• BiroAndras
    #78
    "Nos, akkor lehetne kijelenteni, hogy nincs itt semmi érdekes, talán ismeretlen dolog, ha az a bizonyos hőmozgás magas sebességfokozatra is képes lenne felgyorsítani azt a kereket... De úgy tűnik, nem tudja."

    Nem arról van szó, hogy nem tudja. Mint már írtam, a szóban forgó kísérletben elég tökéletlen műkezet használtak. Könnyen lehet, hogy jobb modellel jobb eredményt érnének el.
    Viszont (ezt is írtam), más kísérletek is a hőáramlást valószínűsítik. Pl. ha a műszert a kezekkel együtt kis zárt térbe helyezzük, nem indul meg a forgás. Ezt nagyon nehéz bioenergiával magyarázni.

    "Ha már szóba hoztad azt a vízkereső pálcát, hát az ugyan nem érzékel semmit, hanem csak a használó személy tudat alatti érzékelését hivatott kijelezni. És bizony megfelelő személy esetén sokszor hatékonyabb, mint a műszerek."

    Én úgy tudom, hogy nagyon sok elvégzett kísérlet cáfolta a pálca hatásosságát. Pozitív eredményről nem hallottam (legalábbis olyanról, ahol valóban tudományos alapossággal végezték a kísérletet).