• BiroAndras
    "A természet NÁLAD IS JOBBAN TUDJA a fizika törvényeit."

Lehet, de az biztos, hogy nálad sokkal jobban tudom.

"Szerinted a Newton axiómákat hova tehetjük?"

Hova kellene?

"tudod, hatás-ellenhatás?"

Igen. És ez hogy jön ide konkrétan?

"aztán milyen hőről beszélsz?"

Arról amivé a mozgási energia alakul.

"Bakker ez egy toronyház, nem meteorit"

A fizika mindkettőre vonatkozik.

"ráadásul a meteorit sem azért melegszik fel, mert zuhan a Föld felé..."

Háthanem mitől?

"Szerinted ha a fizikát arra építenénk, hogy na most gondol egyet a helyzeti energia és elmegy fagyizni, elfogadható lenne?"

Tudtommal a mechanika és a termodinamika illetékes ezügyben. De ha te tudsz valami fagyizásról is, kifejthetnéd bővebben.

"A becsapódáskori hőmennyiség töredéke a helyzeti energiának."

Az energiamegmaradás rémlik? Szerinted hová tűnik el a helyzeti energia?

"az áramot tuti lekapcsolják több okból is, pl. azért mert a jóöreg tűz vezeti az áramot."

Ezt most nem értem.

"Aztán szerinted gondot okozna bárkinek is hogy kialakítson egy távirányítási rendszert, ha már tölteteket tud felszerelni?"

Te mondtad, hogy a hálóaztot is használhatták. Erre mondtam én, hogy az nem elég megbízható erre a célra.

"hmmm.. mondjuk azért GO,GOb anyagokat te 600 fokon kovácsolni sem fogsz... igaz, a WTC-ben valószínű nem pont ilyen anyagok voltak, de azoknak sem kottyanhat meg még 800 fok sem, pontosan a tűzesetekre gondolva."

Hát, te biztos jobba tudod, mint az WTC tervezői. Ha az acél olyan jól bírja a tüzet, akkor szerinted miért kellett rá vastag tűzálló bevonat?
    Itten is írják : http://www.tms.org/pubs/journals/JOM/0112/Eagar/Eagar-0112.html
    Idézem : It is known that structural steel begins to soften around 425°C and loses about half of its strength at 650°C

"LOL... nézz utánna a Faraday kalitka kritériumfeltételeinek."

Nem kell tökéletes ahhoz, hogy árnyékoljon. Annyi kell, hogy sok fém legyen körülötted. Szerintem a külső acélváz is elég jól árnyékol, de a mag az garantáltan.

"Szerinted ott a rádiótelefonok hogy működtek?"

Teljesen normális, hogy az irodaházakban a liftekben és a garázsokban nincs térerő. Jobb helyeken külön mobil állomást raknak ezekre a helyekre.

"Akkor még nézegesd egy kicsit tovább, mielőtt hülyeségeket írkálsz."

Mit nézzek rajta? Ott volt mindenhol a sok-sok kilóméter drót. Még el is mutogatták, hogy hogy működik.

"A rádiót azért nem használják rá, mert az kell a beszédre. És ha beszélsz, esetleges tranziens intermoduláció beindíthatja a folyamatot."

Naugye. Most képzeld el, hogy rádiót használnak a robbantásra, és ők nem beszélnek közben, viszont a szomszédban valaki meg rádiózik.
    Ugyanez a probléma a WTC esetén is. Ég tudja, hogy ki hol mennyit rádiózik a környéken. Pláne, hogy még repülőtér is van nem messze. Képzeld el milyen gáz lett volna, ha idő előtt robbannak a bombák.
    Persze a probléma megoldható, ha kicsit komolyabb felszerelét használnak, ahol nem egy egyszerű analóg impulzus kell a gyújtáshoz, hanem pl. egy digitális kód.
    Egyébként még a preceíz időzítést is meg kell oldani (nem egyszerre robban az összes töltet), ami gyújtózsinórral nem gond, de rádióval már problémás.