Jonah#281
2 dolog van:
1., házidolgozatodat szerintem ne add be fizika óra előtt, mert tuti magad égeted vel, ha ilyen baromságokat írsz...
2., úgy látom, felesleges vitázni veled, mert sötét vagy mint a belsőzseb alkonyatkor.
1., A meteor (jelen pillanatban még) nem azért melegszik fel, mert zuhan a Föld felé, mert ennyi erővel minden erőteljesen melegszik, aki csak egy test felé közeledik. Lehet, hogy te ilyenkor melegedsz, ez már magánügy. A meteor azért melegszik, mert nagy sebességel lép be a Föld sűrűbb légkörébe, és ott a nagy sebesség okozta súrlódás felmelegíti. és itt nem 100 km/H sebességről van szó.
3., Hatás ellenhatás törvénye: ha egy testre erő hat, akkor annak az erőnek valahol lesz egy párja is. Jelen esetben a tesrre kifejtett gravitációs erőnek éppen a Föld adja a párját. Nos, és amikor becsapódik, az impulzusuk egyenlitík ki egymást, csak te a Földből semmit nem veszel észre, mert tömegéhez képest a becsapódó test tömege elhanyagolható. Keletkezett helyzeti energiák egy jó része mozgási energia, ami az impulzusuk megszünésével javarészt eltünik. Plusz még akkor ott vannak a mindenféle törések, nyírások, stb. fizikai igénybevételek, amelyek a testet formálják. Ezek viszont a nagyobbik részét teszik ki még mindig a keletkezett hőmenyiséghez képest. és a maradék lesz a hő, ami persze még talán egy fél századdal sem fogja megemelni a test átlaghőmérsékletét.
3., A villanyt azért is ki szokták kapcsolni, mert a tűz vezeti az áramot, és esetleg további elektromos tüzeket gerjeszt.
4., ha én terrorcselekményt akarok végrehajtani, és kint vannak a berendezéseim, nem gondolod, hogy szarok arra, ki rádiózik a környéken?
5., remélem nem nekem akarod megmagyarázni mit lehet tenni a kommunikációban. Dig. technikából pedig talán jobb, ha meg sem próbálsz okoskodni.
6., hogy írnak acélt, az még csak annyit tesz, hogy milyen csónakod van? -Aluminium. Nem mindegy ugyanis mivel van ötvözve az illető anyag. Sehol még nem láttam egy hivatalos anyagot arról, hogy milyen típusú-összetételő acélt használtak az építkezésnél. Ez ugyanis nagyon nem mindegy!
7., Árnykolás kérdése... sok fém körülötted. Mondcsak, vasgyárban hogyan rádió telefonálnak az emberek?
8., precíz időzítés...hát tudod, aki digitális detonátorokkal játszik, annak ez csak egy ujjgyakorlat.