• BiroAndras
    "ITT egy jó kis link, gondolom ezt már te is elfogadod szakértőnek."

Izé, nekem úgy tűnik, ez ponotsan azt írja, amit én is.

"Itt leírják, hogy milyen eszméletlen redundanciával építették az épületeket. Kb 30X-os energiájú behatásra tervezték, mint amit a becsapódó gépek okoztak."

A becsapódást igen. Nem is omlottak össze azonnal. Viszont azt is írják, hogy ekkora tűzre nem készült senki ("Az ellen nem véd").

"Leírják, hogy a hőmérséklet messze nem volt elegendő ahhoz, hogy a struktárában ez kritikus gyengülést okozzon."

Azt írják, hogy ugyan nem olvasztotta meg az acélt a tűz, ahhoz elég volt, hogy megygengítse.

"Aztán előállnak a hivatalos verzióval, hogy a keletkező nyíró erők miatt az emeletek leszakadtak"

Pontosan.

"és az egymásra zuhanó emeleteket már nem volt képesek az alatta levők megtartani."

Nyílván. Ha egyszere elindul egy ekkora tömeg, az már nemigen áll meg a földig.

"Csakhogy a #231-ben belinkelt képsorozaton kitűnik, hogy először a tetőantenna kezdett sűlyedni, ami középen a mag felett van, majd a felsőbb szintek (ahol tűz sem volt!) és csak ezután került sor az égő szintekre!!!!"

Mint mondtam, belül volt a legmelegebb, és a legnagyobb sérülés. Meg egyébként is a meg tartja a súj nagy részét. Tehát nem meglepő, hogy belül indul meg az összeomlás.
    Az is jó látszik ,hogy a becsapódások feletti rész egészben zuhan rá az alsóbb szintekre.
    Egyébként az összes felső szintről dől a füst szerintem.

"Szal igen egy emelet nem tud felette levő tizet megfogni. De ahhoz annak a fölötte levő tíznek meg kellene indulnia. De kérdezem mitől, ha nem ott volt a tűz????"

Ha a 80. emelet összeroppan, akkor a 81,82,83,stb. mind vele megy. Mi olyan érthetetlen ezen?