wanek#42
"Hidd bátran, mert talált süllyedt." - Én nem vagyok marketinges, bár tanultam marketinget is. Reménytelen eset vagy. Amiket itt leírtál, az nem más, mint "megmagyarázom a bizonyítványomat, mert marketingesekre igenis nagy szükség van". Szerintem viszont marketindesekre semmi szükség. Korrekt termékismertetőkre viszont annál nagyobb szükség lenne. Nem ellened beszélek, hanem a foglalkozásod ellen. Ez mára már egy öngerjesztő, elsősorban saját maga igazolására létrejött nagy, semmire sem jó, értéktelen massza, ami a hazugságon alapszik. Mint a piaci árus, aki lehazudja a csillagos eget is, csakhogy megvegyék a gagyiját.
Persze, ha elfogadjuk azt az alapelvet, hogy "a hülye ember haljon meg", akkor - ha elnézem az oktatás egyre alacsonyabb nívóját és a kereskedelmi tévék érték- és erkölcsromboló ténykedését -, van (egyre nagyobb) célközönsége még a legprimitívebb marketingnek is.
Ha viszont azt nézem, hogy az emberek egyre jobban elszegényednek és eladósodnak, akkor - legalábbis nálunk - hiába akarná, nem fogja tudni megfizetni a terméket, és sokkal nagyobb eséllyel fogják választani a reklám árával nem terhelt termékeket, mert azok eleve olcsóbbak lesznek...