F1CHL - Retro
-
Na leírom, mert komolyan nem hiszem el a dolgokat...
Este/éjszaka dolgoztam, most kivételesen Fehérváron kezdtem de ez igazából lényegtelen.
Visszafelé Fehérvárra a 4658sz. vonatot vittem 22:36kor indul a Déliből és ezek a vonatok már nem Érd-felső, hanem Érd-alsó felé mennek, Zsóf,Ági ezeket jobban érti, na mindegy, lényegtelen, vagyis hát nem.
Na megérkeztem Kelenföldre a 3.vágányra és ha onnét Érd-alsó felé megyünk, akkor teli zölddel nagy gázzal full gázzal irány Budafok-Albertfalva és ott 80nal meg lehet küldeni a vonatnak és (megint a két jány jobban tudja) van egy jó kis balos ív. Mivel Albertfalva felé mentem elvileg a legbelsőben kellett volna mennem, ha Kelenföld egy telizölddel visz ki az állomásról. De most furcsaságból és óriási szerencséből, mint utólag kiderült, Albertfalva felől jött egy tehervonat és azt keresztbe átvitte előttem, elkezdett Kelenföld a váltókon kitérő irányba mozgatni, igy a sebességem 40km\h volt, sőt még a tehervonat vége nem ért be az állomásra, igy az utolsó jelzőn vörös volt. Gurulgatok olyan 10-15el, látom baloldalt a nagy sötétségben, hogy valami fekete folt van a sínek környékén. Felkapcsolom a reflektort, hát egy csávó ott mászkál a mellettem lévő vágányok között(amin eredetileg mennem kellett volna, ehelyett pont a szomszéd vágányon mentem). Jött szembe befelé Kelenföld felé. És itt volt az óriási nagy szerencsém, hogy ha (ahogy az elején írtam) Kelenföld egy zölddel kiküld, nincs ott a tehervonat, akkor az ívtől és hát a 80as tempómról esély se lett volna megállnom előtte, a faszikám meg úgy be volt baszva, hogy a világát nem tudta. Rádudálok, hogy menjen már ki. Erre fogja magát Rám néz, berohan elém és kitárja a karját, aztán meg hirtelen hanyatt esik. Gyorsan megállok (szerencsére nem volt nagy tempóm, ahogy írtam kb. 10-15km\h). Villogok rá, dudálgatok, egyszer csak fogja magát és visszamegy az eredeti sínpár közé és megy befelé Kelenföld Pályaudvarra. Én ott állok, rögtön telefon Kelenföldnek, rendőrt hívják ki azonnal és eközben vonatot arra a vágányra ne fogadjanak. Aztán hogy mi lett belőle nem tudom, de ha elcsapta valamelyik kolléga, mondjuk arról már tudnék vagy ha nem, akkor keresne a rendőrség, mert végülis én találtam rá először. Na most komolyan ilyen idióták vannak, óriási szerencsém volt, mert a tehervonaton múlt, hogy nincs meg a második strigulám.