308
  • sgbo
    WTC összedőlésének oka (és mikéntje) megérthető pillanatok alatt : nagyon speciális épület volt, különleges építési technológiával készült (és szerkezete is nagyon speciális)....

Ráadásul aki emlékszik az összedőlésre, az tudja hogy mielött összeburult, az egész épület a becsapóások SZINTJÉBEN összeroppant, az efeletti rész rázuhant a sérülés alattira, és ekkor dőlt össze....

Az áldozatok kis száma magyarázható : sokáig állt a torony, legtöbben kimenekültek (még a becsapódás feletti részről is leért sok túlélő lépcsőn!!! (ugyanis nem minden lépcsőház pusztult el)
  • wanek
    Pár évvel a WTC-s események előtt volt már valami hír arról, hogy a WTC üzemeltetése nem gazdaságos, rettenetes tartozásokat halmozott fel, és le kéne bontani. Megtörtént...
  • wanek

Teljesen jogos a megállapítás.
  • wanek
    Olyan rosszak az információid, a következtetéseid pedig még inkább, hogy nincs értelme ezzel vitatkozni. Olyan, mint ha azt írnád, hogy kék a fű, zöld az ég.
  • Rednek
    És ennek mi köze az IT/Tech-ez?
    Ezt a filmes rovatba kéne tenni.
  • wanek
    Annak idején felhívott egy haverom, hogy azonnal nézzem a CNN-t, mert ott mutatják, hogy mi történt. Akkor még csak az 1. torony sérült. Egész nap azt néztem, de mellette szinkronban a BBC-t is. Érdekes volt, hogy a CNN állandóan ugyanazokat a képsorokat ismételte, a BBC hamarabb hozott le más képanyagot, mint a CNN, vagy egyéb amerikai adók.
  • sgbo
    Arról azért elfeledkeztek hogy a mostani háborúk inkább csak a pénzt nyelik : mivel anyagi veszteség (harckocsik,repülők stb...) minimális, ezért nem is kell pótolni őket, következésképpen az iparra egyáltalán nincs pozitív hatással (egyedül talán a Strykerek gyártása kezdődött meg lassú ütemben - de ez is tervebe volt véve). Ráadásul hatalmas összegeket emészt fel a 100.000 profi (fizetett) katona tengerentúli hadműveleti területen tartása (ami szintén kidobott pénz). Ráadásul az olajára is kétszerannyi (amiből az amerikai államnak nincs plussz bevétele, csak az olajexportáló országoknak meg az olajcégeknek).....

