• BlackRose
    #93
    Egy pár könyv... Ludwig von Mises - Bureaucracy, Ludwig von Mises - Omnipotent Government, F.A.Hayek - Road to Serfdom, Milton Friedman - Free to Choose, David Hume, John Locke, stb.

    Nem én találtam ki, de minden logikám, tudásom és józan eszem ezt fogadja el. Persze olvastam a másik és a többi oldalt is Marx, Sorel, Keynes, Hegel, Hitler, stb. és nem ragad rám. Nem vagyok egyoldalú, mindég keresem a hibát és támadok minden ötletet elméletet, de valahogy az liberális-kapitalizmust nem tudom megdönteni, viszont az ellenoldalban meg nem tudok olyan pontot találni amit öt perc gondolkodás nem döntene meg. Na jó mindegy, én igy látom a világot, és más meg látja ahogyan neki tetszik. Az Üzleti szféra meg azért tud ma beleszólni oda is ahová nem kellene, mert az állam nem végzi azt a feladatot amit kellene (szabadság, vagyon, élet védelme), hanem minden másba szórja szét magát, ezért elképesztően megdagadt, de azt a feladatot amit CSAK AZ ÁLLAM képes elvégezni nem végzi el. Vannak dolgok amit csak az állam tud elvégezni (szabadság, vagyon, élet védelme), és vannak dolgok amit a privát szféra (minden más). A kettő keverése az ami elszarja a dolgokat. Tudod most az állam azt csinálja, hogy mit szabad enni, milyen filmet nézhet a 16 éves, milyen játékot játszhat, hol lehet cigizni (nem dohányzom de mégis), világítómellényt kell viselni, stb. stb. Ez nem az állam dolga. Főleg nem az állam dolga a gazdaság, és a legnagyobb hiba amit az állam eltud követni a központi bank és a fiat money. Sajnos ez van most, ezért gazdagodnak a nagyok, mert az állam az érdeküket szolgálja. Nem ez az állam dolga.

    Ajánlom olvasd el a könyveket, a liberálisokat is és a szocialista, kommunista, kollektivista, intervencionalista... szóval mindet. Irodalmat csak az szűkít aki fél az igazságtól.