Kalozos MMORPG - http://www.voyagecenturyonline.com
  • CS@
    Akkor olvasgass még :P

Ja ahogy azt Bucser úr is említette van MerchantGuild, ahova egy Merchantnak erősen ajánlott csatlakoznia. Azt a nézetet vallom, hogy alapjáraton csak úgy saját szakállra egy Mercnek egyáltalán nem éri meg kereskednie. Kivétel lehet ez alól olyan eset, ha más konkrét céllal mész valahova, mondjuk kincskeresés vagy bármi és nem akarsz üresen menni. Viszont ha egy ilyen utat végignyomatsz úgy hogy csak Bribolsz, de nem harcolsz a kalózokkal az bizony veszteséges lesz és nem is kicsit. Ha pénzt akarsz keresni(mi mást akarnál egy Mercel), akkor mindenképp MerchantGuild küldiket kell csinálni.

Felveszed a küldit megnézed honnan mi kell és aztán megindulsz érte, na ilyenkor az üres körben, amikor mész a cuccért, akkor persze megéri vinni valamit saját szakállra is. Mivel ezek a küldik általában nem egy körből állnak így van néhány lehetőség az üres körre való áruk kiválasztására:
    1. Nézel valami olyan oldalt, ami írja, hogy pontosan mit árulnak a városokba és akkor nem futsz bele olyan helyzetbe, hogy olyan cuccot viszel ami ott is van és ezáltal nem éri meg. Ezzel nem foglalkozok, mert a franc sem akarja állandóan az oldalakat böngészni(mostmeg már nagyjából tudom mit hova nem éri meg).
    2. Nézed a Trendy cuccokat a chaten(van egy ezzel foglakozó része) és azt viszed. Ezzel meg azért nem foglalkozok, mert nem szeretem ezt figyelni és nem sok az esély arra, hogy onnan ahonnan indulsz pont találj Trendy(fúúj ez ocsmány szó) cuccot, ami pont oda kell ahova mész.
    3. Fogod magad és a legelső körben minden lehetséges árúból egyenlő arányban annyit viszel amennyit tudsz, így amikor megérkezel és mindet eladod, akkor látni fogod, hogy szerinted melyik éri meg a legjobban és a hátralévő 10körben :P már azt viszed amelyik szimpi. Ezt kezdetben így csináltam én is.
    4. Mindig a legmagasabb szintű árut viszed, ennek hátránya, hogy bár nagyon ritkán(nálam legalábbis) előfordulhat olyan eset, hogy az adott városban van olyan goods amit viszel és emiatt nem jó az érte kapott pénz. Előnye, hogy a goods szintje számit a kapott Xpben. Úgyhogy én ezt a változatot használom üres körökre.

Kalózokkal kapcsolatban, ha konkrét MerchantGuild küldit csinálsz, akkor annyiban más a helyzet, hogy nyugodtan megteheted azt, hogy végig Bribolod akár az egész utat mert itt az idő pénz és a végén mindig megtérül. Eddig mindössze KB. 2 nagyon vacak küldivel találkoztam, ahol olyan röhejesen kevés volt a jutalom, hogy a teljes nyereség 1/3 át elvitte a költség, de ez nagyon nem jellemző.

