nipponia#39
Nem vagyok sem hívő, sem tudós, sem ufó-hívő. De mi van, ha az egész evolúció semmi egyébb, mint egy másik faj évmilliárdokat felölelő "kísérlet és játszadozás"? Hiszen valjuk be, minden emberben megvan a vágy, hogy istent játszhasson. Hogy új és küönleges létformákat hozzon létre, vagy a régieket fejlessze tovább. Például a genetika terén. Hiszen pontosan ezzel próbálkozik az ember is. És mi van akkor, ha a mars egy ilyen kísérlet kudarca volt. Lehet, hogy egy olyan civilizáció teremtményei/utódai vagyunk, ami mondjuk évmilliókkal (ha nem milliárdokkal) élt előttünk mondjuk a földön vagy a marson. Nem tudhatjuk és nem is fogjuk megtudni. Hiszen nem tudjuk bizonyítani, de cáfolni sem. Minden ami kb 10000 évvel ezelőtt történt, arra csak feltételezni tudunk. Nem tudjuk bizonyítani hitelesen és megdönthetetlenül. Például mint atlantisz városa. Nagyon sok írásos beszámoló van róla. Ebből valaki azt mondja hogy millió éveket felölelő városról van szó. Van aki azt mondja elsüllyedt az óceánban 12000 évvel ezelőtt, valaki szerint még mindig létezik és állna, csak rá építkezett a mai ember.
Ez csak az én gondolatmenetem, lehet hurrogni is. Csak arra akartam kilyukadni, hogy sosem fogjuk megtudni a saját történelmünket. Ha most a marson is találnának ilyen baktériumot, akkor azon vitáznának, hogy földről-marsra vagy marsró-földre került. Nem fogják tudni bebizonyítani, mert lehet hogy egy másik naprendszerből került ide.