• BiroAndras
    #175
    "1. megszállás.
    Jó duma, de ez gyak a sajtóközlemény szövege."

    Természetesen a hivatalos verzió hazugság. De ennek ellenére nincs szó totális megszállásról. Azt nem hagyná a világ többi része, de még az amcsi közvélemény sem. Nem tudom pontosan mit akarnak ott az amcsik, de a legvalószínűbb, hogy csak az olajat. És azt sem elvenni, csupán biztosítani, hogy nekik jusson amennyi kell. Nem hiszem, hogy kifogásuk lenne egy iszlám állam ellen, amíg azt nem egy diktátor vezeti (de még azt is el szokták viselni, ha jóban van velük).

    "A valóság meg az, hogy Irakban az ottani világnézettel/vallással évszázadok óta harcban álló másik valláshoz tartozó országokból érkező csapatok harcolnak folyamatosan."

    Na, ez az a felfogás, ami miatt annyi szenvedés van arrafelé. A két vallás úgy általában nem állt harcban egymással sosem, csak a szélsőségesek kavarnak mindkét oldalon. A különböző hatalmak meg jól kihasználják ezt az ellenségeskedést a saját céljaikra. Az teljesen biztos, hogy az amcsik nem vallásháborúzni mentek oda. Se a hivatalos, se a valódi ok nem ez.

    "Amúgy milyen rendet is fognak tenni, csak nem iszlám köztársaságot építenek"

    Hát, mást nemigen tudnak.

    "56-ban te nem lőttél volna az amcsikra, az ország másik fele viszont igen. Gondolod, hogy a sok párttagot/ávóst az amcsik csak megkérik, hogy a jövőben tartózkodjanak a politikai szerepvállalástól, és a közszerepléstől? Üldözték volna őket, mint most az alkaloidát!"

    Azok messze nem az ország fele voltak. Az hogy párttag valaki vagy sem semmit sem számít, mert annak kellett lennie mindenkinek, aki el akart érni valamit.
    Akiket valóban ükldöztek volna, azok elég kevesen voltak.

    "Amúgy jelenleg nincsenek itt amcsi csapatok."

    Nem tudom, hogy most vannak-e, de pár éve még voltak, az biztos.

    "2. "Fegyvertelen civil?"
    Így van!"

    Ezt nem hiszem. Van valami forrás, ami alátámasztja?
    Egyébként is arrafelé kevesen mászkálnak fegyver nélkül. Már csak ezért is érdekes ez a szám.

    "Rengeteg katona volt természetesen, de amikor a szétlőtt infrasturktúra miatt ezrek halnak meg valami fertőzéstől, amit a szennyezett vízzel kaptak el, az is a háború áldozata ám!"

    Azért ott messze nem volt nyugati színvonalú infrastruktúra.