• BiroAndras
    #177
    "Öööö... és pl az oroszok totálisan szálták meg magyarországot, vagy "nem totálisan" mint most az amcsik Irakot?"

    Nézzük inkább Németországot. Megszállták az oroszok és a szövetségesek is. Tökéletes kísérlet. Valahogy a szövetséges területeken nem volt nagy panaszkodás.

    "Hát ha csak abaa gondolok bele, hogy az ország egyik fele manapság simán fegyvert fogna az amcsi megszállás ellen"

    Hozzánk nincs miért jönni. Ha olyan diktátorunk lenne, mint Szaddam volt, szerintem a döntő többség örülne az amcsiknak.

    "2. A közvetlen támadásokban meghaltak száma, olyan 30-40 000. Én hozzá venném azokat is, akik a káosz miatt az elégtelen szolgálttatások miatt haltak meg, vagy a növekvő bűnözésnek estek áldozatul. Valszeg ez simán eléri a 100 000."

    Ez így elég demagóg. Kezdjük azzal, hogy az iraki ellenállás miatt van még most is háború. Ha nem bántanák az amcsikat, ők se lőnének vissza, és az infrastruktúrát is sokkal gyorsabban állítanák helyre. ráadásul csak a vicc kedvéért, az ellenállók is jócskán ritkítják az iraki civileket, és rendőröket.
    A másik nagy gond, hogy az iraki közigazgatás egyszerűen megszűnt létezni, amikor Szaddam megbukott. Erről sem az amcsik tehetnek, ők csak a kormányt akarták lecserélni.
    Nem kenhetsz az amcsikra minden egyes halálesetet, ami az ottlétük alatt történt. Csak azokat számold, amikért egyértelműen ők felelősek.