• dez
    #127
    "Csak Egely azt akarja elhitetni: "hogy látod ezt se tudja a fizikus/ a mérnök/az olajlobbi/... megmagyarázni - biztos anomália az egész; overunity eszköz, örökmozgó, vagy élőlény ez a gömbvillám"."

    Ez olyan dolog, mint a tyúk és a tojás. Te azt mondod, az egyik v. másik volt előbb, pedig ezt nem lehet tudni. 1. Nekem úgy tűnt, Egely sokáig csak gyűjtötte a esettanulmányokat, aztán elkezdett következtetéseket levonni, "elméleteket" (oké, nem igazi, matekkal alátámasztott tudományos teóriákat) gyártani. Csakhogy ezek a megfigyelésekből logikusan következnek, azaz más is hasonló következtetésekre jut, ha szemellenző nélkül szemléli az eseményeket... 2. De amúgy már jóval Egely előtt is hasonló következtetésekre jutottak másik is. Ezért számít különlegesnak a gömbvillám évszázadok óta (és ez nem változott a 20.sz.-ban sem).

    "E helyett a brazilok kreálnak sikeres kísérleteket, egy öreg mikrohullámú sütővel te is produkálhatsz hasonló jelenségeket.
    Hogy nem ugyanaz? De a legfőbb: erősen hasonlít rá (az eredeti meg bonyolultabb, de az alapjai már megvannak)."

    Na hát, ha ez neked elég... Ez azt jelenti, megvan a fixa - erősen konzervatív - elképzelésed, és hozzá akarod igazítani a valóságot.

    Amúgy nem válaszoltál a kvantummechanikás kérdésemre.