Szóval jelenlegi háború inkább csak viszi a pénzt...
  • blakshep
    jahbaszod mennyi az esélye már, hogy mindegyik pont mint egy kártyavár fog összedőlni? véletlen sem volt sehol még egy kis asszimmetria sem. pedig elvárná az ember miután az épült másik fele nem is sérült meg.
    de a legnagyobb oltás, hogy ugyanmár a wtc7 miért dőlt össze ha nem repült bele semmi(!!!) pont ugyanúgy és miért nem tudnak még az amcsik se erről a 3. épületről?
  • Jonah
    Jha, és mégvalami... akkoriban én is láttam a CNN élő adását. Az volt a fura, hogy más adó nem volt a szállodában éppen ami értelmesebb lett volna, én meg egy picit bealudtam. mikor kinyitottam a szemem, a tvben valami hihetetlen füstöt mutogattak. kíváncsi voltam mi az, elkezdtem nézni. A legfurább az volt, hogy a becsapódó gépet megmutatták oldalról (!) is, mint egy F1-es kocsit verseny alatt... és ami a kerozinos égést illeti: lehet, zárt térben volt, de ha egy szinten van 1600-1800 fok, akkor felette vagy 5 emelettel is az ablakok szépen elkezdenek a hősokktól és hőtágulástól kiperegni. De még talán tízzel is... nem beszélve arról, hogy a két gép mégcsak nem is ment 850-el, mert tvfelvétel szerint kb. annyival ment, mint egy gép ami leszállni készül. Ettől pedig okosok szerint nem dőlt volna le. A másik furcsa ok, az műszaki. általában mindent túl kell méretezni a váratlan helyzetek miatt. A WTC is túl volt méretezve, igaz építési korának megfelelően. De: a tartóelemeket is túlméretezik, mert pl. földrengést is ki kell bírjon. mégha le is zúg egy emelet, az alatta levő emeleteknek elvben nem szabad teljesen összetörniük. még nem láttam olyan házat, ami egy rakétatámadásban teljesen összedőlt volna, hacsak nem a földszintet kapja el irtózatos detonációval. de tudjuk, itt a nyolcvanikszedik emeleten történtek az események.
  • Gerbill
    A filmet MÉG nem néztem meg, de a hszeket végigolvasva van itt néhány nagyon naiv ember, főleg azok akik azt mondják hogy aki összeesküvéselméleteket gyárt az hülye, szerintem ez egyáltalán nem igaz, sőt inkább fordítva. Amúgy hasonló témában a Fahrenheit911-et láttam, de ha lesz időm ezt is megnézem.
  • wanek
    Akkor elég hiányos a tudásod. Az amerikai gazdaság zuhant, az elnök (bokorgyuri) népszerűsége a béka alatt, valójában teljesen jól írta le Jonah.
    Az amerikai hadsereg csak egy vérszívó a gazdaságban, ha nincs feladata. Csináltak neki...
    Az csak mellékes kérdés, hogy az amerikaiak nem az araboktól vagy az oroszoktól vannak beszarva, hanem a kínaiaktól. Nagyon gyorsan fejlődik ott minden, pár év, és az amerikai hegemóniának annyi. Persze Kínának van pár "Achilles sarka". Kőolajra, földgázra, és egyéb nyersanyagokra szorul, amit túlnyomórészt az araboktól és a perzsáktól szerzi be. Na, erre akarták/akarják rátenni a kezüket az amerikaiak, mert így sakkban tudnák gazdaságilag tartani Kínát, katonailag ugyanis nem merik. Egy kínai-amerikai katonai konfliktusban ugyanis nem kérdéses, hogy az oroszok melyik oldalra állnának.
  • NEXUS6
    Hát azért nem egészen, pontosabban az attól függ.

A 29-33 válság után az amcsi gazdaságot a new deal ugyan úgy ahogy rendbetette. De a fél évszázados felívelést csak a II. VH hozta meg nekik.

91'-ben az öbölháború jól felnyomta az olajárakat, amiből olyan 5X annyi pénzük lett mint amennyibe a háború került.

A koreai, vietnámi, iraki háborúk viszont már nem bizti, hogy ilyen egyértelmű pozitív mérleggel záródtak.

Szal lehet szopni, de van hogy egész jó üzlet lesz belőle.
  • Jonah
    hmm.. szerinted az USA hadserege kövekkel és botokkal megverhető akkor, amikor ők tarackkal meg mindenféle golyós puskákkal mászkálnak?

gyak. tudták, mi lesz, nem véletlenül ülnek főállású stratégák kényelmes székekben...
    üdv.
  • sgbo
    :)
    hát nem úgy nézett ki az USA mint aki össze akar omlani. Pont azt mondták, hogy ennél eseményteleneb elnöki periódus nem lesz. (pontosan mivel gazdaság rendben volt (ENRON csőd, meg dotkomlufi nem voltak akkora hatással), meg a nagyvilágban sem történt túl sokminden akkor

Ja : télen azért fogy kevesebb villamos energia mert nem sokan fűtenek árammal. mindenki gázzal...
  • Remetix
    Valamint egyik pillanatban arról beszélnek, hogy nem volt semmi korom az előcsarnokban, csak leestek a kőlapok a falról, kb fél perc múlva valami más miatt hivatkozik a film egy újságcikkre, ahol viszont az van hogy minden tele volt korommal az előcsarnokban.

Részemről a WTC része a filmnek egyáltalán nem volt meggyőző; Pentagon hát esetleg. Azon viszont egyáltalán nem lepődnék meg, ha azt a gépet ami lezuhant, azt igazából a légierő lőtte volna le, és ott teljesen meg is érteném, hogy miért tusolják el.
  • irkab1rka
    Hülyeség. A háború pénzbe kerül, és ha a végén nem kaszálsz, akkor gazdaságilag csőd, még akkor is, ha idegen területen zajlik.

