"A laboratóriumi példával nem tudok egyetérteni. Laborban még nem hoztak létre élettelenből élőt, és tudatosan előnyös tulajdonságokkal ellátni élő szervezetet."
Szerintem félreértetted. Szó nincs arról, hogy élettelenből élőt csinálnak. Viszont igen is mód van irányított szelekcióra. Úgy csinálják, hogy besugároznak/kiszárítanak egy baktériumtelepet, amíg 99,9% ki nem döglik, a legellenállóbb 0,01% túléli. Azután hagyják őket, hogy újra létrejöjjön a populáció. Baktériumoknál ez néhány nap. A természetes mutáció következtében lesznek, amik még ellenállóbbaká válnak, és a következő besugárzási/kiszárítási körben megint csak a legjobbak élnek túl. És így tovább 20-50 ciklusig. Az eredmény egy sugárzásnak/kiszáradásnak erősen ellenálló baktérium. Mondjuk 1 év alatt. Mesterségesen gyorsított evolúció. De a természetes folyamatokat kihasználva, semmi génmanipuláció stb... Nagyon is működőképes, és tényleg így csinálják.
"Amíg csak sejtések vannak arról, hogy maga az élet mitől és hogyan van, addig ne úgy próbáljuk meg a problémát lesöpörni az asztalról (mint a cikkben is), hogy egy, a Marsról ide vízionált baktériummal példálózunk."
Én nem vitattam azt, hogy az eredeti baktérium a Földről való. A cikkíró sem vitatta. Olvasd el a cikket. Oda van írva a cikk elé, hogy "Hypothesys paper". Adott egy lehetséges magyarázatot arra, hogyan alakulhatott ki egy normálisan tök fölösleges tulajdonság. És van más lehetséges magyarázat is. Mindegyikre vannak érvek és ellenérvek. Amíg nincs bizonyíték, addig mindkettő elfogadható. Viszont pont nálad látom azt, hogy az egyik lehetőséget elveted, mert csak.