésre. Február vége, emeltek sávszélességet ugye 8mbit-et kellett volna kapnom ami átjött belõle az 2500-3500 között ingadozótt (gyakorlatilag 430 KBps-el jött max, a fölé egy pillanatra sem ment, alá viszont az esetek 60%-ban.). A feltöltésem az 512 kbps helyett mérések szerint max 430 kbps. Ez gyakorlatban 54 KBps max.
Minap eljátszotta azt is, hogy sebesség 1700 kbps fölé az Istenért sem akart menni. (Ez szerencsére modem restart orvosolta.)
Én egyedül az upload miatt tartom meg a csomagomat és nem váltok vissza a 4mbites csomagra (így is az uploadom 2,5x-e a réginek, míg 4mbitesnél 5KBps-el lenne csak több). Letöltés annyira nem izgat már, tényleg bõven elég 2mbit normál használatra de még letöltésre is. Azt nem értem meg miért nem kínálnak a szolgáltatók szimmetrikus internetet, vagy föltöltés javára asszimetrikusat. Egyes szolgáltatóknál van szimmetrikus internet, de horror áron és nevetséges 384-512 kbps sebességgel. :(
/El is megyek <#mf2>#mf2> /
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
én levelem hozzájuk:
Tisztelt T-online Ügyfélszolgálat!
Néhány hónapja kötöttem önöknél internet elõfizetést, Kábelnet
prémium
csomagot. Azért választottam ezt, mert az ügyfélszolgálatnál
biztosítottak, ez teljesen egyenértékû az ADSL kapcsolattal.
Utánanéztem
az áraknak, és így is volt. Ellenben a februári sebességemelés a
Kábelnetre nem terjedt ki, így ha ADSL-t kötöttem volna, magasabb
sávszélességhez jutottam volna. Ami NEM egyenértékû, ahogyan engem
errõl
biztosítottak. Engem pedig most köt a hûségnyilatkozat, és nem tudok
váltani. Úgy érzem átvágtak, hisz az altalam ismert összes
szolgáltató
emelt sávszélességet(Invitel, UPC, sõt még a t-Online is ADSL-nél).
Miért ér kevesebbet az én Kábelnet kapcsolatom, annál, amit ADSL
prémium
nével szolgáltatnak?
Az után érdeklõdök, hogy lesz-e a Kábelnet elõfizetéseknél is
szávszélességemelés, illetve van-e lehetõség váltani Kábelnetrõl
ADSL-re?
Tisztelettel:
László
válaszlevél:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük levelét!
Ezúton tájékoztatom, hogy nagy valószínûséggel még az idén sor
kerülhet a kábelnet szolgáltatások sávszélesség emelésére is.
Tekintettel az eltérõ technológiára itt elsõsorban nem a fizikai
hálózat adottságai, hanem az elõfizetõk sûrûsége és a kiépített
kapacitások határozzák meg az elérhetõ sebességeket, jelentõs
fejlesztésekre van szükség.
Megértését és türelmét ezúton is köszönjük!
További, a szolgáltatásokkal és számlázással kapcsolatos kérdés
esetén szívesen állunk rendelkezésére Online Ügyfélszolgálatunkon
keresztül, vagy e-mailben az [email protected] vagy a
[email protected] címen és az 1234 telefonszámon.
Üdvözlettel:
T-Online Magyarország Zrt.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Miért???
Mert a legtöbb felhasználó, "buta" meg alapból mi a hogyan gazdagodjunk meg (mocskosul)másokon ország vagyunk!!!!
Tedd rá a kezed a forró tûzhelyre egy percre és egy órának tûnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tûnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein
Aki 33.6-ról indult mint jómagam /havi számla 20 e felett!/ az qrvára megbecsüli, hogy most nem 2 Megabit, hanem 6.5. Mondjuk ki sem tudom használni, meg sokra nem is megyek vele, mert pl. Youtoube nem hogy 600k körül nem jön, de örülök, ha 100-al... leszedtem ezt az Obli paralax pakkot, az is vagy fél napig jött 120k körül. Hiába a nagy lehetséges speed ki sem tudom használni.