A háború arra jó, hogy elterelje az emberek figyelmét a valódi problémákról. Olyan ez, mint cigányozni, vagy zsidózni, csak nagyban...
  • irkab1rka
    FYI:

http://video.google.com/videoplay?docid=7167151489146455453&q=loose+change
  • Jonah
    Az a fura, hogy aha megkérdeznénk a világ össznépességét a dologról, szerintem mindenki hallgatólagosan elismerné az USA felelősségét. Persze, ha ezt ki kellene mondani, kényes lenne a dolog.
    Az tény, hogy az USA nem ártatlan, s hoy milyen mértékig, ez megint más kérdés. Egy dolog a bűncselekmény, de ahhoz hogy a gyanújába keveedj, vagy baleknek kell legyél, vagy pedig valamit tenned kell érte. Lehet választani vajh, melyik is lehet az USA.
    Ami pedig az on-topic 9/11-et illeti: tény, hogy akkoriban az amerikai gazdaság erőteljesen hanyatlóban volt, a recesszió mértéke pedig óriási. Egy gazdasági szakember sem tud jobbat a háborús rendeléstől ilyen esetben, mert a hadigépezet átkarolja az egész gazdaságot. nem beszélve az ópiumról, vagy akár az olajról. Az már csak a bónusz akkor, ha a gazdaságot kihúzza a csávából. Egy tuti: ha nem lett volna háborús rendelési csomag, az amcsi gazdaságnak csak hónapjai lettek volna. Mi magyarok is bűnözünk érzéseim szerint, amikor más országok belügyeibe szólunk bele. Mert ahhoz hogy a szomszéd, vagy az utca végében élő ember portáján hogy áll a szekrény, elvben semmi közünk sincs. Már ősapáink is tudták, nem jó külföldön háborúzni, mások érdekiért, mégha az pénzügyileg (talán?) kifizetőtő. Lásd: '848 márc. 15. Kiáltvány
    És az hogy miért a (talán?) ? Nagyszerű erre az 1492 c. filmben a bíboros mondata: Amit az ember az egyik kezével bőkezűen odaad, addig a másik kezével nagyszerűen el is veheti. Lefordítva: jó, hogy adott esetben kapsz ellentételezést, de bacchatod, amikor annak a cégnek a zsebébe folyik be, aki a pénzt adta.
    Igazából itt most két dolog zajlik: amcsi hiszi mindent megtehet, ami nincs így, mert különben nem fosna a mesterlövészektől annyira. Még talán a párnája alatt is van egy rakétakilövő gomb...
    A másik pedig a világgazdaság megerőszakolása, gyak. a felső elit átrendeződése. Eddig nagyban ment az olajkartell, de az olaj fogy. Még rúgnak párat, aztán valószínű a villanyosok jönnek majd, főleg, hogy a világgazdaságban a villamos energia ára egyre növekszik, miközben a keresete szinte exponenciálisan nő. Ha megkérdeznének, mi a legtutibb üzlet ma Magyarországon, én a villanyt mondanám. Egy érdekesség: a villamos energia fogyasztás ma már nyáron kicsivel több emlékeim szerint mint a téli, pedig ott fűtűnk, világítunk, stb. Hogy miért? mert nyáron rengeteg klíma megy. Jha, és csak hűtünk. Szóval a klímások sem panaszkodhatnak.
    Ami a számmisztikát illeti: ha mindent egybeveszünk, még a végén kiderül, hogy az óra is késett, mert lehet, hogy valójában 9 óra 11 perckor volt a becsapódás... Annyi egybeesés van benne, hogy az már szinte tervezett. HA jobban meggondoljuk, egy a több milliárdhoz az esélye ennek az egybeesésnek. És akkor nem beszéltünk az emberi tényezőkről. Több hírszerző is bizonyítottnak látja a világban a CIA kezét a dologban.

