• kvp
    #107
    "Izrael az egyetlen ország a világon, amely területét 100%-ban lefedik elhárító rakéták. Kvázi katyusánál nagyobb rakétával nem lehet támadni. Amire jó Irán bombája, az a bosszúállás lehetősége, de nem Izraelen, hanem Európán."

    Erre volt jo meg a szaddam altal kifejlesztett szeteso rakteta. Ha a teljes raketa a visszatero palya tetejen szetesik tobbszaz darabra, akkor lehet filozofalni, hogy melyikben van a toltet. Igy sikerult az elso obolhaboru soran iraknak par raketaval eltalalnia izraelt. Sajnos ez a technika olcso es nagyon hatasos. A jelenlegi raketavedelem nem jo ellene, ezt csak nagy robbanoereju ellenraketaval lehet megallitani, amire jelenleg csak egy magaslegkori atomrobbantas lenne kepes. Ez viszont a vedekezo orszagot is tonkrevagja, bar legalabb nem kap kozvetlen talalatot.

    A kozelkeleti helyzetrol pedig az a velemenyem, hogy barmelyik orszagnak van atom, vegyi vagy biologiai fegyvere az veszelyes. Az igazi megoldas az arabok es izrael lefegyverzese lenne. Izrael vedelmerol pedig egy nemzetkozi eronek kellene gondoskodnia, ami garantalna a helyi arab es zsido lakossag bekes egyutteleset is. (egyik fel sem tudna elnyomni a masikat) Az eredeti ensz hatarozat is errol szolt.