• szivar
    #103
    Abban egyetértek, hogy akik ma nyögdíjasok, azok teremtették meg az iskoláztatásunk lehetőségét és a jelenlegi dolgok javát, amit most a 'dolgozók' vesznek igénybe. Végül is, ők tartották el a felnövő generációt, nem kellene pattognia egypár embernek hogy jelenleg mennyi nyugdíjast is kell eltertanunk. Hanem... Van egy kis gond a nyugdíjak elosztásával kapcsolatban is. Nem mindegy hogy aki szinte az egész életén keresztül robotolt, az kap 45-50E pénzt, akinek meg már rojtos a farkának a vége (vagy kipállott a valaga) a sok maszturba-beüzemeléstől, az meg kapja a >200E nyugdíjat. Miközben neki már van kétemeletes házacskája fedett úszómedencével, liftel, satöbbivel, mert tisztességes úton meggazdagodott (lsd.: összelopta a vagyonát, mert jókor, jóhelyen, jó kapcsolati voltak). Ez utóbbi dolog nem tisztességes sem az állam, sem az egyének szempontjából. Jólehet törvényes, de nem tisztességes, hiszen ezen személyek java SEMMIT nem termelt, SEMMIT nem hozott létre, csak vannak||voltak.

    A jövedelmek egyenlőségét én nem is firtatom, de... A jelenlegi szabályozás alapján ha a főnökeimet nézem, akkor nulla felelőségel 10x annyit keresnek, mint a melósok, akiken a port elverik ha a melós hibázott (rossz minőségű termék,stb), illetve ha a vezetés hibázott (létszámleépítés, mert az anyagokon való spórolás keresletcsökkenést okozott). Továbbá ha valaki napi 16 órát melózik és esetleg annyit keres mint egyesek azzal, hogy néha megjelennek a munkahelyen, ugyanannyi adó fizetésére köteleztetnek mint a 'felelősségteljes vezetés'.

    A tanulás, szakmai tökéletesedés egyszerűen elfelejthető a jelen rendszerben, ha az egyszerű melósról van szó. Pénzt aggyá', oszt' lösz diplomád és képzettséged vazze'! Jelenleg ez működik, mert akadályoztatva van (nincs pénz ablaküvegre, mert kell a pénz a gázszámlára effektus) az oktatás is.

    De ezekbe inkább most nem bonyolódnák bele, mert mindjárt menni kell melózni. Mert rosszkol voltam rossz helyen és rossz társaságban...