Kicsi pontok vagyunk a nagy politikában. Feláldozhatóak.
    na mind1
  • irkab1rka
    Csak az szóljon hozzá légyszi, aki látta is, és tudja miről mond véleményt...
  • DjDano
    ezt a privit wanektől kaptam az előbb:

"
    Kisköcsög tetühintás buta zsidó gyerek!
    Ha ilyen merészen kötekedsz velem állandóan, akkor egyszer ezt már személyesen is megtehetnéd. Élvezettel formatervezném át a kampós orrodat.
    Hozhatod a metszettfaszú testvéreidet is, szívesen leápoljuk őket is.
    Most pedig szaladj el panaszkodni a rabbihoz. "

Csak annyit mondok hogy takarodj innen te neonáci idióta... ja és már 10x leírtam hogy nem vagyok zsidó, de azt a te csökött agyad nem fogja fel...
  • sgbo
    Ugylátszik te sem vagy tisztában...az TÉNY hogy orosz gépek bombázták (gépek a szovjetúnió felől érkeztek, bombák mérete és száma miatt nem lehettek német gépek+ a szórás képe is arra utal hogy a postaépületet támadtak - az ok egyszerű : navigációs tévedés (akkoriban gyakori volt, USA is bombázta véletlenül svájcot). Eperjes (akkor szlovák kézen) kinézete a levegőből nagyon hasonló és a város közepén volt a rádióállomás amit meg lehet feleltetni a kassai postaépületnek...

Ajánlom figyelmedbe pl. a Légi Háború Magyarországon című könyvet mielött ilyeneket mondassz...

Van aki meg hülyeségeket beszél, és ebből méghülyébb következtetéseket von le....
  • Unreal1942
  • wanek
    Így van. Ez tipikus esete annak, amikor egy fbi ügynök "talál" egy kis kábítószert a házkutatás során (amit előtte a saját zsebéből vett ki).
  • fade2black
    Filmután nézdmeg Remetix linkjét is... link

Egyébként hemzseg a hibáktóla film pl 757 "kerozinja" 1000C alatt ég hát legalább néztek volna utána, hogy gizika vagy gőzeke....
  • valamit
    azér ez vicc, mer a terroristák útlevelei meg túlélték, a feketedoboz meg nem :D
  • HUmanEmber41st
    Csak egy kis párhuzam az "összesküvés elméletekhez":
    Tudjátok-e milyenn indokkal lépett be Magyarország a II. Világháborúba?
    Az oroszok bombázták Kassa városát. Csakhogy mint később kiderült, nem az oroszok bombáztak, hanem a németek. De kellett egy indok.
    Érdekes, h egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára 9/11-et, nem követeltek semmit. Ugyanígy az angliai metró robbantások után . Nagy csönd..
    Viszont 9/11 után rögtön megtalálták a reptéri parkolókban az arab terrorok útlevelét, reülőgép vezetési könyvet, meg mindenféle bizonyíékot.. ( érdekes, h világszerte kőrözött személy pilotaképzésre járt..)
    Mindent egybevetve rentgeteg elgondolkodtató tény van, melynek ismeretéből egészen más következtetésekre lehet jutni, mint amit a sajtó próbál meg beadni az embereknek. Van aki továbbgondolkodik, van aki naivan elhisz mindent..
  • Komolytalan
    "Elgondolkoztatok már azon, hogy mi lenne, hogyha vmi módon bebizonyosodna, hogy nagyrésze igaz, amit ez a videó állít?
    Sztem semmi..."
    Gratula, évek óta te az első ember, akit megvilágosulni látok :-D Kicsiben ugyanez folyik Magyarországon is (vagy nevezzük Nemigazországnak?). Volt vmi jegyzet, amiben a szerző azt írta, hogy ha Gyurcsány bejelentené, hogy tegnap bevezettük az eurót, akkor az ország több mint fele felállva tapsolna neki, hogy igen, igen, megcsináltuk. Világszinten ugyanezt csinálja az USA.
  • fade2black
    hát érderkesek a videok. Néhol teljesen hihető néhol meg azonnal látom azt, hogy hol is a hiba. Lehet máshol is van csak énnem veszem észre.

