• Komolytalan
    #108
    "Szerintem azt sem tudod, hogy miről beszélsz."
    Látom jönnek az érvek...

    "De már világosan leírtam, hogy vannak alap dolgok, amit minden képzéshez előír a minisztérium. Ha már a mérnököknél vagyunk, akkor matematika, fizika, műszaki rajz, közgazdaságtan alapokat mindenkinek kötelező elsajátítania. Ezekkel párhuzamosan kezdődik meg az adott szakra jellemző alap képzés, és amikor azon túl vannak, akkor jöhetnek a speciális dolgok. És igen: minden magára valamit adó főiskola/egyetem próbál a mérnököknek olyat a fejébe csepegtetni a képzésük vége felé, ami speciális, adott szakterületre jellemző, és a jövőbeli elhelyezkedésükre jótékonyan ható szaktudás. Ebben pedig mostanában segítségükre vannak azok a cégek is, amelyek ehhez elegendő pénzzel és tudással rendelkeznek. És ez ugyebár nagyon rossz/gonosz."
    Kérdés továbbra is az, hogy a speciálisan egy cég egy munkakörében használható tudásnak mi keresnivalója van az egyetemen. Miért fizetés nélkül tanítja, miért nem munkaidőben, holott ez az okosodás már tényleg csak az ő érdekeit szolgálja.

    "Ami a külföldre "lopott" pénzt illeti. Mindenhol ezt csinálják a cégek. Ettől még elég sokat befektetnek és adóznak itt is. Elég sok ember maradt volna munka nélkül, ha nem lennének."
    Kérdezz meg egy gazdasági szakembert, hogy a munkanélküliség kérdését a multik, vagy a hazai kis és középvállalkozások oldják meg.

    "És a termékeiknek csak kevés esetben Mo. a célországa, tehát ne is csodálkozz, hogy az ebből származó bevétel nem marad itt."
    Szerintem meg ott kell adózni, ahol a többeltértéket létrehozza a cég. Ez az amit egy multi meg tud tenni. Azt mondja hogy kérem, én angliában előállított marketinggel állítottam elő a nyereséget, meg németországi pénzügyi tranzakcióval, meg USAban értékesítettem, így az hogy Magyarországon is dolgozott rajta 5000 melós, az lótúró, 1%-át se jelenti a valós értéknövelésnek. Gyarmatosítás, comprende?

    "A vállalatokat is a törvények szabályozzák, felesleges ilyen hülyeségekkel jönni, hogy korlátok nélkül gonoszkodhatnak, mert nem szegeződik rájuk a nép figyelő szeme."
    Ja, és a politikusok meg magánvagyonukból szponzorálják a választási kampányukat, meg a képviselői fizetésükből tartják el a pártot.

    "Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek az ilyen megnyilvánulásaidon."
    Szerintem röhögj a markodba, te vagy a nyerő oldalon. Egyelőre.

    "A stílusod hagy kívánnivalókat maga után (hogy enyhén fejezzem ki magam)."
    Nekem a stílusom, neked a mondanivalód. Melyik is a rosszabb?

    "A "mi oktatásunk hűdejó" kezdetű indulót elfelejtheted."
    A mi oktatásunk kiemelkedően jó volt még a szoci időkben. Diákolimpiákat meg lehet nézni, hogy mit fakítottak a magyarok, meg egyéb keleti blokk beli népek (főleg oroszok, románok, mi csak utánuk).

    "Pl. kommunikáció, ezt nyugaton már a kicsi gyerekeknek tanítják. ... kkthxbye"
    Az utolsó szó alapján neked is komolyan taníthatták (magyarul már el is felejtettél beszélni, vagy az nem trendi).