• BiroAndras
    "Elsősorban nem a képzettségtől függ (bár tudom, a diplomások szeretik ezt hangsúlyozni) a dolog, hanem a képességektől, tehetségtől."

Én is így értettem.

"Általában oda szeretik pozicionálni, ahol a legtöbb vevő található"

Nem ilyen egyszerű. Egy játék általában egy bizonyos rétegnek szól, és ehhez kell igazítani a HW igényt.

"Ha nem csak néhány extra pöttyöt jelent a fizika, akkor nem lesz egyszerű ezt így kialakítani, mert alaposan össze kell dolgozni a grafikával."

Természetesen.

"A köv. generációban."

"Nézd meg, mekkora hatalmas chip, és mekkora hűtés kell neki"

Megnéztem, sőt vettem is egyet.
    Vedd figyelembe azt is, hogy ez egy jó nagy technológiai váltás volt, és még 90nm-en gyártják. És sok helyen olvasom, hogy nemsoká 65nm-en fogják gyártani, ami valószínűleg azt jelenti, hogy emberi méretű és fogyasztású lesz.

"pedig már 80nm-es"

Ezek még 90nm-esek.

"Csak a fele a G80-nak, és te még ezt is meg akarod felezni"

A mostani közép- és alsó kategóriánál gyorsabbak lesznek a közép- és alsó kategóriás G80-ak. Tehát a mai grafikai színvonal mellé el fog férni a fizika. A fizika által igényelt teljesítmény először kevés, lész, és folyamatosan fog nőni, így lesz ideje alkalmazkodni a HW-nek és a fejlesztőknek is.

"A G80 nem 4x nagyobb teljesítményű, mint a mai csúcs, csak 2x."

Tehát a negyede annyi, mint a maiak fele. És a fizika messze nem viszi el a fele teljesítményt.

"Dehogynem kell, eddig is kellett."

Eddig kellett, de a DX10 és a Vista egy elgé jó választóvonal.