44995
F1CHL - Retro
-
#43795 uccsó éve ez.
Bécsben meglátogatja egy évfolyamtársát - ha jól tudom és remélem nem haragszik majd meg, h helyette válaszoltam. -
#43794 Húha, Peet, ez elég szarul hangzik. Nem csodálom, hogy kb. még az életkedvedet is elveszi. Attól tartok, hogy a suliváltást nagyon nehéz lenne megoldani (ha rászánnád magad...). Viszont ha ezt be is fejezed (apropó, mikor végzel elviekben?), akkor ott a következő probléma: megnézik a diplomádat és ki tudja mi lesz. Erre a következő, hogy akinek Corvinus-os diplomája van, az is lehet segghülye... Dilemma.
Nem is nagyon tudok erre mit mondani... talán azt, hogy elismerésem a kitartásotokhoz.
Nos, az utolsó hsz-em óta ismét változott egy-két dolog... Semmi sincs túl nagy rendben. A kapcsolatnak vége, a sulit változatlanul nem szeretem. És a munka is kevés. (De nem panaszkodom, mert hiszem, hogy minden okkal történik, amit meg tudok irányítani, azért mindent megteszek.) Egyébként dm-ben vagyok kasszás, ez olyan, amit suli mellett is tudok csinálni, mert nagyon rugalmas a beosztás és nincs kötelezően vállalandó heti óraszám.
Mit csinálsz/tál Bécsben? Csak facebook-on láttam, hogy írtad.
Ja, és én is utálom ezt a ciánszínű betűtípust :P (ezért aztán inkább megírtam word-ben...) -
#43793 Ez oké Peet, de hova mennél el, ennyi idő után? Csak be kéne fejezni. -
#43792 totál zsír :) -
#43791 Egy kis zene, úgyis rég hallgattuk:
-
#43790 át kell esni a holtponton és átlátni a játék hülyeségén és akkor tök jó:) -
#43789 Nos, kicsit megkésve,de a helyzet felénk nem túl rózsás úgymond. A sulival kapcsolatban folyton-folyvást úgy információk jelennek meg. A legújabb, amit facebookra is írtam, hogy megint új dékánunk van, egy év alatt harmadjára, pontosabban, ők most ketten vannak, tehát ennyi idő alatt 4-en töltik be a posztot. Az igazság az, hogy most ketten, akkor mondjuk úgy, három fő, így is sok. A suli történetében az eddigi 10-en valahány év alatt, mindössze kettő volt. szóval...
Meg tudjátok van ez a MAB (Magyar Akkreditációs Bizottság). Megszüntették a doktori iskolánkat (másoddiplomás képzés), és ez ugye feltétele egye egyetem működésének. Mindenki azt mondja, hogy majd újraindul, nos, ahhoz olyan ember kellene az egyetem élére, hogy rendet tegyen itt, és akiket kineveztek, nem éppen ezt sugallja. Szóval nem is tudom itt most mi a cél, de rossz irányba megyünk, az tisztán látszik, tételezzük fel, megszűnne az egyetem, akkor elvileg át vennék a diákjainkat, méghozzá az ELTE. Kérdem, ennyi embert majd egyszerre? :D Idén 200ponttal be lehetett jutni a költségesre a sulinkba (amin pl. én is vagyok), 200 pt szín kettes érettségi kb. Amikor én jöttem, akkor még a fizetős helyekért is komoly harc volt.
Még ha meg is marad a suli, egyhamar nem jövünk vissza az egy évvel ezelőtti helyünkre... Most megjelent egy HVG szám, ami azt mondja, hogy a jogi karok közül, "nálunk a legjobb az oktatói összetétel". Ne higyjétek el, nem igaz. Az összes (szinte) nagy név elment tőlünk, mert, hogy miért itt legyenek főállásban??! Inkább Pécsen és Szegeden vannak. A MAB-nak meg gond volt, hogy kevés a főállású oktatónk. Vannak olyan előadóink pl, aki bele se néz miről beszél előadáson, és akkor butaságot mond, és nem hiszi el. Szóval önmagával kerül ellentmondásba...
