• NEXUS6
    "A legnagyobb problémát jelenleg azt jelenti, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő összeköttetés a memóriával, illetve arra sincs kidolgozott eljárás, hogy a programozók szoftveres oldalon hogyan használhatnák ki a 80 mag egyesített erejét."

Akkor mi volt a koncepció az egész mögött???
    Vagy csak terveztetek egy csipet a mérnökökkel, hogy majd csak jó lesz valamire? Eddig belerakatak sok, sok megahertzet, de most már a mag a trendi, ezért azt rakják bele?

Ez nem fikázás, de tényleg kíváncsi vagyok, hogy vajon milyen rendszerbe képzelhették el működni a csipjüket, és milyen célra tervezték felhasználni.

Amúgy azt sem értem, hogy pusztán a magok növelésével miért számítanak általános sebességnövekedésre. Ha van egy x alpterületű szilicium csip, y millió tranzisztorral, z GHz frenkvencián üzemeltetve, ami összemérhető a jelenleg alakalmazott kevés magos alkalmazásokkal, akkor pusztán azáltal, hogy a tranyókat más csoportokban rendezve párhuzamosan működtetem, egy egy vagy kevés szálú feladatot nem biztos hogy ugyan olyan hatékonyan meg tud oldani.

Az emberi agy is ilyen sokmagos procinak tekínthető. Néhány dologban kiba jó, pl képfelismerés/feldolgozás, de azért egyszálú logikai/matematikai feladatokat kiba lassan tud csak megcsinálni!