Ki mondta azt, hogy 8 megás net lesz?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha viszont most fizetek elõ, akkor én 8 megabitre fizetek elõ, nem 1-2 megabitre, tehát itt nem arról van szó hogy lett-e emelés vagy nem lett, hanem hogy jelen állapotok szerint a 8 megabites csomag áráért nem 8 megabites csomagot kap a t-online ügyfél.
2. Ha kisebb, lett, mint amilyen volt, reklamálsz, 100%, hogy foglalkoznak veled és megoldják.
Ugyanaz a szitu, ha új ügyfél vagyok, mit csináljak? Akkor simán átbasztak?
3. Akkor most szépen mindenki írja le, hogy mire is kell neki 8 megabit, de akár 4? Warezolni? Akkor meg talán hagyjuk...
Aha, tehát a piacon is számoljak be arról hogy mi a tervem azzal a 8 darab tojással amit vásárolni szándékozom? Mert ha Demszkyt akarom dobálni vele akkor nem kapom meg, vagy mi? Ez nem így mûködik. Mert akkor én is mondhatom, hogy "hát sajnálom, véletlenül elnéztem a számlát és egy nullával kevesebb lesz az általam befizetett összeg végén?"
Nekem Chellom van, és igen, warezre kell a 10 megabit, mi másra. Ha nem lenne warez, bõségesen elég lenne 1 megabites net. Szóval ne mondd hogy "ha warezolsz kussolj" mert ha megszûnne a warez, igen sokan dobnák vissza a 8-10 megabites elõfizetésüket.
Szóval megemelték "8" megára lemérem az 5700-6800-as érték már jó volt, de a kedvenc játékkommal BF2-vel való játék annyiba maradt, hogy 2 percenként ledobált és mindig újra kellett csatlakoznom eltelt 1 hét még mindig szar gondoltam biztos még a megemeléssel foglalkoznak, de kiderült, hogy ez már a megemelt változat, na akkor mondom csináljanak valamit, mert a sebesség az nem érdekel, de legalább a kapcsolatom legyen folyamatos. Kijön a szerelõ délelõtt, mondtam neki, hogy nem vagyok otthon, majd délután nem nagyon ért rá, kérdem tõle, hogy miért is akar bejönni? Mit akar megnézni a gépemen? Mert hogy mióta megemelték a sávszélt azóta nem volt se software se hardware cserém. Ja akkor rárakok egy szûrõt a központba. Már ez kicsit gyanús volt, mondom mindegy rakjad, majd szólok megint, ha nem javul, a szûrõ annyi volt, hogy le vették 4700-ra, ennyit mérek maximum a hivatalos programmal a szolgáltató oldalán. Na most akkor miért fizetek 8 megát, ha csak 4-et kapok? Szerintem ez a sávszél emelés egy nagy kamuháziság, és tömegesen kellene fellépni ellene, csak sajnos sok a birka.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
1. Azért kaptad, hogy próbálják tartani a versenyt a chelloval, és ne hagyja ott mindenki a tré-onlájnt. Vagyis a konkurencia valós fejlesztését próbálták hazugsággal utolérni. Nem jött be.
2. Mint lentebb leírták, ez sem így van, mivel a megnövekedett terhelés instabillá tette az eddig stabil sebességeket is. Mivel a nevetésges minimális garantált sávszél alá csak nem ment, ezért nem reklamálhatsz. Kicsit olyan a dolog, mintha eladnának neked egy autót, ami akár 8 litert is fogyaszthat százon, de 80L/100km fogyasztásig nem reklamálhatsz, a jellemzõ fogyasztás pedig 25-30L/100km lesz. Megnézném azt a fogyasztóvédelmet ahol ez nem nyomná ki a biztosítékot, mint megtévesztõ reklám.
3. Ja, hogy 8 megabit garantáltan mondjuk csak 448kbit? Ja, hogy csak lefelé 448kbit, felfelé csak 96kbit a garantált? Talán fel akarok tölteni egy digitális fotót, és nem 2 perc alatt a kurvagyors magenta interneten. Nagy kérés hogy gyorsabban odaérjen egy nyomdai anyag interneten mittomén Miskolcra, mintha elvinném autóval, CDn?
