• wanek
    #44
    Ez rettenetesen nagy baromság, és csak feltételesen lehet ilyesmiket kijelenteni.

    "1. Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyen más istened!" - deklarálja saját magát. De logikailag hibázik. Ha csak egy isten van, akkor hogyan lehetne más istene? MEGALOL!!!!
    "2. Ne vedd hiába Istened nevét!" - ezt napjában sokszor megteszem, ha káromkodom. De ennek semmi köze a vallás istenéhez.
    "3. Szenteld meg az ünnepnapot!" - számomra nincsenek _szent_ dolgok a szó valódi értelmében.
    "4. Tiszteld atyádat és anyádat!" - egy normális családban erre a pontra nincs szükség, hiszen ez enélkül is megvalósul. De kit és miért tiszteljen az, akiről lemondtak a szülei (állami gondozás, örökbeadás, vagy szimplán csak kuka...)
    "5. Ne ölj!" - ez az egyik legnagyobb baromság. Még úgy is csak szűken igaz, ha azt mondaná, hogy: embert ne ölj. De én húsevő vagyok, de nem döghús evő. Vagyis ölés nélkül éhenhalok. Továbbá megölöm a szúnyogot, ha megcsípett, stb. Egy háborúban én ölöm meg az ellenséget, hogy életben maradjak. De ha simán csak az életemre törne egy bűnöző, azt is megölném. Emellett én a halálbüntetés híve vagyok.
    "6. Ne paráználkodj!" - dehogynem! Miért ne tenném?
    "7. Ne lopj!" - ha valamit tőlem elraboltak/elloptak, azt visszaszerezni nem tartom bűnnek.
    "8. Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!" - a felebarát így megfogalmazva az akkori értelmezésben embertársat jelent, köze nincs a baráthoz. Időnként szükség lehet rá, a kegyes hazugságról nem is beszélve.
    "9. Ne kívánd felebarátod házát!" - az elrabolt/elharácsolt/elcsalt "házat" igenis vissza akarom kapni, igaz, nem saját célra (pl. gyurcsótány villa)
    "10. Ne kívánd felebarátod házastársát vagy bármiféle tulajdonát!" - mivel kettőn áll a vásár, ez csak részben igaz.