64
-
winnie #24 "Mindenesetre nem kell a "nyóc-kerbe" menni ahhoz, hogy egy gyerek lássa a frankót. Ugyan az van az l., II., XI., XII. kerületben is. "
nem kicsit budapestcentrikus gondolkodás:)
szerintem kétféle ember van. az egyik elviszi a gyerekét egy gandzsázós-seggriszálós-nemi betegséges gyerekfilmre, a másik pedig inkább autósat vagy pingvineset vagy más beszélő állatosat mutat neki.
mindenki szíve-joga szerint - ahogy érzi, hogy mi jó a gyereknek.
ld. még: dragonball a srácnak vagy klasszikus walt disney-vel vegyített magyar népmesét. -
#23 Ki ez a "NEMNORMÁLIS", aki ezt a cikket írta?!?! Szinte biztos, hogy nem vagy csak felületesen nézte végig a filmet. Vajon ezért az agymenésért még pénzt is kapott,vagy társadalmi munkában követte el?
Egy biztos vagy nincs gyereke, vagy burokban tartja (szegényt).
Mindenesetre nem kell a "nyóc-kerbe" menni ahhoz, hogy egy gyerek lássa a frankót. Ugyan az van az l., II., XI., XII. kerületben is. (Ráadásul, ha jól tudom ez a film nem csak a magyar piacra készült.) -
Cat #22 "és a társaság összes tagja huszonéves"
A kritika azt emeli ki, hogy gyerekeknek szánt rajzfilm, mégis tele van szexualitással. Értelemszerűen nem rátok, huszonévesekre vonatkozik... -
fawcet #21 Nekem bejött. Jó volt a történet. Bár szoktam ábrándozni, hogy milyen történteket tudnék készíteni ha én lennék a filmkészítő.
Iszonyatos munka volt ezt összehozni. Személy szerint az öregasszony volt egy kicsit mesterkélt. Többet lehetett volna kihozni a családi ház rosszakarójával is, több poént összehozni. Afrikaiak kicsit zavaróak voltak hirtelen belépésükkel és eltűnésükkel, de ez a mese. Valóban röhej a nemibeteg gonosz aki dugni akarja a legújabb szemeltjét. Ez van, többi rész behozta amit ott elrontott. Végül sajnálom, hogy nem került az Oscar válogatásba, megérdemelte volna jó filmjei miatt. -
Bijesz #20 Leon a profi -
#19 Amúgy Bessonnal kapcsolatban én is elég ellentmondásosan érzek. Eszméletlenül, hajlamos arra, hogy halivúdi kliséket alkalmazzon, még ha ezeket idézőjelbe is teszi. Szerintem 5. elem is pl ilyen volt, csak sajna a sok idézőjel mellett nem volt semmi más benne.
Nem érzek olyan mondanivalót, ami minden filmjében megjelenik, mint pl Ridley Scot filmjében az emberfeletti emberhez hasonló lény motívuma. Csak jó filmet akar csinálni és ennyi. Csak szerintem ez kevés.
Ott van pl a Jean D'Arc, szép látványos, jó színészekkel, jó poénokkal, érzelmes jelenetekkel, és még is az egész valahogy üres.
Ezen kívül van a filmjeiben egyfajta elrontott ritmus, ami a vágást illeti, amit a cikkben is írtak. Bizonyos jelenetek túl hosszuak, mások túl rövidek, sokszor csak ettől tűnik másnak, mint egy átlagos halivúdi alkotás.
A számomra a legjobb filmje a Leon, ami nem is akar más lenni, mint egy amerikai film. -
Inquisitor #18 OFF: Azért Ötödik Elem, Nikita nem egy súlycsoportban van a Taxival vagy egyébb ilyen kommersz filmmel. Azok a filmek nem klissé hegyekből voltak összeollózva, ahol klisé volt ott meg direkt túlspilázták. -
#17 Én rosszabat vártam (a barátnőm ráncigált csak be rá). Monnyuk az hogy Luc Besson a nevét adta hozzá, átlendített az öszvér szerű befékezős ellenálláson.
A cikkhez meg annyit, hogy valóban volt benne rengeteg szekszualitás, de ez egy ilyen világ. Inkább ez alapján haladjon a gyerök a felvilágosodás felé, mint a tripla x-es hardkórporó oldalak alapján. -
winnie #16 a gyenge film ízlés kérdése, de a taxi és a fanfant nem besson csinálta, csak max írta és pénzelte.
tetsuo azt írta, hogy a nagy kékség az alap. az természetese, hogy a mostani filmjei (ötödik elem, zsandark) meg sem közelítik a metrot, atlantist vagy a nagy kékséget. -
#15 Azért a Taxi, Ötödik elem, Nikita, Jeanne D'arc, Tulipános Fanfan se mondható gyenge filmnek... -
winnie #14 snoop rulz, kar, hogy mi kimaradunk belole.
besson sajnos a leon ota mar csak termel, de tényleg jó üzletember. a film középszer, de lesz folytatása is (idővel), mert besson jó üzletember.
