• Epikurosz
    #154
    3 hónap és 1 millió áldozat.

    Ott is lehetett volna tenni sokmindent.
    (Mind például Zimbabweban is, ahol Mugabe négerei elűzték a fehérek zömét és most éhezik az ország, ráadásul a lakosság 1/3-a meghalt kb. 10 év alatt. Mindenféle gonosz gyarmatosítók nélkül!)

    Ruandában amúgy keményen ment az uszítás, rádióban is. A nemzetközi törvényszék el is ítélt emiatt egy minisztert, leeht többet is, én 1-ről tudok.

    Lényeg, a lényeg: ezekben az afrikai országokban viszonylag kis létszámű kommandós, ejtőernyős ("desszant") egységgel már hatékonyan lehet beavatkozni.

    A gond az volt, uygebár, hogy Ruanda francia befolyási övezet, amcsik nem akartak beleszólni. A franciák annyit tanultak az esetből, hogy eleféntcsontparton meg más országban ott a környéken már gyorsan bevetették főleg az idegenlégiósaikat.

    (Zimbabwe esetében Blair szidta Mugabét és verőlegényeit ("Mugabe's henchmen"), de nem avatkozott be, világpolitikai megfontolásokból. Inkább hagyta, hogy a fehér farmerek eltűzzenek onnan, kivéve akiket fel nem koncoltak (ilyen is volt, ellenzéki feketéket is beleértve).)

    Szóval, nem olyan egyszerű ez a világpolitika, mint egy marsutazás vagy piramisépítés, gyerekek!
    :-)