Ezt akár Claudia Schiffer, de garantáltan csak a jobb kezed dolgot nem kéne tolerálnia a fogyasztóvédelemnek, pláne egy sok helyütt monopol szolgáltatónál.
1. Aláírom, de ezért nem hiszem hogy bárki is szolt volna...
2. Azért kíváncsi vagyok, hogy oldják meg pl a központól való távolságot, vesznek neked házat közelebb a központhoz?? vagy pár milláért melléd építenek egy központot? Itt nem a városi adsl júzerekrõl van szó hanem aki vidéki...
3.hallod öcsém ez a ,,széles sáv csak warzolni jó" szöveg oylan mitha vmelyik asvashoz tartozó zászlóshajó oldaláról volna lekoppintva! Mi van ha nagy bit sürûségû streaming tartalamt nézek ok lehet modani az nagyon max 2.5-4 mbitet visz el. De modjuk ott van a legális fájl csere sorozatok fizetõs p2p ott sem árt ha nem kell 10 órát várni arra hogy 2-3GB lecsorogjon. A másik semmi közöd hogy én modjuk warezolok és arra kel a sávszél kell és kész majd akinek nem kell az vesz kisebb csomagot ajánlom neked a 512/128-at az ugye szerinted a legális dolgokra bõven elég.
1. Ingyé' kaptad, ha emelték.
2. Ha kisebb, lett, mint amilyen volt, reklamálsz, 100%, hogy foglalkoznak veled és megoldják.
3. Akkor most szépen mindenki írja le, hogy mire is kell neki 8 megabit, de akár 4? Warezolni? Akkor meg talán hagyjuk...
Megmondom azt is miért: MERT NINCS ALTERNATÍVÁD!
Nekem KELL a net a melómhoz, mivel távolról kell ügyelnem, ÍGY nem marad(t) más, mint a tkontár, mint fizikai vonalszolgáltató. Itt máris beszoptam. Persze nem hozzájuk mentem netért, mert mégegyszer nem követem el ugyanazt a hibát, de a "másik" szolgáltató is rajtuk keresztül tud csak szolgáltatni és azoknak, ha lehet, még borzalmasabb az ügyfélszolgálatuk (konkrétan nem létezik olykor egyáltalán, bevallottan). Mind1, bármelyik rablóval is írod alá a szerzõdést, mert ugyanezt fogod tapasztalni és NAGYON hasonló szerzõdéseket fognak elédtolni (akárcsak a bankok egy lakáshitelnél, ezt is végigjártam).
Hiába akarsz a piacon friss, nem kukacos almát venni ócsóér, ha csak kukacos van, rothadt és DRÁGÁN. Nincs más piac, mehetsz te a holdra is, jóccakát!
Szal. valóban meg KELL nézni mit írsz alá, de ha nincs választásod és ALÁ KELL írnod valamelyik elmebeteg szerzõdést, akkor alá fogod te azt írni és lenyeled a békát. Utána pedig pofátlan módon úgyis arra fognak hivatkoznak, hogy nem kellett volna aláírni és hülyének néznek. ÉS ilyenkor valóban hülye vagy, de nem azért amit õk gondolnak...
Amúgy mindenkinek javaslom, hogy www.fogyasztovedelem.hu és www.fogyasztovedelem.com (két külön oldal, külön üzemeltetõkkel, de mindkettõhöz van köze a Fogyasztóvédelmi Fõfelügyelõségnek.)
Mit tehetsz te? Légy tájékozott, hogy pontosan mi történik (szakmailag, jogilag, emberileg) és segíts az ismerõseidnek, hogy kicsit tudatosabb fogyasztókká váljanak. Nem kell megváltanod a világot, csak tégy egy kicsit annak érdekében, hogy ne 10 millio tudatlan lyuzer országa legyünk, hanem legyen egy jelentõs kisebbség (talán egyszer többség), akinek nem lehet eladni 2 éves hûségnyilatkozattal 256 kbites vonalat, ami akár 24 Mbitet is tud (30 centiméteren jó hátszéllel napos idõben ha épp mindenki alszik és nincs virus egyetlen gépen sem 100 km-es körzetben). Egyetlen ellenségünk van, a tájékozatlan fizetõképes vásárlók tömege. Ennyi fóka között egy leopárdot is simán agyonvernek. Kapischi?
