F1CHL - Retro
-
Nos, kicsit megkésve,de a helyzet felénk nem túl rózsás úgymond. A sulival kapcsolatban folyton-folyvást úgy információk jelennek meg. A legújabb, amit facebookra is írtam, hogy megint új dékánunk van, egy év alatt harmadjára, pontosabban, ők most ketten vannak, tehát ennyi idő alatt 4-en töltik be a posztot. Az igazság az, hogy most ketten, akkor mondjuk úgy, három fő, így is sok. A suli történetében az eddigi 10-en valahány év alatt, mindössze kettő volt. szóval...
Meg tudjátok van ez a MAB (Magyar Akkreditációs Bizottság). Megszüntették a doktori iskolánkat (másoddiplomás képzés), és ez ugye feltétele egye egyetem működésének. Mindenki azt mondja, hogy majd újraindul, nos, ahhoz olyan ember kellene az egyetem élére, hogy rendet tegyen itt, és akiket kineveztek, nem éppen ezt sugallja. Szóval nem is tudom itt most mi a cél, de rossz irányba megyünk, az tisztán látszik, tételezzük fel, megszűnne az egyetem, akkor elvileg át vennék a diákjainkat, méghozzá az ELTE. Kérdem, ennyi embert majd egyszerre? :D Idén 200ponttal be lehetett jutni a költségesre a sulinkba (amin pl. én is vagyok), 200 pt szín kettes érettségi kb. Amikor én jöttem, akkor még a fizetős helyekért is komoly harc volt.
Még ha meg is marad a suli, egyhamar nem jövünk vissza az egy évvel ezelőtti helyünkre... Most megjelent egy HVG szám, ami azt mondja, hogy a jogi karok közül, "nálunk a legjobb az oktatói összetétel". Ne higyjétek el, nem igaz. Az összes (szinte) nagy név elment tőlünk, mert, hogy miért itt legyenek főállásban??! Inkább Pécsen és Szegeden vannak. A MAB-nak meg gond volt, hogy kevés a főállású oktatónk. Vannak olyan előadóink pl, aki bele se néz miről beszél előadáson, és akkor butaságot mond, és nem hiszi el. Szóval önmagával kerül ellentmondásba...
Sok kérdés van most bennem, pl. 4 és fél éve itt vagyok, rengeteg pénzért, és eléggé kiábrándultam ebből az egyetemnek nevezett szabadidő központból.. Meg aztán megéri ez? Már a tavalyiak is nagyon nehezen tudtak elhelyezkedni, nekünk van egy rossz hírünk: a károliról jövünk. Sokan mondják, nem így van, de valójában a szakma is tisztában az egyetemek problémáival, és a miénkről nem egy (provokatív) publikáció is megjelent már...
Szóval errefelé ez a helyzet, egyre inkább erősödik bennem az a gondolat, hogy "menj-menj"... Mármint nem a suliból. De ezt még meglátjuk.
Annak viszont örülök, hogy te jól vagy, kapcsolat terén is. Mit dolgozol? :)
ui.: idegesítő ez a betűszín, amivel írni kell :D