• BiroAndras
    #101
    Na azért vannak itten problémák.
    Előszöris, amit totál nem értek, hogy ha ilyen egyszerű antigravitációt csinálni, akkor hogy nem tűnt fel ez még senkinek? Már Newtonék is csomót kísérleteztek forgó dolgokkal. Ma meg ezerével vannak nagysebességgel forgó preciziós mechanikák, amiknél totálisan kizárt hogy ne vennének észre akár egy egész aprócska súlycsökkenést is. De például eszerint a vinyóknak is jóval könnyebbeknek kellene lenniük működés közben.
    Aztán van elméleti gondom is. A forgó mozgásra vonatkozó képletek tisztán matematikai úton levezethetők az egyenes vonalú mozgásból. Tehát, ha ezek a képletek hibásak, akkor három lehetőségünk van:
    1. Az egyenes vonalú mozgást se jól írjuk le. Erről viszont nincsen itt szó.
    2. A tér körülöttünk (emberi léptékben) erősen nem-euklídeszi. Ezt azért szerintem elég gyorsan észrevennénk.
    3. A matematika hibás. Ennek ugye nem sok esélye van.
    Aztán az elvégzett kísérlettel se vagyok kibékülve. Tudós létére a srác rettenetesen amatőr módon mutatta be a jelenséget. A tárgyak kézzel emelgetése távolról se minősül tudományos kísérletnek, de még demonstrációs célra se igazán alkalmas.
    Millió féle berendezést találtak már ki tömeg és súly mérésre, csak ki kellett volna választani egy megfelelőt.
    Rákerestem a srácra a guglin, de sajnos nem sokat talátam róla. A kísérleteivel kapcsolatban semmi konkrétum sincsen.
    Viszont kiderült, hogy volt még pár hasonló ötlete, ami nem igazán bizonyult sikeresnek (Wiki).
    Egyébként még az sem lehetetlen, hogy a newtoni fizikával is magyarázhatók a kísérletei, mivel a gyorsan forgó tárgyaknak jelentős tehetetlenségi nyomatéka van, ami miatt néha egész furán tudnak viselkedni. Utánna kéne számolni a dolognak.