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Sajnálom, hogy kisebb regény kerekedett a sztoriból, de nem nagyon tudtam nézni, hogy vki már a cég alkalmazottait kezdi sajnálni, meg minket szégyenkezésre kárhoztatni, hogy mit sír a szánk, inkább öröljünk, hogy megtisztelnek a szolgáltatók, és meg engedik, hogy elõfizessünk náluk, most nekem is csak itt van a ynakamon ez a rohadt HSZ-dés, és még 8 hónapig meg is marad. szal errõl ennyit!
Még 1szer bocs a NAGYON terjedelmes szövegért
Szóval szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy ha van választási lehetõség akkor az ember inkább olyat választ, ami elkerüli a T-* cégek hálózatát. De ha nincs - pl ahol az irodánk van, ott nincs más, csak T-kábel - akkor szivacs. Otthon 1 másodpercig se volt kérdés, hogy UPC (pár eFt-ért drágábban, merthogy kábeltv is kellett), vagy ADSL.
Bp III. kerület jobbik része: ugyanúgy maradt a régi 2mbites sebesség, csak mert nem is annyira régen, amikor kiépítették az ADSL rendszert a környéken, olyan központot létesítettek, ami csak ennyit tud szolgáltatni. A legnagyobb vicc, hogy ezt nem is a T-Comtól tudtam meg, hanem a Polifórumon egy embertõl, aki elég jól átlátja a dolgokat (mivel õ is a kerületben lakik).
Szóval most még 1 év húség aláírásával kapok majd 1000Ft kedvezményt, mert visszaváltottam a 4mbites csomagra, de persze marad a 2 mbit.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Teljesen igazad van, ingyen emelés nem kellene pattogni. De mi van akkor ha nekem eddi volt egy jól mûködõ 3M/384K -es vonalam ami stabilan mûködött most pedig van egy instabil folyamatosan szakadozó vonalam ami néha a 2M-et sem éri el az upload-ról nem is szólva. A kutya sem kérte õket hogy emeljék most meg hogy szar segíteni nem akarnak mert a minimum felett van arról nem is beszélve hogy 4000Ft-al többet fizetek a mostani árnál a szarabb minõségû szolgáltatásért :(
- kapok belõle 5-6megát néha, afelett semmit, még a saját tesztjük szerint sem
- az újaknak egy 8megás csomag 7900Ft, egy 4megás 5410Ft (még csak nem is prepaid)
- nekem 10900Ft, ennyit is fizetek havonta, mert én már "ügyfél" vagyok, ergó le vagyok szarva
- hûségnyilatkozatom van, tehát maradhatok és szívhatok
- igen én írtam alá, de NEM volt alternatíva, mindegyik ilyet irat alá veled
- kibírom és tûröm
- egyik sem jobb...
Ki dumál még hülyeségeket?!
Xbox Live Gamertag HuN FoToS
Amúgy meg az új elõfizetéseknél amikor megrendeled a 8Mbit-et, de a vonalad csak 4-et bír, akkor nem vehetsz 8-asat, csak 4-eset, nem basznak itt átt senkit. Haver akart 8-ast venni, de 25-ös csillapítása volt hozzá. T-com mondta, hogy ne fizessen 8-ért, csak a 4 fog menni, és 4-es csomagot tudott venni. És Enternetes volt a srác.
Itt az a baj, hogy mindenki annyira ért a techológiához, hogy az õ vonala bírja a 8 megát, de csak 4-re állította be neki a köcsög, szemét, mocsok T-com. Honnan tudod, hogy mennyit bír a vonalad?
Javaslom, ha valaki ezentúl fikázza a vonalát, hogy miért nem állítják magasabbra, üsse már be a csillapítás, jelszínt/zaj arányát, meg a transmit power-t! Ha egyátalán tudja mi az, és nem csak arra veri a nyálát, hogy a szomszédnak megy a gigabit, neki meg miért nem. Lehet azért, mert õ egy másik DSLAM-be van bekötve, azért...
De most akkor a jövõben vajon ezt megoldják vagy esélytelen?
\"War, war never changes...\"