Egyébként nagyon helyesnek tartom, hogy megjelennek ilyen összeesküvés elméletek.... talán elgondolkodnak az emberek azon, hogy mi is az igaz mi is nem.
  • Komolytalan
    Hát szerintem 6.5 milliónál áll jelenleg a licit, bár a 3. birodalom legnagyobb kiterjedését alapul véve talán 4 millió zsidó élt ott, amiből elég sokan külföldre menekültek, meg azért magnak maradt belőlük a holokauszt után is. Amúgy 1 SS tiszt bevallott valami 11 milliót is. Szóval a holokausztban elhúnyt zsidók száma egyenesen arányos azzal, hogy az aktuális SS tisztet mennyire verték hülyére. Más kérdés hogy - a zsidók számra - akár 1 millió is nemzeti tragédia. A kurdok számára meg amit a törökök csináltak az nemzeti tragédia, az oroszok számára meg a gulág, amely enyhén durvább volt mint a holokauszt szinte minden szempontból.
  • Remetix
    Azert erdemes elolvasni a masik oldal velemenyet is a filmrol: http://www.ccdominoes.com/lc/LooseChangeGuide.html

• sgbo
    ti nektek örömet okoz a zsidózás ????
    mert ha nem akkor nem tudom miért csináljátok, ha meg igen akkor irány a pszichiátria....
  • wanek
    Tipikus zsidó hozzáállás. Senki nem beszélt itt a holokausztról, de neked fel kellett hozni. Nagyon szánalmas és rettenetesen unalmas vagy.
  • Unreal1942
    Tessék...A bibsi üldözési mánia. Könyörgöm már elmúlt lépjünk túl ezen még akkor is ha szörnyű. Pont annyira, hogy jobb elfelejteni. a Világ más részein most is és a közelmúltban is zajlanak/zajlottak "népírtások" Azokkal fele ennyit nem foglalkozik senki. Pedig legalább ennyire szörnyű. Egyébként is offtopik.
  • immovable
    Sajnállak! Majd egyszer talán felébredsz! Addig is békés álmokat Csipkerózsika!
  • Unreal1942
    Hát nagyon sajnállak, hogy te is a lebutítottak táborába tartozol. Minden úgy van ahogy Blikk megírta és vagy az USA mondja.
    Az igazság sajnos sosem fog kiderűlni. És ahogy mondod ez azoknak az embereknek egy tragédia ami ott történt. Az azonban még nagyobb tragédia, hogy a saját országuknak köszönhetik az egészet. Még akkor is ha ha egyébként semmi belső segítség nem volt a terror támadás mögött. (amit erősen kétlek)
  • PoisonBorz #33
    bárki bármit mond, egy ilyen videó hasznos, még az igazságtartalmától függetlenül is - fennartja a kételyt és a gyanút, hogy sohase bízzunk teljesen egy államgépezetben sem.
  • moscow7
    És mióta bűn az, hogy elgondolkodunk bizonyos furcsaságokon, by the way?
  • moscow7
    Elgondolkoztatok már azon, hogy mi lenne, hogyha vmi módon bebizonyosodna, hogy nagyrésze igaz, amit ez a videó állít?
    Sztem semmi...
    Hülye párhuzam, tudom, de emlékeztek még a furcsa, világító fénygömbökre, amitket pár éve láttak Mexikóban pilóták? Volt is nagy hype, mert nem tudták beazonsítani őket.
    És történt azóta valami? Bármi ezzel kapcsolatban?
    Azon se lepődnék meg, hogyha 10 emberből 2 nek rémlene, hogy miről van szó.

• DjDano
    Az összeesküvés elméleteket a szélsőjobbosok és radikálisok kreálják normális ember oda se figyel rájuk, csakhát sajnos nagyon sok fiatal vevő ezekre a baromságokra, amit ez a videó is bizonyít.

Na akkor a holokausztagadásról nem is beszélek, mert az is kb ez a kategória. 6 millió zsidó halálát gyalázzák meg szánalmas idióták

• DjDano
    Az ilyen idióta hozzászólások nagyon fel tudnak dühíteni... ez az összesküvés elméletes viedó is nagyon káros és elég baj hogy sikeres... egy ilyen borzalmas tragédiával viccelődik

Wanek te is hozod a formád egyszerűen szánalmas amit itt összehordasz... én a helyedben nem dicsekednék azzal , hogy mennyire sötét vagy