dez#99
"Erről már írtam. Az ember képzettségétől is függ, hogy mennyi idő alatt tudja megírni. Mag az, hogy egyáltalán meg tudja-e írni."
1. Nyilván, de jobb helyeken ezzel arányosan drágább is az ideje.
2. Elsősorban nem a képzettségtől függ (bár tudom, a diplomások szeretik ezt hangsúlyozni) a dolog, hanem a képességektől, tehetségtől.
"Az tudod úgy van, hogy a nyugati fizetések sokszorosak, a motor ára viszont ugyanaz, így nekik természetesen kevésbbé éri meg a saját feljesztés."
Tudom, pont ezt magyarázom.
"Az meg hogy mi a kicsi és a nagy cég teljesen relatív.
Nyilván, ezért kell viszonyítani.
"Attól függ, hova pozícionálják a játékot."
Általában oda szeretik pozicionálni, ahol a legtöbb vevő található... :)
"Most is be kell lőni egy csomó fix dolgot (pl. AI), többnyire csak a grafika minőségét tudja a júzer állítgati."
Akkor ezután azt is be kell majd állítani, milyen elemszámú legyen a particle system? Ha nem csak néhány extra pöttyöt jelent a fizika, akkor nem lesz egyszerű ezt így kialakítani, mert alaposan össze kell dolgozni a grafikával.
"A köv. generációban."
A köv. generációban még nem hiszem. Nézd meg, mekkora hatalmas chip, és mekkora hűtés kell neki, pedig már 80nm-es, azaz az GPU-gyártók jelenlegi legfejlettebb technológiája.
"De addig is itt lesznek a G80 közép- és alsókategóriás változatai, amik épp elég gyorsak."
Csak a fele a G80-nak, és te még ezt is meg akarod felezni, ami által csak annyi marad grafikára, mint ami ma a középkategória, és hamarosan az alsó.
"Az a negyedelt teljesítmény is több, mint ami ma van."
Dehogy. A G80 nem 4x nagyobb teljesítményű, mint a mai csúcs, csak 2x. Vagy adott esetben kevesebbszer.
"Tudásban pedig megegyeznek a legerősebbel. Nagyon Sokat segít az is, hogy nem kell a régi hardverre is optimalizálni. Pl. lehet csak 4.0 shader-eket használni."