• halgatyó
    #67
    Több hozzászólásban is szerepel a problémák említése, pl. "aki havat lát az ablakon kinézve..." utána pedig szigorúbb és még szigurúbb meg még legszigorúbb környezetvédelmi szabályok meghozatalát tartják indokoltnak.

    Nos, nézzük meg: mit jelent az, hogy SZABÁLY? Az bizony kötelező dolgot. Kényszert és erőszakot. Rendőrt, kommandóst, ellenőröket, ellenőrzésre alkalmas készülékeket, hivatalok és +bíróságok fenntartását, stb. Mind-ennek ára van.

    Az ár kettős:
    -- Egyrészt a közvetlen ár: a hivatalnokok, ellenőrök, +rendőrök fizetése és egyéb költségei, készülékek és műszerek, stb. ára, karbantartási-fenntartási költségei.
    -- Másrészt van egy nehezen megfogható ÖSSZTÁRSADALMI ÁR. Ezt valamennyien fizetjük meg. Amikor az indokoltnál szigorúbb a törvénykezés, akkor megtörténhet, hogy valós ok nélkül kriminalizálunk dolgozó, becsületes embereket. Ezeknek az embereknek a felesleges bosszantása, esetleg börtönbe zárása, vagy csak símán meghurcolása olyan társadalmi károkat okoz, amelyek igen nehezen forintosíthatók.

    Még nehezebben forintosítható az emberek életkedvének elvétele, céljaik és vágyaik tönkretétele által. Aminek következtében csökken a munkakedvük, csökken a spórolási kedvük, csökken a jövőbe vetett bizalmuk.

    Gondoljatok arra, hogyan vált naggyá Amerika a pionírok korában, akik a rabszolgákat messze túlhaladó mennyiségű munkát végeztek el a jövőbeli boldogulásuk érdekében.

    Ez a mentalitás, ez az emberi erőforrás az, amit jobban PAZAROL el a mostanság feltörekvő szarhatalom, sokszorta keményebben pazarolja és rombolja, mint a környezetet!

    Aki a vitapartnerek közül figyelmesen elolvasta már a Podmaniczky tervet, és tudja, hogy az mivel fog járni és mi maradt ki belőle, az tegye fel a kezét. Pedig ez csak egyetlen kiragadott példa, apró láncszem egy évek óta tartó folyamatban