• Epikurosz
    #101
    Bush a kőolajiparban érdekelt, de annyiban igazad van, hogy nem a multimilliárdosok foglalkoznak politikával, mert nekik erre nincs idejük, de hátulról ők mozgatják a szálakat. Persze, nem mindenki, hisz gazdagéknál is vannak olyanok, akiket a politika annyira nem érdekel. Hogy messzire ne menjek, ha nekem több milliárd dollárom lenne, vagy akár több millió, nem biztos, hogy politzálnék, inkább szerintem orgiákat csapnék egy kéjlakban. Ez vicc volt. :-))

    Visszatérve: én a magyarországi állapotokat vizsgálva azt látom, hogy a politikusok mögött ott vannak a gazdasági érdekeltségek. Belföldiek ÉS külföldiek!
    Mondok egy példát: sok politikust, aki az SZDSZ vagy akár az MSZP házatáján sertepertél (lesz itt egy ziccer, de meghagyom másoknak), Soros Gyurka tenyésztette ki a Nyitott Társadalom (mire nyitott?) alapítványával. Nos, ezek a janicsárok, naná, hogy meghálálják a kitenyésztést. Olyan törvényeket fogadnak el, amelyek alapján megtérül a befektetés a kenyéradó gazdának. Vegyük a magánnyugdíjrendszert. Nem fér a fejembe: miért az jó az államnak, hogy a pénzed nem neki adod (illetve közvetve neki adod, állampaapírok révén), hanem beilleszkedik középre egy magánnyugdíjpénztár, szép kis bürokráciával, apparátussal, üzletkötőkkel, csili-vili irodaházakkal, és a profitot zsebrevágja. Ez a legnagyobb üzlet szerintem, mert sem kutatást-fejlesztést nem kell végezni, sem nagy beruházásokat nem kell eszközölni, mindössze tartani kell a markod, bezsebelni a pénzt, aztán 10-20-30 év múlva ha nyugdíjjogosulttá válik az ürge, feltéve, hogy addig nem patkolt el, akkor esetleg fizetni neki valami kis alamizsnát.
    Mi ez, ha nem az állam megfúrása?
    No, majd 20-30 év múlva kiderül, hogy mi lesz ennek a vége.