• Morden23
    "Hát én nem tudom, megint egy kisvároi klissé... Miért nem játszódhat valami idegen bolygón?"

Mert jóval olcsóbb megvalósítani, és kevesebb dolgot lehet erősen elkúrni.

"ki van a péróm a "lealázzuk dél texas egyik profészkét" alapötlettől"

Maximálisan egyetértek, én is rohadtul unom a takonyfalván játszódó horrortucatokat.

"a predek bolygójánk kitör a háború a két faj között"

Mert kreativitás és PÉNZ kéne ilyesmihez. Ha nem akarok rosszindulatú lenni, akkor azt mondom, hogy csak a pénzzel van probléma. Ha kijön a film, akkor még az is kiderülhet persze, hogy nem csak azzal.

"akkor bele lehet tenni , hogy az egyik emberi hajó kényszerleszállást hajt végre a predek bolygóján."

Ezzel a kronológiával nem lehet. Az előző rész ugyenbár jelenkorunk környékén játszódik, tehát elég nagy időugrás kéne ahhoz, hogy emberi űrhajós kényszerleszállást alakítsunk.

"Itt is csak a költségkímélésen volt a hangsúly. Meg nincs pénz új díszleteket készíteni"

Az első résznél is ez volt. Tök sötét volt a film 90%-ában azért, hogy az egyszeri filmnézőnek ne essen le: 1 darab folyosón és 1 darab termen kívül az egész gyakorlatilag ugyan az (érdekes, az Alien, vagy éppen az Alien3 sem bővelkedett annyira helyszínekben, mégis meg tudták oldani normálisan).

"Vérfürdő, kivégzés, értelmetlen halál, no történet... "

Ez mind igaz, kivéve a vérfürdőt, meg a kivégzést, mivel PG-13-as a film. Na persze hogy is lehetne másképpen, a számítógépjáték-adaptációkra elsősorban a fiatalabb réteg kíváncsi, és moziszempontból ők a legjobb kuncsaftok, ugyanis nem csak a 12 éves gyerek jön, hanem kísérőnek apu meg anyu is.

"jó sci-fit nem láttam a Függetlenség Napja óta"

Nézd meg a Serenity-t.