• Morden23
    #92
    "Az ellenőrzés kiépítése folyamatban van."

    Én inkább azt látom, hogy a létező ellenőrzés eszközei vannak fejlődőben. Amúgy meg az Unió nem Amerika, ezt kéretik nem elfelejteni.

    "New Yorkban mondanak valamit, és Magyarországon, Angliában, Németországban rögtön bólogatnak a vezetők. Vajon miért?"

    MErt kurva okosnak látszanak tőle, amikor bólogatnak. Ettől függetlenül az egész kib*szott magyar Parlament Orbánostól-Gyurcsányostól bólogathat, amennyit akar, attól itt még sem Amerika nem lesz, sem amerikai szintű ellenőrzés nem lesz. igazából lóf*sz sem lesz, de ez egy más téma.

    "Fejvesztve rohantunk(azt mondták hogy rohanni kell) az unióba, és nem lett jobb."

    Kinek hogy, sokan (köztük én is) vitatkoznék veled, hogy nekem személy szerint jobb lett-e. Amúgy ha még azt mondod, hogy jobb nem lett, akkor is tartsd szem előtt, hogy attól meg szintén nem lenne túl jó, ha nem lennénk az Unióban.

    "Románok teljesen alkalmatlanok voltak a csatlakozásra, és őket is beléptették (nyilván nyugati gazdasági érdek)."

    Így van, veszik is a telephelyeket, fogynak rendesen a román "telkek", hogy csak egy példát mondjak. Amúgy én sem értettem egyet a 2007-es román beléptetéssel, de hát ez van, engem nem kérdeztek meg.

    "A gazdasági függőség meg hatalmi poziciót jelent. Ehhez félrevezetett("álomban ringatott") és jól ellenőrizhető társadalmakra van szükség."

    Szerintem nem látod a fától az erdőt. Kinek kell költséges és nehezen, hovatovább lehetetlenül nehezen megvalósítható totális ellenőrzés, amikor megteheti azt is, hogy gazdaságilag/politikailag/kulturálisan FÜGGŐVÉ TESZI (kvázi önmagának alárendeli) az adott szegmentumot (ország, népcsoport, egy kutya), ami még profittal is jár?

    Fizessek egy nem működő rendszerért, hogy megtudhassam X polgártárs minden gondolatát, vagy keressek pénzt (hatalmat/befolyást/ecetera) egy látszólag működő rendszerrel, ahol X polgártársról csak azt tudom, amire szükségem is van?