Sok kérdés van most bennem, pl. 4 és fél éve itt vagyok, rengeteg pénzért, és eléggé kiábrándultam ebből az egyetemnek nevezett szabadidő központból.. Meg aztán megéri ez? Már a tavalyiak is nagyon nehezen tudtak elhelyezkedni, nekünk van egy rossz hírünk: a károliról jövünk. Sokan mondják, nem így van, de valójában a szakma is tisztában az egyetemek problémáival, és a miénkről nem egy (provokatív) publikáció is megjelent már...
Szóval errefelé ez a helyzet, egyre inkább erősödik bennem az a gondolat, hogy "menj-menj"... Mármint nem a suliból. De ezt még meglátjuk.
Annak viszont örülök, hogy te jól vagy, kapcsolat terén is. Mit dolgozol? :)
ui.: idegesítő ez a betűszín, amivel írni kell :D -
#43788 Na ez a Fifa kellően felhúzott, már értem miről beszéltetek... Kár volt feltenni :D -
#43787 válaszoltam :) -
#43786 Bryan, pü ment -
#43785 lehetséges:) -
#43784 lehet h akkor már tényleg hóban jutsz el oda :))) -
#43783 hja. Télen is majd jó lesz remélhetőleg. Reménykedek h azért hónapban még1szer, de köv. hóban eljutok oda. -
#43782 Igen tényleg az, szerintem is, én egyszer voltam tavasszal, márciusban, hasonló kellemes idő volt, mint pl. most októberben, nagyon jó volt :) -
#43781 Nagyon helyes, hogy maradnak! Csak ne akarják elvenni tőlünk:D
Áhhh Balaton tényleg szép lehet, de én már azzal a látvánnyal is meg voltam elégedve, ami Campona környékén volt... imádom a ködöt:) -
#43780 nyugi maradni fognak:))
Hajj, de jó volt Siófokon. Tök jó igy látni a Balatont. Ősszel is szép.
Reggel mondjuk mekkora köd volt Érd környékén he! Dupla FLIRT-el voltam ami 150m és nem láttam a második egységem elején a tükörből....durva volt. -
#43779 Jajj, nemár! Nem maradhatnának a flirt-ek? Ez olyan, mint vmi gorilla... Unszimpi:D -
#43778 Hamarosan a martoni személyek élén :)) -
#43777 légy kreatív :) -
#43776 Akkor válaszolok én is:
- vagyok mint eddig, és ez kicsit uncsi már :D -
#43775 Csatlakozom Zsóhoz, volt már jobb is, most épp a suli nem százas. Azt leszámítva minden teljesen rendben van: Andrisommal jól megvagyunk, a múlt hetet Hortobágyon töltöttük a családjával.
Még mindig dolgozom (bár váltani szeretnék, ezért közben keresgélek is), úgyhogy unatkozni csak nagyon ritkán tudok.
De tényleg, Te nem is mondtál semmit. Hallgatunk :) -
#43774 :)) néztem én is délelőtt NSO-n :D
jót mosolygott rajta legalább :)) -
#43773 Ha nő vezeti a meccset :D
-
#43772 Jaja, meg is kerestem a helyet :) -
#43771 Tigre - szóval biztos :D -
#43770 ez volt is vmikor a híradóban, asszem Argentínában történt. -
#43769 Jesszus, ez kicsit hot szituáció...
Hát kösz, megvok:). Voltam már jobban is, leszek is:) Te, hogy vagy?:) -
#43768 volt még ott hely:)
Vagyunk Peet, vagyunk. -
#43767 Lassan kerek egy hónapja nem volt hozzászólás, mi újság veletek?
Ez viszont nem sokon múlott:
-
#43766 szemét oktatás!!:) -
#43765 Ja, vmi olyasmi.
Tudod,10.000et költöttem matektanárra, és az utolsó 2 alkalomkor jöttünk rá, h mennyire nem tud magyarázni... volt, hogy 1 órát ültem egy feladat fölött, és nem ment... próbáltam én közben is, de úgy látszik legközelebb 2 matektanár kell. Persze, nem az utolsó 8 órára kell hagyni, de úgy érezem, amennyi erőt eddig belefektettem simán kellett volna eddig is mennie! Ráadásul egy fos a tankönyvünk is:S -
#43764 "és akkor tanuljak meg 2/3ad féléves anyagot mára?!"
nemaz utolsó 8 órára kell hagyni és akkor okésabb a dolog. de nem az én dolgom! sok sikert -
#43763 Sziasztok! Tegnap könyvvezetés volt, nagyon kicentiztem. Köszönöm a gratokat:)!
