• Komolytalan
    #30
    "miért kéne mindenről az államnak gondoskodnia? oktasson az állam"
    Ha nem volna az állam érdeke hogy az emberek megfelelően képzettek legyenek, akkor az alapfokú oktatást se finanszírozná.

    "aztán adjon neked munkát az állam"
    Ha azt ne is, de tartassa be a munka törvénykönyvét.

    "aztán nevelje fel a gyerekedet az állam"
    Hmm, ezt csak a mai "modern" gondolkodású yuppie köcsögök látják így (beadom a bölcsibe ahogy kipottyant, kiveszem mikor elvégezte az egyetemet, osztjóvan).

    "biztosítson neked kaját"
    Biztosítsa azt, hogy a kaja amit eszek egészséges, legalábbis látszik rajta ha nem az (pl színkóddal, stb). Ezt UK-ban be akarták vezetni, de megtorpedózta 3 multi: Nestlé, Danone, és a TESCO.

    "lakást"
    Ha azt ne is, de ismerje el pl, hogy egy család egy gazdasági egységként működik, ezért adjon lehetőséget a családi adózásra. Lehet hogy kicsit megugrana a lakásvásárlási kedv, illetve ezzel párhuzamosan a gyerekvállalás is (mert ugye albiba ki akar babázni).

    "netet"
    A jelenlegi tőkés kormány kampányolt azzal, hogy az internethez való jog az alanyi jog.

    "majd gondoskodjon a temetésedről"
    Röhögni fogsz, de ez ma is így van. Senki se marad a föld felett.

    "szocializmus rullz"
    Nem szocializmus, csak ésszerű gondolkodás. Ha megnézed egy országban a 3 fő szereplőt: az állam, az ott élők (munkavállalók), és a tőkések (munkaadók), akkor ezek közül legkevésbé a tőkések kötődnek az adott országhoz. Ha tehát őket tömi az állam pénzzel és lehetőségekkel, akkor semmi garancia nincs arra, hogy a befektetett zsé az itt fog maradni.