• Inquisitor
    "Pedig egy mesének hiszem, hogy a történettel is érdemes lenne elbűvölnie a nézőt,...."
    Ezzel egyet tudok ésrteni, meg értem a kifogásokat, sőt azt is, hogy középszerű, kedves cikkíró.
    DE!
    Tessék összehasonlítani az oszkárjelölésben benmaradt többi filmet (ezt ugye kidobták, mert kevés benne az animációs rész!), hogy azok mennyire nagyszerű történettel vannak megáldva/verve és mennyire középszerűek? Hmmm?

"... de például idehaza hasassá silányult a nagy lendülettel történő nekibuzdulás."
    És ehhez semmi köze annak, hogy itthon eltöketlenkedték a film marketingjét, se annak, hogy ünnepek között kezdték a moziban vetíteni?

Mindegy. Nekem tetszett még így "félkészen" is, és ha jól tudom ez is egy francia/belga(?) képregénysorozat alapján készült, meglehet a "mindenki által ismert" dolgok miatt amit kihagytak ilyen félkész. A karakterei meg szerethetőbbek az összes többi rajzfilmkarakternél, amit az "ipar" kiizadt magából elmúlt 10 évben, persze egy-egy kivétel akad, de szomorú, hogy nem több.

Azért a légicsaták meg a diszkós bunyó szinte Star Wars / Matrix magaságokba emelték a látványt ;)