F1CHL - Retro
-
na ez így nem jött össze....íme akkor a szöveg:
"Gyerekkorom óta nagy kedvelője vagyok az autóversenyeknek, és néhány éve – amióta rátaláltam – a számítógépes versenyszimulátoroknak is. Nagyon örülök, hogy felfedeztem online ligákat, ahová lehet csatlakozni, így az interneten keresztül egymással vívhatunk izgalmas versenyeket.
A szimulációs élmények korlátozottak a számítógépen. Csak audió és vizuális hatások vannak, helyenként egy kis FF-kel fűszerezve. Ezért a versenyzői évek alatt kifejlesztettem hogyan lehet kiterjeszteni ezeket a további érzékszerveinkre.
Ha nem bánjátok, ezt megosztanám veletek pár sorban.
Te$co gazdaságos RaceWheel FF az irányító eszközöm.
Anyám vett a kínaiban egy síoverált, amiben kertészkedni szokott a zimankósabb időkben. Ezt használom a versenyekre. És mivel piros, így a Ferrari színeiben ülhetek rajthoz.
A pilótakesztyű beszerzése sem okoz különösebb gondot, bármelyik háztartási boltban kaphatunk számunkra megfelelőt.
Természetesen sisakom is van. Fater kőrösi bukóját lízingelem a versenyekre, amit Neolux festékkel átpingáltam F-1-es designra. (Azóta a Komár mocija is gyorsabban húz, ha megy vele pecázni hajnalban.)
A hangkártya kimenete a házimozi erőlködőjére van kötve és a decibelekkel sem spórolok. Így a szomszédok is élvezhetik, ha otthon versenyzem.
A menetszelet egy ventillátor biztosítja, amit a monitor fölé rögzítettem néhány gumipókkal. A székem támlája mögött egy hősugárzó van, ami a motorhőt hivatott közvetíteni. Az illatokról sem feledkeztem meg. Egy Petri-csészében sebbenzint párologtatok. Mellette egy kicsit távolabb egy hamutartóban gumikesztyűt pörkölök füstölő pálcák segítségével. Ez adja az égett abroncsok illatát – és a keleti futamok feelingjét.
A verseny alatt a folyadékbevitelre is ügyelni kell. Borfejtő gumicsövön keresztül szívom be a vizet. A cső másik vége a közeli akváriumban van, így nem kell külön tartályt beiktatni a projectbe. (A múltkor a célegyenesben egy guppi is beleúszott a csőbe.)
A kerékcserék alkalmával szüleimnek van pár másodpercük, hogy megtöröljék a sisak plexijét, dobjanak egy újabb kesztyűt a hamutartóba és megetessék a halakat.
Pepita-kockás zászló hiányában nálunk a versenyt árpádsávos zászlóval intik le, amit egy-egy futamra a sarki kocsmában kölcsönzök az ivócimbiktől.
Amit még nem sikerült megoldani, azok a G-erő hatások.
Terveim már vannak. Bodri pórázához veszek még hármat. Ezeket tenném a nyakamba a négy irányból. A pórázok másik végei pedig egy speckó, rugós, 'hidralikus' szerkezet karjaihoz kapcsolódnának, amik húznák a fejemet a megfelelő irányba, attól függően, hogy gyorsítok, fékezek, vagy kanyarban vagyok.
Ha ezen házi praktikák felkeltették az érdeklődéseteket, próbáljátok ki bátran, nem fogjátok megbánni!
És mielőtt még megkérdeznétek… Igen, a futamok után overálmosás van.
Jó versenyeket kívánok! A tapadás legyen veletek, meg ilyenek…!"