A PSZF meg... Kiírták a tanszéken, h "eredményhirdetés du 3-kor, CSAK MA 30-án". Annyira álmos voltam, h hazajöttem, és úgy gondoltam 4-re megyek vissza, addigra már sokaknak beírják, talán nem kell 2-3 órát várnom a sajátomra. Erre 4-kor hívom csoporttársamat, azt mondta: "képzeld, mire beértünk, azt volt kiírva a faliújságra, h eredményhirdetés du 5kor, mert nem tudták kijavítani a dogákat". Basszus, 8ra értem haza, agyilag zoknin, fáradtan, és akkor tanuljak meg 2/3ad féléves anyagot mára?!
Áhhh fáradt vok, de asszem bemegyek, megpróbálom:) Drukkoljatok!:) -
#43762 Grat Zsófy!
Mi is volt ez ma? :)
Azt látom, hogy holnap stat, ahhoz is nagy kalappal :) -
#43761 gratula Zsóf! igy tovább! -
#43760 hát nagyjavítás...jó orosz módszer, kettőt rábasztam az automatára, de akkorát h elől hallották kb...aztán egy kis madzag átkötés...muhahaha:)
Hát sajnos ez már ilyen, érzem h elővesznek....de hát majd rákenem a Gépészet Zrt remek karbantartására...lesz vhogy...
Egyébként egyre többet járok majd arra, mert most meglesz a FLIRT vizsgám is, úgyhogy irány kifelé jó messze:)
Bár szeptemberben tolatgatok szokásosan, de ez változhat még.
mondjuk főleg martoni vonatok a mieink, arra meg nem nagyon jársz, mert Érd-alsó, de azé sasolok:)
Huh, akkor tényleg jóóóó napod volt rendesen...részvét -
#43759 Cukikuty:) -
#43758 Ha ott lettem volna, alap, h bekopogok a mozdony ajtaján. De basszus, ha nem a Te hibád! Komolyan, szedik a pénzt, a diákoknak lassan jobban megéri kocsizni, ha 3an vannak, lopnak, és verjük a seggünket x flirtel meg y nemtommiamásikvonatneve-val?:D Remélem nem szednek elő! Hallod, ha nálad a nagyjavítás 11 perc, akkor téged hívlak, ha elromlik vmi:D!
Amúgy "jobb" dolgom volt: ültem egy fullos magánklinikán, egy dokira várva, hogy angol nyelvű publikációt fordítson nekem, és én írjam... 5 óra alatt 5-6 (?!) oldal?!:S Tudniillik, jöttek hozzá, mert még voltak páciensei, telefonhívások tömkelegét hallgattam végig, a végén oda jutva,h fél 8kor már reszketve, kihült kézzel vártam anyám megmentő hívását, h megy haza, és értem jön, de nem... Kissé a kiborulás szélén voltam, majdnem bőgtem:S. Na de aztán haza, go aludni, most meg felzaklattak... szenya telefon:(. Oh, és mindezek tetejébe úgy látszik, kidobtam 10.000et matektanárra, viszagondolva überösszeszedetlen és nemgyengén k*vaszar órákat tartott, nemtom hogy lesz így vizsga:S
Konzekvencia: ez egy szar nap volt:D -
#43757 Nem tudom Zsóf ott voltál a 17:26os vonaton. Pedig pontos voltam vele mint a japán metró:)
Aztán visszafelé már nem volt buli. Hároson a vörösjelzőt meghaladtam fél kocsival (hát nem igazán üzemszerü állapot), de nem az én hibámból...
Kelenföld előtt meg 11percet álldogálltam, mert behalt a gép és nagyjavítást végeztem, ráadásul inga szerelvény volt és persze, hogy hátul volt a gép, én meg elől a vezérlőkocsiban és ott a töltésoldalon rohangáltam...2 személyvonatot megkésettem, remek volt mondhatom. Kíváncsi vagyok elővesznek e...sztem igen:( -
#43756 lol lol lol :))