• sonicXX
    #22
    A feltételezés, hogy ez a baktérium a Marsról jött, szerintem nem teljesen alaptalan, ugyanakkor tény, hogy jöhetett akárhonnan máshonnan is.

    Vannak érvek és ellenérvek. Ezek hasztalannak tűnnek, de pont ezek a vitás kérdések motiválják a kutatókat az elméleteik igazolására, jelen esetben arra, hogy normális műszerekkel megvizsgálják a Marsot - újra.

    Érv az újravizsgálás mellett, hogy a legutóbbi ilyen eszközünk a Földön se mutatta ki volna az életet szárazabb helyeken, mert a műszerei "tompák" voltak ehhez. Valódi érv az is, amit a legutóbbi felfedezés tárt a világ elé, vagyis hogy van víz a Mars kérge alatt. Ahol pedig víz van, ott jóval nagyobb az élet valamilyen jelenléte, mint ahol nincs. Más közegben is elképzelhető az élet, de erre a jelenlegi elfogadott álláspont szerint a víz a legmegfelelőbb (személyszerint én ezt hülyeségnek tartom, az élet mint jelenség mindenhol megköveteli a környezeti stabilitást, szerintem gyakorlatilag akárhol kialakulhat számottevő élet, ahol hosszú ideig adott egy ahhoz szükséges szélsőségektől nagyáltalánosságban mentes környezet, és a megfelelő vegyi arzenál, vagy annak hiányában a penetráció). Az is bizonyított már, hogy bizonyos mikrobák képesek megóvni magukat a világegyetemben való utazástól egy meteoriton, majd túlélni a légkörünkbe való belépéskori hevületet annak belsejében, és túlélni a becsapódást (ha létrejön).

    Nagyon fontos, hogy az emberiség motivált legyen a szomszédos bolygók kutatásában, mivel hosszútávon valószínűleg csak ez mentheti meg azt a semmirekellő, élősdi pió...akarommondani emberi létformát, ami többnyire másra sem képes mint sírni a tetves élete után a születése első pércétől a kimúlása utolsójáig.