Kalózokkal való harc és a Merc Hajó felszerelése(mindez csak az én véleményem):
    Abból kell kiindulni, hogy téged a tengeren szállítás közben csakis RaidingShip(Adventurer) támad meg. Ami ugye nagyon gyors és mozgékony is valamint rengeteg embere és vitorla, viszont lófütty Hullja van, úgyhogy ArmourPunch skulóval(alap 4városon kívül bárhol beszerezhető) kell adni neki, hogy a Hullja elvesztéséből pusztuljon meg
    Alap a WaterFigure, és a RamShield. A nagyon kevés ágyú miatt a minél jobb ágyúk. Talán számomra a Merc az egyetlen hajótípus, ahol van értelme a Howin kívül esetleg más ágyuknak is(jaj látom, hogy felszisszentek most sokan :) de azért én Howi párti vagyok itt is.
    Ágyúk:
    Canon: sztem hülyeség nem vesztegetek rá szót.
    Quick: gyors reload kicsi sebzés(kis ideig használtam de csak a ball oldalon)
    Buck: nagyon nagy szögben lő(egy ideig ezt használtam Mercen ellensúlyozni a nehézkes mozgást)
    Howi: elég kis szögben lő de jó messzire is(a Battlefieldek alatt rászoktam a használatára).
    Valamint én állítólag piromán vagyok, mert imádom a GreekFireThrowereket, ezeket a csáklya helyére lehet tenni és a grappling skill kell hozzájuk, nem fogyaszt lőszert(de leviszi a reloadot 0ra), hanem SPt zabál, ha tüzelsz vele. A Ramból egy 1es csak poénból van a hajómon sztem haszontalan egy Mercnek. Aztán ott vannak az aknák, amit csak Mercre lehet rakni ennek egyetlen előnye, hogy az a slot sem lesz üres és szépen világít éjszaka ha berobban, amúgy a röhejes sebzés miatt teljesen értelmetlen. Az még poén, hogyha leraksz belőle párat valami hülyegyerek köré és ő rámegy az nem számít támadásnak, mondjuk nem is fogja meghatni a dolog kicsit sem.
    A raiding shipekkel való csata: A harc kezdetekor vitorla rögtön le és amint a hajó megállt azonnal keresztbefordít(néha ilyenkor kicsit bebugzik a raiding ship és megáll egyhelyben ha ez van egy pillanatra megindulsz és akkor észbe kap ő is). Aztán lövöd mint állat amikor lőtávolságon belül ér, ha van alerted használhatod ilyenkor mer az jó. A raiding természetesen Rammal kezd de ezért javaslom Mercre a Ram Shieldet mert az jót fog mosolyogni az eseten. Aztán ha van FireThrowered, akkor az a szintjétől függően különböző távolságra lő kitapasztalod, hogy ez mennyi és mindig az utolsó ágyúból leadott lövésed után sütöd el(ez azé jó mert ugye írtam, hogy leviszi a reloadot 0ra, de ha pont előtte lőttél akkor az ugyis 0közeli). Ha úgy látod, hogy a raiding el fog érni akkor szépen elindulsz és az ő menetirányába fordulsz, ha kevés a HPje és látod hogy a Thrower felgyújtotta, akkor meg nem is érdemes foglalkozni vele, mert gyorsan elég.
    Itt még egy kritkus pont van, mégpedig a legénység, egy Merc általában szeret kevés emberrel járni, mert akkor kevesebb kaja kell, és több hely marad árunak. Ezt figyeli is a progi(LVL4 körül már nagyon) és ha a Raiding hatalmas túlerőben van legénységből akkor, meg fog próbálni csáklyázni. Ha ez bejön és nem vagy nagymenő közelharcban, akkor átrohansz a másik hajóra és szétvered a kormányát(az már ilyen korra elég sérül lesz). A dolog hátránya, hogy ennyi idő alatt általában pont lecsapják a kis számú legénységet aztán cammoghatsz a megmaradt 1embereddel 3csomóval.
    A téged támadó RaidingShipek szintje KB. a következőképp alakul: az általad szállított goodsal egyenlő, de nem több, mint a te hajód szintje +-1. Ez magasabb szinten kicsit elmosódik PL. LVL5nel mar semmiképp nem akar egy LVL1es kalóz megtámadni még akkor sem, ha LVL1es goodsot viszel.

Skillek: Purchasing, Purchasing, Purchasing :) ha nem adja, akkor inkább várj és ne költsd el a skillpontot.

Aztán szerintem idővel szinte minden Merchant vesz magának egy BSt is, hogy legyen mire költenie is :)

ITT a hivatalos fórum Merchant Guideja is.
    Így hirtelen ennyi