"Itthon divat szétfikázni mindent, a filmeket meg pláne"
a rossz filmeket mindehol, vagy tévednék? - de jó látni, hogy mindig akad, aki ha a sok pozitív sg-s kritika (ennyi jó film nem is létezik) közé negatív kerül, mindig védelmezi kedvencét (pedig ugye ízlések és...) -
Inquisitor #13 Na jah, és vajh kimászkál egy ganjára hajazó blázzal a filmben? :)
Érdekes, hogy ezen is fenakadt a cikkíró, azon nem, hogy a három többnyire kiskorú szereplő mit ivott a bárban, azon nem? :D -
#12 Snoop Dogg szinkronizálja az egyik gnómot, vagy mit :D -
#11 "gonosz elvette - tervet forral - akadályozzuk meg - happy end"
a filmtörténet kezdete óta nem minden kalandfilm erről szól? azé...disztingváljunk már. nem sok újat lehet elmondani egy filmben már, legfeljebb más köntösbe öltöztetni, máshogy adni elő. ennek mikéntje pedig a forgatókönyvírókon és a rendezőkön (meg az egész stábon) múlik. a vezérfonál mindig ugyanaz. -
#10 ennek a szekeresnek szerintem nemvolt gyerekszobája....
a társaságból mindenki elégedett képpel jött ki a moziból akikkel néztem, ami nagy szó, mert az elmúlt pár évben nem sok olyan volt ahol ilyen egyetértésben voltunk filmekről (és a társaság összes tagja huszonéves). szóval....mindenkinek nagyon tetszett a film -
vax #9 Ja és szerintem is a Motel igen csak messze van az un. "sza..." filemektől. -
vax #8 Nekem tetszett a film, különösen ha azt vesszük, hogy többségében a filmekre a moziba a szorakozásért, a valóság egy más megközelítése, a mese miatt megy az ember. A Nagy kékség is nagyon jó bár érdekes megközelításe miatt az Ötödik elem is nagyon jó film szerintem. -
GErYkE83 #7 Szerintem nem a Motel a világ legszarabb filmje:\ , akkor te még nem láttál igazán rossz filmet! -
#6 Eddig nekem Bessontól csak 1 film tetszett, a Nagy Kékség.
Soha nem fog még1 olyan jó filmet csinálni, pedig nem a Villongók lesz uccsó filmje, az tuti. -
#5 A cikkíró arra gondolt, h nem rendezi a filmet, csak a nevét adja hozzá, mint pl a Motelnél. :) A világ legszarabb filmjénél. -
Inquisitor #4 Mondjuk engen érdekelne, hogy az eredeti(?) angol címet, Arthur and the Minimoys, miért kell Ámerikában átferdíteni Arthur and the Invisibles-re? És itthon miből fordították a "villangókat", a Minimoys-ból vagy az eredeti francia megnevezésből?
(Ez valami olyasmi, mint amikor a Harry Potter and the Phylosopher's Stone-t kellet Ámerikában Wizard's Stone-ra ferdíteni?)
A magyar szinkronja a főgonosznak szuper volt, bársonyos, elegáns és gonosz. Bár gondolom az eredeti David Bowie féle se lehet rossz. :) -
Inquisitor #3 "Pedig egy mesének hiszem, hogy a történettel is érdemes lenne elbűvölnie a nézőt,...."
Ezzel egyet tudok ésrteni, meg értem a kifogásokat, sőt azt is, hogy középszerű, kedves cikkíró.
DE!
Tessék összehasonlítani az oszkárjelölésben benmaradt többi filmet (ezt ugye kidobták, mert kevés benne az animációs rész!), hogy azok mennyire nagyszerű történettel vannak megáldva/verve és mennyire középszerűek? Hmmm?
"... de például idehaza hasassá silányult a nagy lendülettel történő nekibuzdulás."
És ehhez semmi köze annak, hogy itthon eltöketlenkedték a film marketingjét, se annak, hogy ünnepek között kezdték a moziban vetíteni?
Mindegy. Nekem tetszett még így "félkészen" is, és ha jól tudom ez is egy francia/belga(?) képregénysorozat alapján készült, meglehet a "mindenki által ismert" dolgok miatt amit kihagytak ilyen félkész. A karakterei meg szerethetőbbek az összes többi rajzfilmkarakternél, amit az "ipar" kiizadt magából elmúlt 10 évben, persze egy-egy kivétel akad, de szomorú, hogy nem több.
Azért a légicsaták meg a diszkós bunyó szinte Star Wars / Matrix magaságokba emelték a látványt ;) -
#2 és Luc nem csinál 20-30 filmet évente, amiben akad pár jó -
#1 Itthon divat szétfikázni mindent, a filmeket meg pláne