• picket
  #111
  "Látom jönnek az érvek..."
  Jönnek, mert nem figyelsz másokra, csak ismételgeted a magad igazát.

  "Kérdés továbbra is az, hogy a speciálisan egy cég egy munkakörében használható tudásnak mi keresnivalója van az egyetemen. Miért fizetés nélkül tanítja, miért nem munkaidőben, holott ez az okosodás már tényleg csak az ő érdekeit szolgálja."
  Ezt most tetteted, vagy tényleg nem érted? Felsőoktatási intézmény oktatási célból megegyezett egy vállalattal, hogy megmutatják nekünk az ottani technológiákat, és azok felhasználását. Elmentünk, megnéztük, rövid kis bemutató volt, semmi különleges, tehát nem olyan szoros együttműködés amiről a cikk beszél (mert talán még azt véleményezzük). Amit ott láttam, az késöbb visszaköszönt máshol is, munkám során, ahol véletlenül pont azokat a technológiákat használták. Nem mindet, és volt másik is, de akkor is volt már fogalmam, hogy miről van szó.
  Ha már valaki az Intelt emlegette: ha valamit megtanulsz az Intelnél, akkor valószínűleg megy a kukába az egész, ha az IBM-nél, AMD-nél, vagy bármelyik chipgyártónál szeretnél dolgozni? Nem, mert a technológia lényege ugyanaz, majd tanulsz egy kicsit, és átállsz a másikra.

  "Kérdezz meg egy gazdasági szakembert, hogy a munkanélküliség kérdését a multik, vagy a hazai kis és középvállalkozások oldják meg."
  Ezt meséld a több ezer munkatársamnak, akikkel egy cégnél dolgozok, és akiknek valószínűleg nem lenne munkája máshol.

  "...Magyarországon is dolgozott rajta 5000 melós, az lótúró, 1%-át se jelenti a valós értéknövelésnek..."
  Kiszámoltad, hogy 5000 ember után mennyi adót fizet, ha mind minimálbéren van is? És egy akkora cég még hány másik beszállítót, karbantartót, szolgáltatót tart el? Te kérdezz meg egy szakembert, mert szerintem nagyon nem vagy képben.

  "Ja, és a politikusok meg magánvagyonukból szponzorálják a választási kampányukat, meg a képviselői fizetésükből tartják el a pártot."
  Köze nincs a dolgokhoz, arra reagáltam, hogy szerinted a politikusok szem elött vannak, a vállalatok meg a sötétben rosszalkodnak, és ezért jobb az állami oktatás.

  "Szerintem röhögj a markodba, te vagy a nyerő oldalon. Egyelőre."
  Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Gratulálok!

  "Nekem a stílusom, neked a mondanivalód. Melyik is a rosszabb?"
  Nulla érv, csak sárdobálás. Szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy a "te ilyen 12 éves hülyegyerek lehetsz" beszólások meglehetős éretlenségre vallanak. De ezzel csak megerősíted. Mert ugye, hogy értelmesen közlöm a mondanivalómat, az annyit ér, mintha jól beszólnék, de végülis elérted, hogy kényszert érzek arra, hogy válaszoljak.

  "A mi oktatásunk kiemelkedően jó volt még a szoci időkben. Diákolimpiákat meg lehet nézni, hogy mit fakítottak a magyarok, meg egyéb keleti blokk beli népek (főleg oroszok, románok, mi csak utánuk)."
  Nem vagyok szakértő a területen, de te biztosan. Csak azt mondom, hogy vannak olyan dolgok, amikre ők rájöttek, hogy oktatni kéne, itt meg még csak a fülüket vakargatják az illetékesek.

  "Az utolsó szó alapján neked is komolyan taníthatták (magyarul már el is felejtettél beszélni, vagy az nem trendi)."
  Elötte néhány mondaton keresztül egy angol szót sem találtál, de megint nincs érved, ezért elkezdesz más témában "bemártani". Akkor kifejtem bővebben, ha nem érted a "kkthxbye" dolgot: nem érdekel a sok oldalon keresztül elhintett okosságod, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Szeretném, ha a cikkre és a hozzászólásomra reagálnál, és nem arra, hogy egy darab "trendi" (ez milyen szó? vagy elfelejtettél magyarul?) szót használtam.