Epikurosz#98
Nincs is szebb a biokukinál, akarom mondani a biokukoricánál. :-)
Azért, érdekes lenne azt firtatni, hogy miért pont a törökbúzára szálltak rá a génmanipulátorok?
Nyilván itt forognak fent a legnagyobb mennyiségek, így itt csapódik le a legnagyobb haszon. A köv. lépés biztos a búza lesz, no meg a rizs.
A kukorica amúgy érdekes növény, hatalmas zöldtömege van, sok széndioxidot megköthet, ami aztán vissza is kerül a légkörbe, így vagy úgy. A búzával szemben megvan az az előnye, hogy a magjai nagyok, van bennük viszonylag sok fehérje is, ilyen téren csak a risz nyomja le mindkettőt, de az sok vizet igényel, mérsékelten égövön nem is akar megteremni. Kilépve az ennivalók területéről, ott lenne még a gyapot, na ott tényleg látok jövőt, ugyanis a pamutot nem esszük meg. Épp csak arra kellene vigyázni, hogy ne legyen allergén a GM gyapot, mert ugye az érzékeny bőrűeknek a pamut az utolsó mentsváruk, és kár lenne elszúrni. Szóval, rengeteg lehetőség van a génkezelésben, ezért is vagyok felháborodva, hogy épp az alapvető élelmiszerek nyersanyagát adó növényeket támadja a GM.