• Kornan
    Nem olvastam el az összes hsz-t,szerintem ezeknek a robotoknak még elég korlátozottak a képességeik,véleményem szerint a következő feladatokban vehetnék hasznukat:
    1.Valamilyen létesítmény őrzése,így megspórolnának embereket és a robotok sokkal több időt tudnának egy huzamban őrzéssel tölteni.Főleg éjszaka lennének jobbak az embereknél,ha megfelelő szenzorokkal van felszerelve.
    2.Veszélyes tűzharcok során a katonasággal együtműködve,ilyen robotokat küldenének előre,bár szerintem itt is az emberi irányítás azért jobban működne/működik.
    Több nem jut eszembe.
    Legfőbb problémái ha önállóan működne:
    1.Szélsőséges terepviszonyok akadálya(gödör,meredek lejtő,házak romjai,lépcső...)
    2.Az ellenség felismerése.
    3.Egyéb különleges helyzetek(közelharc,időjárás,robotcsapdák...)

Az igazi az lenne ha lábai lennének mint a póknak,úgy a terepakadályokat le tudná küzdeni.Az ellenség kiválogatása a civilek közül szinte lehetetlen feladat mivel egy gyereknek vagy védtelennek tűnő nő ruhája alatt is lehet akár valamilyen fegyver,amit látható tartományban nem vesz észre a robot,vagy ha ismerik a robot működési elvét akkor a szenzorok elől is elrejthetik a fegyvert.
    Ha meg nagy számban bevetnék könnyen találnának valami ellenszert rá,valami zavarót vagy ilyesmit,azután meg vihetnék updatelni az egész állományt.
    De a jövőben biztosra veszem hogy nagyobb szerepet kapnak a robotok a szárazföldi harctéren is ahogy fejlődik a technika.