Jonah#60
Jha, és mégvalami... akkoriban én is láttam a CNN élő adását. Az volt a fura, hogy más adó nem volt a szállodában éppen ami értelmesebb lett volna, én meg egy picit bealudtam. mikor kinyitottam a szemem, a tvben valami hihetetlen füstöt mutogattak. kíváncsi voltam mi az, elkezdtem nézni. A legfurább az volt, hogy a becsapódó gépet megmutatták oldalról (!) is, mint egy F1-es kocsit verseny alatt... és ami a kerozinos égést illeti: lehet, zárt térben volt, de ha egy szinten van 1600-1800 fok, akkor felette vagy 5 emelettel is az ablakok szépen elkezdenek a hősokktól és hőtágulástól kiperegni. De még talán tízzel is... nem beszélve arról, hogy a két gép mégcsak nem is ment 850-el, mert tvfelvétel szerint kb. annyival ment, mint egy gép ami leszállni készül. Ettől pedig okosok szerint nem dőlt volna le. A másik furcsa ok, az műszaki. általában mindent túl kell méretezni a váratlan helyzetek miatt. A WTC is túl volt méretezve, igaz építési korának megfelelően. De: a tartóelemeket is túlméretezik, mert pl. földrengést is ki kell bírjon. mégha le is zúg egy emelet, az alatta levő emeleteknek elvben nem szabad teljesen összetörniük. még nem láttam olyan házat, ami egy rakétatámadásban teljesen összedőlt volna, hacsak nem a földszintet kapja el irtózatos detonációval. de tudjuk, itt a nyolcvanikszedik emeleten történtek az események.